Kollektiv solenergi

Overførsel af varme fra solfangere er en ideel måde at bruge solens energi på. Solens varme absorberes på en flad overflade og overføres derefter til en væske. Væsken kan bruges til opvarmning af brugsvand og til radiatoropvarmning. Derudover kan den anvendes til større driftsopgaver såsom fjernvarme, opvarmning af procesvæske i industrien eller solvarmekraftværker.

Solar thermal 640x360

Vælg den rigtige solvarmepartner

 • Med 100 års erfaring inden for varmeoverførsel og energieffektivitet har Alfa Laval produkterne til at sikre effektiviteten af dit system.
 • Den sikre og pålidelige forsegling af pladevarmeveksleren fjerner forureningsrisikoen i forbindelse med opvarmning af brugsvand.
 • Med en varmeveksler fra Alfa Laval maksimerer du oppetiden med en reduceret risiko for tilstopning som følge af kalkaflejringer.
 • Vores varmevekslere er AHRI tredjeparts ydeevne certificeret, så du kan være sikker på, at den termiske ydeevne er så god, som vi siger, den er.
 • Alfa Lavals globale servicenetværk betyder, at vi har rækkevidden og indflydelsen til at sikre dit udstyrs kontinuerlige funktionalitet.

Trend i solvarmeindustrien

Varmesektoren domineres i øjeblikket af fossile brændstoffer, hvor mindre end 20 % af varmebehovet globalt dækkes af vedvarende kilder. Det betyder, at der er et enormt potentiale for vækst af solvarmeenergi som varmekilde.

Interessen for solvarme er steget støt gennem det seneste årti, og det samme er den kumulerede solvarmekapacitet. Med denne stigende interesse bliver store solvarmeanlæg mere populære, hvor fjernvarme er den største delsektor. Ved udgangen af ​​2022 var 325 større soldrevne fjernvarmesystemer i drift med en eksisterende kapacitet på 1.795 MWth.

De største udfordringer forbundet med solvarmeopvarmning er tilsmudsning og opbygning af sediment. Med Alfa Lavals varmevekslere reduceres denne risiko væsentligt med holdbare materialer og turbulent flow. Vores globale servicenetværk kan også sikre, at dit udstyr kører optimalt med minimal nedetid.   

RayGen 640x360
Alfa Laval er en pålidelig partner og deler vores engagement i den globale overgang til vedvarende energi og har leveret overlegen varmeoverførselsteknologi og ekspertise på vores Carwarp-kraftværk.

Richard Payne, CEO, RayGen

Læs mere

.

Soltermiske løsninger fra Alfa Laval

solar thermal heating

Opvarmning af postevand

I et solvarmeanlæg til vandvarme er hovedkilden til varmegenerering solpaneler, der fungerer som solfangere. Da mængden af ​​solenergi vil variere i løbet af dagen og året, bruges en konventionel kedel ofte som backup. Samlerne bruger solens stråler til at opvarme en overføringsvæske, som normalt er en blanding af glykol og vand. Tilsætning af glykol til overføringsvæsken forhindrer den i at fryse i vinterhalvåret. Overførselsvæsken løber i et lukket kredsløb, der er adskilt fra vandforsyningen af en pladevarmeveksler med pakning. Efter opvarmning af postevandet vil overføringsvæsken cirkulere tilbage til solfangerne. Med en pladevarmeveksler fra Alfa Laval sikrer du maksimal varmeeffektivitet og kan stole på, at der ikke er risiko for forurening af drikkevand.

Rumopvarmning

Solfangere i form af solpaneler kan også bruges til rumopvarmning. Solfangerne vil opvarme en overføringsvæske ved hjælp af solens stråler. Varmen fra overføringsvæsken vil derefter blive overført til varmevæsken i det sekundære kredsløb ved hjælp af en pakningsforsynet pladevarmeveksler. Den varme væske kan bruges til at give rumopvarmning gennem opvarmede gulve, radiatorer eller tvungen varmluftsystemer. Med en varmeveksler fra Alfa Laval genvinder du den maksimale mængde varme og sparer dermed både energi og penge i processen.

