Vi gør verdens bygninger mere energieffektive

Bygninger står for ca. 40 % af verdens energiforbrug, og opvarmning og afkøling udgør ca. 60 % af dette energiforbrug. Men ved at indføre mere energieffektive varme- og kølesystemer og rene energiteknologier kan vi mindske energiforbruget og kulstofemissionerne i byggesektoren med 50 %. Vi kan også helt undgå gas som energikilde. Hos Alfa Laval tilbyder vi de nødvendige løsninger til at støtte denne overgang.

Energy efficient buildings final
GP Clima case
Disse nye bygninger er udformet og bygget efter de seneste koncepter og normer for at sikre energieffektivitet. Alfa Lavals varmevekslere muliggør effektiv opvarmning og afkøling for at spare energi og således mindske CO2-emissioner."

Marco Gesilao, GP Clima

Læs mere

.

Derfor skal du vælge Alfa Laval til energieffektive løsninger

 • Alfa Lavals varmevekslere har sørget for effektive opvarmnings- og afkølingsløsninger til både bolig- og erhvervsbygninger i næsten et årti.
 • Vi har en global tilstedeværelse med lokale servicecentre rundt om i verden, og det sikrer, at du får effektiv service, uanset hvor du er.
 • Vores produktsortiment er AHRI-certificeret, og det garanterer pålidelige og helhedsorienterede løsninger til alle dine opvarmnings- og afkølingsbehov.
 • Vores forsknings- og udviklingsteams arbejder hele tiden på at være et skridt foran og tilbyder de nyeste bæredygtige varmeoverførselsløsninger til HVAC-industrien.
 • Vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at finde energibesparende muligheder i alle processer. Kom med for at finde måder til at mindske dine energiregninger.

Tendens i industrien

Energifattigdom er et voksende problem på verdensplan, især i Europa, hvor omkring 36 millioner mennesker ikke kunne holde deres hjem tilstrækkeligt varme i løbet af vinteren 2020. Men vidste du, at kun syv lande i EU og Storbritannien tegner sig for 80 % af hele Europas gasforbrug til boliger? For at reducere afhængigheden af gas og forbedre energieffektiviteten er vi nødt til at gennemføre en række løsninger såsom:

 • Renovering af gamle huse og offentlige bygninger med nye, mere energieffektive opvarmnings- og afkølingsløsninger.
 • Styrkelse af eksisterende byggebestemmelser for at opfylde standarder for energieffektivitet.
 • Tilslutning af bygninger til opdaterede varmenetsystemer eller fjernvarme, som giver alternative energimuligheder.
 • Gennemførelse af digitale løsninger til at måle og optimere energiforbruget i bygninger, herunder større systemløsninger, der udnytter bygninger til termisk lagring i myldretiden.
 • Installation af varmepumper i huse og genbrug af varme i erhvervsbygninger.
 • Introduktion af kølestrategier i regioner med høj efterspørgsel for at håndtere eksponentiel vækst i klimaanlæg.
.
Be an energy hunter to reduce your energy bill final

Bæredygtige løsninger – bliv energisøger for at mindske din energiregning

Hvis du søger inspiration for at starte med at mindske din energiregning, kan Alfa Laval hjælpe. Kontakt os for at opdage muligheder for energibesparelser i din eksisterende infrastruktur, og lær, hvor meget du kan spare. Eller læs om, hvor meget vores kunder har sparet takket være energieffektivitet.

1. AHRI PC GPHE-trykafbryder i kølingsapplikationer
2. Kondensatorbeskyttelse i kølingsapplikationer
3. Slukning af køleren i kølingsapplikationer
4. Varmegenvinding fra køletårnet til forberedelse af postevand
5. Trykafbryder til fjernvarme med tættere tilgangstemperatur
6. Ideelt trykfald til specifikation

heating-and-cooling-solutions.jpg

Alfa Lavals opvarmnings- og afkølingsløsninger

For at opnå klimaneutralitet kræver det, at huse og bygninger udstyres med effektive opvarmnings- og afkølingsløsninger. Det kræver, at der findes rigtige løsninger til nybyggeri og opdatering af eksisterende strukturer. Et vigtigt eksempel på dette er tilslutning til fjernvarme- og varmenet. Hos Alfa Laval tilbyder vi en række løsninger, der gør det muligt at bruge vedvarende energi og genbruge overskudsvarme fra anvendelser af understationer til at opvarme hele områder. Vi har tilmed komponenter, der støtter varmegenbrug i mindre målestok hos slutbrugeren. Vores produkter fungerer problemfrit sammen med naturlige kølemidler, og det mindsker din miljøpåvirkning, uanset hvilken løsning der bedst passer til din specifikke proces.

