Varmepumpe- og airconditionløsninger

Når det kommer til varmepumper og aircondition, er energieffektivitet sammen med kravene til nye kølemidler med lav GWP, Global Warming Potential, afgørende. For at nå disse mål arbejder Alfa Laval tæt sammen med både kunder og universiteter for at accelerere udviklingen, og for at kunne tilbyde pladevarmevekslere, der er designet til at opfylde de nye regler for anvendelse.

Aircon-heat-pumps-hero

Fordele ved Alfa Laval varmevekslere

  • Produktsortiment, der dækker både kommercielle og industri varmepumper, såsom CO2 varmepumper.
  • Kompatibel med stort set alle kølemidler fra lavt tryk til ekstremt højt tryk.
  • Optimeret til store og små industri varmepumper – især i store rum såsom produktionsfaciliteter og kontorbygninger.
  • Varmepumper er fire gange mere effektive end traditionelle kedler inden for boligopvarmning og -afkøling.
  • Hvert år sparer varmepumper, der er baseret på Alfa Lavals varmevekslere, op til 29 TWh elektricitet (= 6,6 millioner tons mindre CO2-udledning).

Varmevekslere til forskellige anvendelsesområder

Alfa Laval varmevekslere passer perfekt til mange forskellige slags varmepumper for erhverv og industri. Dette inkluderer bl.a. luft til luft eller luft til vand varmepumper, eller varmepumper baseret på propan, CO2, ammoniak eller andre kølemidler med lav GWP.

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Kobberloddede pladevarmevekslere

Vi tilbyder et bredt udvalg af gennemprøvede kobberloddede og fusionerede teknologier, der er kompakte og vedligeholdelsesfrie. For eksempel er AXP-serien særdeles velegnet til de områder, hvor der bruges CO2 som kølemiddel. 

Se vores udvalg

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Punktsvejsede pladevarmevekslere med pakning

Vores brede udvalg af pakningsforsynede pladevarmevekslere sætter nye markedsstandarder for effektivitet, pålidelighed og servicevenlighed.

Se vores udvalg

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Nova - fusioneret varmeveksler

AlfaNova er en unik, fusioneret varmeveksler lavet af 100% rustfrit stål, som er optimeret til at håndtere meget krævende opgaver.

Læs om AlfaNova

Propan muliggør bæredygtig, effektiv og sikker opvarmning og afkøling

Sammen har Alfa Laval og Simaka Energie- und Umwelttechnik GmbH designet en innovativ varmepumpeløsning til en schweizisk supermarkedskæde. Systemet er bygget med tre styk Alfa Laval loddede pladevarmevekslere med høj kapacitet og bruger lav-GWP propan som kølemiddel. Dette giver en mere langsigtet bæredygtighed, bedre energieffektivitet og en mere sikker drift.

Simaka Case story 640x360

Alfa Laval AC65 – total effektivitet til brug af varmepumper i boliger

Med termisk effektivitet, udviklingseffektivitet og proceseffektivitet er AC65 en næste generations varmeveksler til et højvolumen varmepumpemarked. Den har en uovertruffen kvalitet, og en enestående ydeevn med den lavest mulige opladning. dette gør at den passer perfekt til lav-GWP kølemidler, inklusive R290.

AC65 vignette

Alfa Laval AC540-familien - optimeret til kølemidler med lav GWP

Kølemidlernes verden udvikler sig hurtigt, drevet af miljøhensyn og af udfordringen med at opnå stadig højere effektivitet fra den nye generation af lav-GWP kølemidler, såsom R32 og kuldioxid. For at imødegå de mange nye udfordringer, som HVAC-industrien står over for, udviklede Alfa Laval AC540-familien af loddede varmevekslere med design, der er optimeret til at arbejde med det kølemiddel, du foretrækker.

AC540 heat exchanger