Industrielle varmepumper

Alfa Laval fornyer teknologien for kompakte pladevarmevekslere til varmepumpesystemer. De installeres for at genvinde varme fra industrielle processer, men også for at genvinde lavtemperaturvarme fra datacentre og naturlige varmekilder såsom hav, flod, spildevand eller grundvand. Vi arbejder tæt sammen med førende lokale installatører og systembyggere fra hele verden og leverer både standardløsninger og kundetilpassede varmevekslerløsninger. Vi fokuserer primært, men ikke udelukkende, på applikationer, der anvender naturlige kølemidler.

Vi har erfaring med at arbejde med både eldrevne såvel som termisk drevne varmepumpetyper, så tøv ikke med at kontakte Alfa Laval for at få rådgivning om passende valg af varmeveksler

ATMO 2021 concept image
banner industrial heat pump 640
Copenhagan city image 640
Alfa Laval omsætter ord til handling – En ammoniakvarmepumpe absorberer spildvarmen fra kølesystemet til pladepresningen på Alfa Laval-fabrikken. Ud fra udnyttelse af pladevarmevekslere opnår den en ammoniakladning på kun 40 kg til en kapacitet på 827 kW med en COP på 7. >> Læs mere om kundehistorien.
En varmepumpe udstyret med effektive Alfa Laval-pladevarmevekslere muliggør genvinding af spildvarme fra kommunalt spildevand og havvand og forsyner et fjernvarmenet, der betjener 1100 boliger i Nyhavn, København, med bæredygtig varme. Resultatet er store energibesparelser og emissionsreduktioner.

Nøglerne til bæredygtig opvarmning med eldrevne industrivarmepumper

  • Overvej, hvilken temperatur du egentlig ønsker, at varmepumpen leverer. Et niveau over 100 °C når normalt kun 50 % af effektiviteten af en varmepumpe, der leverer under 90 °C.
  • Valg af et system med naturligt kølemiddel såsom ammoniak, kuldioxid eller kulbrinter vil sikre, at investeringen forbliver fremtidssikret. Ammoniak giver normalt den højeste energieffektivitet.
  • Sørg for, at systemet er optimeret med moderne teknologi, herunder pladevarmevekslere, der giver mulighed for lav kølemiddelpåfyldning og en tæt effektiv temperaturtilgang, som forkorter systemets tilbagebetalingstid.
  • Vælg en pålidelig leverandør af pladevarmevekslere. Alfa Lavals seneste udvikling fokuserer på yderligere effektivitetsgevinster ved anvendelser af varmepumper.

ammonia-heat-pump -under-construction.jpg

Ovenfor er en ammoniakvarmepumpe under opbygning, herunder halvsvejsede pladevarmevekslere som oversvømmet fordamper, dampkølingsanlæg, kondensator og underkøler. 

Klar til at lære mere om, hvordan man bliver mere bæredygtig ved at bruge industrivarmepumper med effektive pladevarmevekslere? Det betaler sig normalt, fordi energieffektiviteten øges, og så sparer du penge. 

Kontakt os i dag

.

RefTight™-forseglingssystem

Højtydende pakningsforsegling til højtryksopgaver. RefTight™-forseglingssystemet i vores halvsvejsede pladevarmevekslere muliggør forbedret og langsigtet ydeevne i varmepumpeanvendelser med stort tryk og høje temperaturer. Svejsningen er placeret uden for den separate ringpakningsrille, hvilket sikrer pålidelig forsegling, forlænger pakningens levetid og forlænger serviceintervallerne.

Integreret underkøling

Varmepumper med højeffektivt design kan resultere i betydelige økonomiske besparelser. Integrering af underkøling og dampkøling i pladevarmevekslerens kondensator gør det muligt at forbedre energieffektiviteten uden behov for ekstra rørsystemer eller yderligere komponenter.

.

Opnå større effektivitet

Alfa Laval-pladevarmevekslere kan fungere med den samme lille temperaturforskel som fordampere. For fuldt ud at udnytte denne effektivitet har vi udviklet U-Turn separatoren. Dette effektive modul er også meget kompakt, og tilslutningerne er grupperet, så modulet kan installeres tæt på vægge eller omkring en hovedmede.

  • Designet til naturligt ammoniakkølemiddel
  • Minimale tryktab, maksimal energieffektivitet
  • Tilgang med nær temperatur, pladsbesparende design
  • Komplet løsning inklusive vores varmeveksler- og separatorteknologi
.

