HVAC

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Sammen kan vi dekarbonisere verden.

HVAC and sustainable cities

Nøglen til bæredygtige byer

  • Fleksible, robuste og effektive energisystemer gør det muligt at skifte mellem forskellige energikilder uden justeringer.
  • Fossilfrie energikilder, der giver os mulighed for at reducere CO2-aftrykket.
  • Varmeeffektive bygninger med reduceret CO2-aftryk, der sparer energi, mens de tilgodeser deres beboeres behov.
  • AHRI tredjeparts-certificeringsprogram giver fuld sikkerhed for varmevekslernes design og ydeevne i alle dele af energisystemet.

Energieffektivitet baner vejen til at nå net-zero klimamål

Selvom byerne i dag kun optager 3 procent af Jordens overflade, står de for to tredjedele af det globale energiforbrug og 70 procent af CO2-udledningen. Det er derfor, at skabelsen af energieffektive byer er afgørende for at dekarbonisere fremtiden og skabe en bæredygtig verden.

Opvarmning og afkøling er nogle af en bys største energiudgifter, men er samtidig basale behov for os alle. Da det meste af den energi, der bruges til opvarmning og afkøling i dag, er produceret af fossile brændstoffer, kræver denne sektor en hurtig indsats.

Med næsten et århundredes erfaring inden for varmeoverførselseffektivitet og genvinding har Alfa Laval løsningerne klar. Vores kompakte energibesparende pladevarmevekslere kan udnytte forskellige energikilder, herunder vedvarende og genanvendelige, for at give omkostningseffektiv, energieffektiv og komfortabel opvarmning og afkøling. Vi sigter mod at være CO2-neutrale i 2030. Lad os være din partner inden for energieffektivitet og omstilling til ren energi.


Kontakt os   Alfa Laval kulstofneutral i 2030

.

HVAC og bæredygtige byer

Flere oplysninger

 

Fleksible og effektive energisystemer

1. Fjernvarme

Varmevekslere er en af kernekomponenterne i fjernvarmesystemer. Alfa Laval har været meget engageret i at levere de bedste varmevekslere til denne industri lige siden begyndelsen. Vores mange års erfaring giver os også mulighed for at levere unik viden om forskellige anvendelser. >>Lær mere

2. Fjernkøling

Alfa Laval har været frontløber inden for udvikling af pladevarmevekslere der er velegnede til krævende forhold i fjernkøle-installationer. Vores varmevekslere bruges over hele kloden til at levere omkostningseffektiv, energieffektiv og behagelig køling. >>Lær mere

Fossilfrie energikilder og varmegenvinding 

3. Genvinding af overskudsvarme

Genvinding af overskudsvarme og brug af industriel og urban overskudsvarme er afgørende for bæredygtig komfortopvarmning. Alfa Laval arbejder med kunder i en lang række industrier om løsninger til anvendelse af spildvarme på nye, produktive og rentable måder. Vores teknologi gør det også muligt at genbruge lavtemperaturvarme ved hjælp af varmepumper. >>Lær mere

4. Geotermisk opvarmning

Geotermisk opvarmning udnytter energien fra jordens indre. Denne form for opvarmning er miljøvenlig, da den gør det muligt at reducere forbrændingen af fossile brændstoffer. Alfa Laval har anvendelsesviden og teknologien til effektivt at integrere denne vedvarende energikilde i fjern- eller lokalvarmenet. >>Lær mere

5. Termisk solvarme

Solvarme og koncentreret solenergi (CSP) kombineret med varmelagring kan hjælpe med at sikre fremtidige energiforsyninger og levere ferskvand og varme til en række anvendelser. Alfa Laval tilbyder avancerede teknologier, der er nøglen til levering af solenergi, ferskvand og varme. >>Lær mere

6. Industrielle varmepumper

Varmepumper er designet til at producere kulstoffri varme fra en lavtemperaturvarmekilde og omdanne den til meget værdifuld varme, der kan bruges til varmesystemer til husholdninger eller procesindustrier. Alfa Laval pladevarmevekslere er det perfekte match til industrielle varmepumper for at muliggøre kulstoffri varme. >>Lær mere

Energieffektive bygninger

7. Varmeeffektive bygninger

Planlægning af en bygnings varme- eller afkølingssystem er en kompleks opgave. Alfa Laval tilbyder et omfattende udvalg af højkvalitetsvarmevekslere og stor erfaring fra en lang række færdige projekter verden over. >>Lær mere

8. Varmeeffektive løsninger til svømmebassiner, spabade og saunaer samt drivhuse

Alfa Laval leverer energibesparende kompakte pladevarmevekslere, der kan holde en næsten konstant vandtemperatur året rundt i svømmebassiner og skabe værdi fra lavtemperaturaffald til drivhusopvarmning. >>Lær mere

