Varmeeffektive løsninger til svømmebassiner, spabade og saunaer samt drivhuse

Brug af pladevarmevekslere til opvarmning af pools, spabade, saunaer og drivhuse er blevet almindeligt, primært p.g.a. de termodynamiske fordele og lave omkostninger ifht. rørvarmevekslere. En pladevarmeveksler kan udnytte varme fra forskellige kilder, herunder fjernvarme, solopvarmet vandkredsløb eller geotermisk grundvand. Den kan også bruge afkølet vand til at fjerne varme, når den pågældende anvendelse skal afkøles.

swimming pool heating

Vælg den rigtige partner

 • Alfa Laval tilbyder kompakte løsninger til genopvarmning og opretholdelse af temperaturen i svømmebassiner af enhver dimension.
 • Genvind varme fra geotermiske kilder med lav temperatur til dit drivhus og reducer risikoen for tilsmudsning med Alfa Lavals pladeteknologi.
 • Alfa Lavals AHRI-certificerede varmevekslere sikrer, at du genvinder den maksimale mængde varme, hvilket øger dit anlægs bæredygtighed.
 • Den høje flowhastighed gennem Alfa Lavals pladevarmevekslere muliggør selvrensning og dermed mindre vedligeholdelse.
 • Vores serviceteam har høj kapacitet og global rækkevidde for at minimere din nedetid.

Tendenser i branchen

Svømmebassinfaciliteter med spa og saunaer bruges til både fitness og rekreation. I de senere år har der været en øget efterspørgsel efter disse typer rum med stigende turisme og sundhedsbevidsthed. Drivhusteknologi til fødevareproduktion er også blevet mere og mere populær, da klimaændringer påvirker afgrøder negativt. Begge brancher søger at øge bæredygtigheden ved at få mest muligt ud af tilgængelig varme, uanset kilden. CO2-fattig opvarmning og afkøling er også en afgørende prioritet, efterhånden som det globale energisystem afvikler brugen af fossile brændstoffer. Udfordringen er at muliggøre disse ændringer uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Med Alfa Laval behøver du ikke gå på kompromis. Vores varmevekslere tillader en tæt temperaturtilgang og maksimal varmegenvinding og opretholder dermed en konstant temperatur i din pool, spa, sauna eller dit drivhus. Som virksomhed er vi dedikeret til at muliggøre omstillingen til ​​ren energi, reducere vores værdikædes CO2-aftryk og gøre din proces så energieffektiv som muligt.

.

Swimmingpool

En pool kræver opvarmning til den indstillede temperatur til behagelig fritidsaktivitet og træning. Varmekilden har traditionelt været en varmtvandsbeholder, men det kan også være et solopvarmet vandkredsløb, fjernvarme eller geotermisk grundvand. En varmeveksler skal adskille den primære varmekreds fra den sekundære, som vil indeholde poolvandet. Dette er både af hensyn til sikkerhed og hygiejne. Varmeveksleren bør placeres før klorering for at reducere korrosion og beskadigelse af udstyr. Alfa Laval leverer tilpassede pakningsforsynede pladevarmevekslere til pools af forskellige størrelser og varmebehov.

I tropiske klimaer kan det være nødvendigt at køle vandtemperaturen i en swimmingpool. Dette kan opnås ved at bruge afkølet vand som det andet medium.

Se, hvordan Alfa Lavals teknologi anvendes til at holde temperaturen i verdens højeste pool.

Heating for swimming pool
Heating for spas and saunas

Spa & saunaer

Spabade og saunaer er populære fritidsaktiviteter, der kræver opvarmning og vedligeholdelse af en behagelig indstillet temperatur. Uanset størrelsen på dit anlæg, kan Alfa Lavals varmevekslere skræddersyes, så de passer til din anvendelse. Varmekilden kan blandt andet være geotermisk grundvand, eller et solopvarmet vandkredsløb. En varmeveksler, der adskiller de primære og sekundære sløjfer, vil overføre den termiske energi til spa-/saunavandet. Den høje væskestrøm gennem varmeveksleren muliggør selvrensning, hvilket reducerer risikoen for tilsmudsning og opbygning af sedimenter, så din applikation kan køre i længere tid med minimal nedetid.

Se, hvordan en spa i New Zealand bruger Alfa Lavals varmevekslere til at øge bæredygtigheden og maksimere varmegenvinding.