Avancerede løsninger til industrielle varmepumper

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsvejsede pladevarmevekslere

Vores kompakte halvsvejsede pladevarmevekslere muliggør større effektivitet og pålidelighed i anvendelser med industrivarmepumper. Alfa Lavals halvsvejsede varmevekslere er især velegnede til ammoniakvarmepumper. Disse vekslere reducerer ammoniaktilførslen og risikoen for lækage med deres gennemprøvede RefTight™-forseglingssystem. Fås med korrosionsbestandigt materiale til varmegenvinding af hav-/flodvand.


Lær mere

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Kobberloddede pladevarmevekslere

Vores kobberloddede pladevarmevekslere er kompakte, effektive og standardtypen af varmevekslere til fordampning og kondensering i erhvervs- og boligvarmepumper. De fungerer sammen med de fleste typer miljøvenlige kølemidler med lav GWP, herunder vigtige naturlige kølemidler såsom CO2 og kulbrinter. Hver enhed er designet til en række unikke funktioner, der sikrer en overlegen termisk ydeevne og maksimal pålidelighed.


Lær mere

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

De fleste pladevarmevekslere, der anvendes til kommercielle eller industrielle varmepumper med lille kapacitet, er loddet med kobber. Selvom kobber er egnet til mange anvendelser, reagerer det negativt med ammoniak, der er et vigtigt naturligt kølemiddel. AlfaNova tilbyder markedets eneste pladevarmeveksler lavet af 100 % rustfrit stål, der er bygget med vores unikke fusionssvejsningsmetode. Det er en kompakt, effektiv løsning til afkøling af meget rene, følsomme væsker, som udnytter ammoniakkens lave GWP-potentiale.


Lær mere

.

Udvalgte eksempler på industrivarmepumper

broager-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Broager Danmark

Alfa Lavals halvsvejsede pladevarmevekslere fungerer som fordampere, der fanger 250 m dybt grundvand ved 9 °C, og leverer en fjernvarmeforsyning med varmt vand ved 70 °C. Kapaciteten i dette tilfælde er 18.000 MWh årligt med en COP på 4,0 siden 2016

viborg-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Viborg Danmark

I Bjerringbro fungerer Alfa Lavals halvsvejsede pladevarmevekslere som ammoniakfordampere til at genvinde overskudsvarme for at forsyne fjernvarme- og kølingsnettet. Kapaciteten i dette tilfælde er 13.500 MWh årligt med en COP på 4,6 siden 2016.

haderslev-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Haderslev, Danmark

På malteriet hos bryggeriet Fuglsang genvinder Alfa Lavals halvsvejsede pladevarmevekslere i kondensatorenheden overskudsvarme for at levere opvarmning af varmsidemedier fra 45° til 70° C. Kapaciteten er i dette tilfælde 7,1 MW med en COP på 4,0.

.

Fokus på samarbejdet med industrien

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon er en sammenslutning af virksomheder, institutioner og enkeltpersoner, der deler det fælles mål: at fremme en bæredygtig tilgang til køle- og varmepumpeteknik. Siden starten i 1996 har Eurammon været fortaler for brugen af naturlige kølemidler. Alfa Laval er stiftende medlem af sammenslutningen.


Lær mere

Industrial-ref-shecco.jpg

EHPA

Alfa Laval er medlem af European Heat Pump Association (EHPA), som er den europæiske varmepumpesektors stemme i Bruxelles. EHPA's vision er, at i et fuldt dekarboniseret Europa er varmepumpeteknologier den førende opvarmnings- og afkølingsløsning. De er en central del af et system med vedvarende, bæredygtig og smart energi


Lær mere

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IAR er en amerikansk teknisk medlemsorganisation med industrirepræsentation fra alle facetter af miljøet for naturlige køle- og varmepumper, herunder producenter, ingeniører, entreprenører, slutbrugere, akademikere, videnskabsmænd, undervisere og mange flere. IIAR er en førende fortaler for sikker, pålidelig og effektiv brug af ammoniak og andre naturlige kølemidler.


Lær mere

.

Effektiviteten bevares i mange år

En dårligt fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerheden, produktkvaliteten og energiomkostningerne. Fejl kan føre til dyr nedetid og store tab i produktionen. Gennem regelmæssig og proaktiv vedligeholdelse af din pakningsforsynede pladevarmeveksler bevares ydeevnen, så den kan køre problemfrit og efter planen.

Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, uanset om du oplever et problem i dag, vil forebygge fremtidige problemer eller selv vil løse problemet med vores online fejlfinder.

Se vores samlede serviceløsninger

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

HVAC og de bæredygtige byer

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Lad os være din partner i transformationen til en bæredygtig fremtid.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt os

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.