9. Effektivt klimaanlæg

Med hensyn til aircondition er energieffektivitet sammen med krav til nye kølemidler med lavt globalt opvarmningspotentiale (GWP – Global Warming Potential) afgørende. Alfa Laval arbejder tæt sammen med kunderne for at accelerere udviklingen og kunne tilbyde pladevarmevekslere, der er designet til at opfylde de nye anvendelsesforskrifter. >>Lær mere

10. Varmepumper

Hvert år leverer Alfa Laval hundredtusindvis af højtydende varmevekslere af høj kvalitet til varmepumpemarkedet. Opvarmningsindustrien gennemgår en dramatisk forandring med stigende efterspørgsel efter varmevekslere optimeret til brug med varmepumper, herunder Alfa Lavals seneste innovation. >>Lær mere

.

For en bæredygtig fremtid - Fangst og lagring af CO2 (CCS), grøn brint og energilagring

carbon capture utilization storage hero image web

Kulstofopsamling, grøn brint og energilagring

Dekarbonisering af byerne er en af de mest komplekse udfordringer i vores tid. Det kræver en fuld transformation af vores globale energisystem, hvilket betyder, at der ikke er nogen simpel eller enkelt løsning. Udover konstant at arbejde med energieffektivitet, genbruge den energi, der allerede er produceret, og for eksempel arbejde med overskud fra industrier og byer til komfortvarme, vil det kræve en kombination af teknologier og løsninger samt udvikling af ren energi, at leve op til Paris-aftalen og klare klimaudfordringerne. Alfa Laval har en række initiativer og allerede installerede produkter i løsninger, der bliver vigtige for fremtiden. Læs mere om kulstofopsamling, grøn brint og termisk lagring her.

Mere om ren energi

Et fyrtårn for energieffektiv genvinding af overskudsvarme

Genvinding af industriel overskudsvarme med varmevekslere og anvendelse af den til fjernvarme er en af de mest effektive måder til forbedring af energieffektiviteten på globalt plan. Aurubis Group har taget netop denne tilgang til at forbedre bæredygtigheden i et af deres smelteværker.

 

Læs hele historien

.

AHRI-præstationscertificerede varmevekslere for en sikker termisk ydeevne

En certificering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifikation af termisk ydeevne, hvilket giver dig uafhængig sikkerhed for, at din pladevarmeveksler vil fungere i overensstemmelse med producentens offentliggjorte ratings. Alfa Laval tilbyder AHRI-certificerede pakningsforsynede pladevarmevekslere, kobberloddede pladevarmevekslere og fusionssvejsede pladevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

Intelligent udvalg!

Stop den tidskrævende søgning på hjemmesider eller i kataloger! Den rigtige varmeveksler til din specifikke anvendelse kan nu findes hurtigere end nogensinde før – med den nye produktguide fra Alfa Laval.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bæredygtige løsninger ved at gå på jagt efter overskudsenergi

For at forbedre energieffektiviteten er vi alle nødt til at gå på jagt efter og reducere overskuds- eller spildenergien. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen til at maksimere effektiviteten af din varmeoverførsel. Brug vores nye værktøj til at beregne, hvor meget du kan spare i dag.

energy hunter screen view
.

Alfa Laval Smart Heat Exchanger easy connected

Digitalisering for energieffektivitet

Smarte byer og digital intelligens kan hjælpe byer med at gøre fremskridt i retning af at nå 70 procent af deres bæredygtige udviklingsmål. Digitale services kan allerede have en betydelig indvirkning på varme- og kølesystemer i byer, hvilket gør dem mere bæredygtige.

Aktivering af fjernovervågning og udførelse af dedikerede analyser muliggør mere præcis og effektiv drift, mere informeret beslutningstagning og målrettede indgreb. Udviklingen af mere sofistikerede og effektive varme- og kølesystemer er kun mulig gennem denne digitale transformation, som kan levere pålidelig og overkommelig varme- og køleservice til byområder og samtidig reducere udledning af drivhusgas.

Den smarte varmeveksler

Effektiviteten bevares i mange år

En dårligt fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerheden, produktkvaliteten og energiomkostningerne. Fejl kan føre til dyr nedetid og store tab i produktionen. Gennem regelmæssig og proaktiv vedligeholdelse af din pakningsforsynede pladevarmeveksler bevares ydeevnen, så den kan køre problemfrit og efter planen.

Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, uanset om du oplever et problem i dag, vil forebygge fremtidige problemer eller selv vil løse problemet med vores online fejlfinder.

Se vores samlede serviceløsninger

.

Kontakt os

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.