pressure-breaker.jpg

Trykafbryder

Højere bygninger såsom skyskrabere og strukturer, der kræver store energisystemer, står over for udfordringer, hvor det statiske hoved skaber tryk, som kan overstige kapaciteten af kølerens kondensator eller aircondition. Med en Alfa Laval-pladevarmeveksler kan du opdele kredsløbet på ethvert gulv for at opretholde de korrekte niveauer og mindske belastningen af dine pumper, rør og ventiler. Det bedste ved denne løsning er, at den kan bruges som trykafbryder, og der tilføjes lige så mange, som din bygningshøjde kræver. Men det er ikke det hele. Vores teknologi med tæt tilgang giver mulighed for at overføre praktisk talt al kulde til toppen af bygningen med minimalt tab.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Pakningsforsynet pladevarmevekslere

 • Fleksible løsninger, der kan tilpasses til opgaven, hvilket sikrer den bedste termiske effektivitet
 • Kompakte enheder er pladsbesparende og er nemme at betjene og vedligeholde
 • Løsninger til at reducere forurening, stress og korrosion for maksimal oppetidLær mere

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsvejsede pladevarmevekslere

 • Yderst effektiv og pålidelig teknologi til applikationer, der kan forårsage tryk- eller temperaturtræthed
 • Garanti for lang levetid takket være det unikke Alfa Laval RefTight™ forseglingssystem
 • En pålidelig løsning til at forhindre krydskontaminering mellem medier

Lær mere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Kobberloddede pladevarmevekslere

 • Let kobber-loddet konstruktion med kompakt design
 • Større termisk effektivitet end sammenlignelige rørvarmevekslere
 • Fleksible muligheder for at tilpasse en række applikationer med forskellige typer medier/væsker
 • Ideel til naturlige kølemidler med lav GWP

Lær mere

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fusionsloddede AlfaNova-pladevarmevekslere

 • 100 % ægte rustfri stålkonstruktion
 • Stærk korrosionsbestandighed med aggressive medier
 • Forhindrer metalforurening i drikkevand og i andre hygiejniske applikationer
 • Høj termisk effektivitet og kompakt design


Lær mere

.

Udforsk vores historier med eksempler

Vil du mindske dit energiforbrug og dine omkostninger og samtidig forbedre komforten og bæredygtigheden? Blandt vores eksempler er der adskillige anvendelser, hvor vores varmevekslere har gjort en forskel. Få indsigt i, hvordan du opnår dine mål for energieffektivitet, og opdag fordelene ved vores løsninger.

Explore-cases
.

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-præstationscertificerede varmevekslere for en sikker termisk ydeevne

En certificering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifikation af termisk ydeevne, hvilket giver dig uafhængig sikkerhed for, at din pladevarmeveksler vil fungere i overensstemmelse med producentens offentliggjorte ratings. Alfa Laval tilbyder AHRI-certificerede pakningsforsynede pladevarmevekslere, kobberloddede pladevarmevekslere og fusionssvejsede pladevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Intelligent udvalg!

Stop den tidskrævende søgning på hjemmesider eller i kataloger! Den rigtige varmeveksler til din specifikke anvendelse kan nu findes hurtigere end nogensinde før – med den nye produktguide fra Alfa Laval.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bæredygtige løsninger ved at gå på jagt efter overskudsenergi

For at forbedre energieffektiviteten er vi alle nødt til at gå på jagt efter og reducere overskuds- eller spildenergien. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen til at maksimere effektiviteten af din varmeoverførsel. Brug vores nye værktøj til at beregne, hvor meget du kan spare i dag.

energy hunter screen view
.

Effektiviteten bevares i mange år

En dårligt fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerheden, produktkvaliteten og energiomkostningerne. Fejl kan føre til dyr nedetid og store tab i produktionen. Gennem regelmæssig og proaktiv vedligeholdelse af din pakningsforsynede pladevarmeveksler bevares ydeevnen, så den kan køre problemfrit og efter planen.

Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, uanset om du oplever et problem i dag, vil forebygge fremtidige problemer eller selv vil løse problemet med vores online fejlfinder.

Se vores samlede serviceløsninger

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisering for energieffektivitet

Smarte byer og digital intelligens kan hjælpe byer med at gøre fremskridt i retning af at nå 70 procent af deres bæredygtige udviklingsmål. Digitale services kan allerede have en betydelig indvirkning på varme- og kølesystemer i byer, hvilket gør dem mere bæredygtige.

Aktivering af fjernovervågning og udførelse af dedikerede analyser muliggør mere præcis og effektiv drift, mere informeret beslutningstagning og målrettede indgreb. Udviklingen af mere sofistikerede og effektive varme- og kølesystemer er kun mulig gennem denne digitale transformation, som kan levere pålidelig og overkommelig varme- og køleservice til byområder og samtidig reducere udledning af drivhusgas.

Den smarte varmeveksler

HVAC og de bæredygtige byer

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Lad os være din partner i transformationen til en bæredygtig fremtid.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt os

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.