Drivhuse

Uanset om der dyrkes grøntsager eller blomster, kræver et drivhus den rigtige temperatur og luftfugtighed for optimalt udbytte. Energikilden ved opvarmning vil ofte være geotermisk grundvand. Varme overføres fra energikilden til vandet, der cirkuleres i rør af blødt stål, monteret langs jordbunden, ved hjælp af en varmeveksler fra Alfa Laval. Afhængigt af sammensætningen af ​​det geotermiske vand kan der være behov for pladevarmevekslere med titaniumplader for at minimere risikoen for korrosion og reducere sedimentopbygning og begroning. Der er tilstrækkeligt med lavtemperaturvarme, som effektivt genvindes med en pakningsforsynet pladevarmeveksler fra Alfa Laval.

I nogle klimaer skal luften i drivhuset muligvis afkøles. Dette sker ved at anvende afkølet vand som det andet middel.

Find ud af, hvordan drivhuse i Holland anvender geotermisk grundvand til bæredygtig fødevareproduktion.

Heating for greenhouses
.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Pakningsforsynet pladevarmevekslere

 • Fleksible løsninger, der kan tilpasses til opgaven, hvilket sikrer den bedste termiske effektivitet
 • Kompakte enheder er pladsbesparende og er nemme at betjene og vedligeholde
 • Løsninger til at reducere forurening, stress og korrosion for maksimal oppetidLær mere

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsvejsede pladevarmevekslere

 • Yderst effektiv og pålidelig teknologi til applikationer, der kan forårsage tryk- eller temperaturtræthed
 • Garanti for lang levetid takket være det unikke Alfa Laval RefTight™ forseglingssystem
 • En pålidelig løsning til at forhindre krydskontaminering mellem medier

Lær mere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Kobberloddede pladevarmevekslere

 • Let kobber-loddet konstruktion med kompakt design
 • Større termisk effektivitet end sammenlignelige rørvarmevekslere
 • Fleksible muligheder for at tilpasse en række applikationer med forskellige typer medier/væsker
 • Ideel til naturlige kølemidler med lav GWP

Lær mere

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fusionsloddede AlfaNova-pladevarmevekslere

 • 100 % ægte rustfri stålkonstruktion
 • Stærk korrosionsbestandighed med aggressive medier
 • Forhindrer metalforurening i drikkevand og i andre hygiejniske applikationer
 • Høj termisk effektivitet og kompakt design


Lær mere

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-præstationscertificerede varmevekslere for en sikker termisk ydeevne

En certificering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifikation af termisk ydeevne, hvilket giver dig uafhængig sikkerhed for, at din pladevarmeveksler vil fungere i overensstemmelse med producentens offentliggjorte ratings. Alfa Laval tilbyder AHRI-certificerede pakningsforsynede pladevarmevekslere, kobberloddede pladevarmevekslere og fusionssvejsede pladevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Effektiviteten bevares i mange år

En dårligt fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerheden, produktkvaliteten og energiomkostningerne. Fejl kan føre til dyr nedetid og store tab i produktionen. Gennem regelmæssig og proaktiv vedligeholdelse af din pakningsforsynede pladevarmeveksler bevares ydeevnen, så den kan køre problemfrit og efter planen.

Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, uanset om du oplever et problem i dag, vil forebygge fremtidige problemer eller selv vil løse problemet med vores online fejlfinder.

Se vores samlede serviceløsninger

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisering for energieffektivitet

Smarte byer og digital intelligens kan hjælpe byer med at gøre fremskridt i retning af at nå 70 procent af deres bæredygtige udviklingsmål. Digitale services kan allerede have en betydelig indvirkning på varme- og kølesystemer i byer, hvilket gør dem mere bæredygtige.

Aktivering af fjernovervågning og udførelse af dedikerede analyser muliggør mere præcis og effektiv drift, mere informeret beslutningstagning og målrettede indgreb. Udviklingen af mere sofistikerede og effektive varme- og kølesystemer er kun mulig gennem denne digitale transformation, som kan levere pålidelig og overkommelig varme- og køleservice til byområder og samtidig reducere udledning af drivhusgas.

Den smarte varmeveksler

HVAC og de bæredygtige byer

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Lad os være din partner i transformationen til en bæredygtig fremtid.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt os

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.