Varmepumpe- og airconditionløsninger

I en opvarmende verden er aircondition afgørende for hjem, virksomheder, hospitaler, datacentre, laboratorier og andre kritiske virksomheder. Det er dog et dilemma: I 2019 udledte rumkøling globalt 1 Gt CO2 og forbrugte 8,5 % af den globale elektricitet. Alfa Lavals pladevekslerteknologi med kølemidler med lavt GWP (Global Warming Potential) leverer bæredygtig køling af bygninger og øger dermed kølerens energieffektivitet.

Aircon-heat-pumps-hero

Hvorfor du skal vælge Alfa Laval til klimaanlægsløsninger

 • Alfa Lavals loddede varmevekslere tilbyder uovertruffen termisk effektivitet og mekanisk ydeevne for at sikre optimal kondensering og fordampning.
 • Med næsten 100 års ekspertise leverer Alfa Lavals varmevekslere effektive varmepumpeløsninger understøttet af relevante certificeringer.
 • Vores proaktive R&D-teams hjælper dig med at forblive på forkant og tilbyder de nyeste bæredygtige varmeoverførselsløsninger til HVAC-industrien.
 • Vi har en global tilstedeværelse med lokale servicecentre verden over, hvilket sikrer, at du får effektiv service, uanset hvor du er.
 • Alfa Laval kan optimere den loddede varmeveksler til OEM-kunder i henhold til specifikke applikationer og systemkrav.

Tendenser i branchen

Alene klimaanlæg bruger svimlende 70 % af det højeste elforbrug i boliger på varme dage i USA og Mellemøsten. De Forenede Nationers Miljøprogram (UNEP) og Det Internationale Energiagentur (IEA)-rapporten forudser en kraftig stigning i efterspørgslen efter rumkøling forude.

Efterhånden som behovet for klimaanlæg stiger verden over, intensiveres problemerne – medmindre vi gør noget.
Aktuelt gennemgår markedet for kølemidler en massiv forandring. Af miljøhensyn skubber lovgivningen på for en gradvis udfasning af traditionelle kølemidler til fordel for nye alternativer med lavere globalt opvarmningspotentiale (GWP).

Alfa Laval adresserer dette på to måder. Forbedrede pladevarmevekslere sparer årligt 860 GWh el.
Desuden kan vores nye varmevekslere tilpasses dit valgte kølemiddel og er optimeret til naturlige lavdensitetskølemidler med lav GWP.

Simaka case story640x360
Efter min mening repræsenterer F-gas-forordningen den største ændring vedr. forbud mod kølemidler i de seneste 30 år. Indtil nu har der altid været en erstatning på plads, som opfyldte alle relevante sikkerhedskriterier. Som køleentreprenør i dag kan du dog ikke komme uden om brandfarlige kølemidler som propan eller R1234ze. Man skal kunne håndtere dem«.

Karsten Uitz, administrerende direktør hos Simaka


Gå til kundehistorien

Opretholdelse af et optimalt indeklima

Inden for klimakølerenheden integrerer forskellige producenter Alfa Lavals loddede pladevekslere som væskefordampere og/eller kondensatorer. Til større konstruktioner er yderligere Alfa Laval varmevekslere indbygget. Pakningsforsynede pladevarmevekslere med minimal temperaturforskel optræder som formidlere i opvarmnings- og kølesystemer. Tagmonterede luft-væske-kølere eller kondensatorer fjerner effektivt overskudsvarme.

Aircon heat pumps optimal indoor climate

Naviger i et skiftende kølemiddelmarked

Aktuelt gennemgår markedet for kølemidler en massiv forandring. Drevet af miljøhensyn presser lovgivningen en gradvis udfasning af traditionelle kølemidler til fordel for nye alternativer med lavere globalt opvarmningspotentiale (GWP). Se filmen, og download whitepaperet med grundlæggende oplysninger om valg og tilpasning af alternative kølemidler til forskellige opvarmnings- og køleformål.


Download hvidbog

Kobberloddede pladevarmevekslere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Let kobberloddet konstruktion med et lille fodaftryk
 • Større termisk effektivitet end sammenlignelige rørvarmevekslere
 • Fleksible muligheder for at tilpasse en række applikationer med forskellige typer medier/væsker
 • Ideel til naturlige kølemidler med lav GWP

Pakningsforsynet pladevarmevekslere

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Fleksible løsninger, der kan tilpasses til opgaven, hvilket sikrer den bedste termiske effektivitet
 • Kompakte enheder er pladsbesparende og er nemme at betjene og vedligeholde
 • Løsninger til at reducere forurening, stress og korrosion for maksimal oppetid

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-præstationscertificerede varmevekslere for en sikker termisk ydeevne

En certificering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifikation af termisk ydeevne, hvilket giver dig uafhængig sikkerhed for, at din pladevarmeveksler vil fungere i overensstemmelse med producentens offentliggjorte ratings. Alfa Laval tilbyder AHRI-certificerede pakningsforsynede pladevarmevekslere, kobberloddede pladevarmevekslere og fusionssvejsede pladevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Intelligent udvalg!

Stop den tidskrævende søgning på hjemmesider eller i kataloger! Den rigtige varmeveksler til din specifikke anvendelse kan nu findes hurtigere end nogensinde før – med den nye produktguide fra Alfa Laval.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bæredygtige løsninger ved at gå på jagt efter overskudsenergi

For at forbedre energieffektiviteten er vi alle nødt til at gå på jagt efter og reducere overskuds- eller spildenergien. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen til at maksimere effektiviteten af din varmeoverførsel. Brug vores nye værktøj til at beregne, hvor meget du kan spare i dag.

energy hunter screen view

HVAC og de bæredygtige byer

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Lad os være din partner i transformationen til en bæredygtig fremtid.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.