Anvendelser for solvarme i stor skala

Solvarmekraftværker bruger solens energi til at opvarme en overføringsvæske til en høj temperatur. For at udvinde maksimal varme bruger de spejle til at reflektere og koncentrere solstrålingen. Denne varme skal derefter overføres til vand for at producere overophedet damp. Den mest effektive måde at opnå dette på er ved at bruge en pladevarmeveksler med pakning. Den overophedede damp anvendes derefter til at drive turbiner og omdanne mekanisk energi til elektricitet.

.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Pakningsforsynet pladevarmevekslere

 • Fleksible løsninger, der kan tilpasses til opgaven, hvilket sikrer den bedste termiske effektivitet
 • Kompakte enheder er pladsbesparende og er nemme at betjene og vedligeholde
 • Løsninger til at reducere forurening, stress og korrosion for maksimal oppetidLær mere

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsvejsede pladevarmevekslere

 • Yderst effektiv og pålidelig teknologi til applikationer, der kan forårsage tryk- eller temperaturtræthed
 • Garanti for lang levetid takket være det unikke Alfa Laval RefTight™ forseglingssystem
 • En pålidelig løsning til at forhindre krydskontaminering mellem medier

Lær mere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Kobberloddede pladevarmevekslere

 • Let kobber-loddet konstruktion med kompakt design
 • Større termisk effektivitet end sammenlignelige rørvarmevekslere
 • Fleksible muligheder for at tilpasse en række applikationer med forskellige typer medier/væsker
 • Ideel til naturlige kølemidler med lav GWP

Lær mere

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fusionsloddede AlfaNova-pladevarmevekslere

 • 100 % ægte rustfri stålkonstruktion
 • Stærk korrosionsbestandighed med aggressive medier
 • Forhindrer metalforurening i drikkevand og i andre hygiejniske applikationer
 • Høj termisk effektivitet og kompakt design


Lær mere

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med årtiers erfaring inden for varmeudveksling tilbyder Alfa Laval ekspertviden til håndtering af nutidens udfordrende opgaver med opvarmning og afkøling. Find svar på komplekse spørgsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kølemidler sammen med nyttige værktøjer, der gør det lettere at finde den rette teknologi til dit formål.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-præstationscertificerede varmevekslere for en sikker termisk ydeevne

En certificering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifikation af termisk ydeevne, hvilket giver dig uafhængig sikkerhed for, at din pladevarmeveksler vil fungere i overensstemmelse med producentens offentliggjorte ratings. Alfa Laval tilbyder AHRI-certificerede pakningsforsynede pladevarmevekslere, kobberloddede pladevarmevekslere og fusionssvejsede pladevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Effektiviteten bevares i mange år

En dårligt fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerheden, produktkvaliteten og energiomkostningerne. Fejl kan føre til dyr nedetid og store tab i produktionen. Gennem regelmæssig og proaktiv vedligeholdelse af din pakningsforsynede pladevarmeveksler bevares ydeevnen, så den kan køre problemfrit og efter planen.

Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, uanset om du oplever et problem i dag, vil forebygge fremtidige problemer eller selv vil løse problemet med vores online fejlfinder.

Se vores samlede serviceløsninger

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisering for energieffektivitet

Smarte byer og digital intelligens kan hjælpe byer med at gøre fremskridt i retning af at nå 70 procent af deres bæredygtige udviklingsmål. Digitale services kan allerede have en betydelig indvirkning på varme- og kølesystemer i byer, hvilket gør dem mere bæredygtige.

Aktivering af fjernovervågning og udførelse af dedikerede analyser muliggør mere præcis og effektiv drift, mere informeret beslutningstagning og målrettede indgreb. Udviklingen af mere sofistikerede og effektive varme- og kølesystemer er kun mulig gennem denne digitale transformation, som kan levere pålidelig og overkommelig varme- og køleservice til byområder og samtidig reducere udledning af drivhusgas.

Den smarte varmeveksler

HVAC og de bæredygtige byer

Vores byer, der forbruger mere end to tredjedele af verdens energi, spiller en afgørende rolle i håndtering af klimakrisen. En betydelig del af byernes energiforbrug går til opvarmning og afkøling, hvilket betyder, at energieffektivisering er altafgørende. Alfa Laval har næsten et århundredes erfaring med varmeoverførsel og genvinding og sigter mod at blive CO2-neutral i 2030. Lad os være din partner i transformationen til en bæredygtig fremtid.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt os

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.

.