PureBallast
.
ballast water treatment
Ballast Water Treatment
 

Det sikre valg inden for behandling af ballastvand

Der er ikke plads til genveje inden for behandling af ballastvand (ballast water treatment) – hverken i valget af leverandør eller i forhold til systemets ydeevne. Alfa Laval tilbyder totalløsninger på behandling af ballastvand, som bygger på branchens førende behandlingsteknologi. Når du vælger Alfa Laval PureBallast 3, vælger du både ydeevne og ro i sindet.

Totalløsninger inden for behandling af ballastvand

Alfa Lavals udbud i forhold til behandling af ballastvand rækker langt ud over teknologien. Det omfatter totalløsninger, som kan opfylde dine behov helt fra det indledende valg og gennem hele fartøjets levetid.

Dine behov i fokus

Tiden løber, når det gælder behandling af ballastvand. Fartøjer, der sejler i amerikanske farvande, har brug for systemer til behandling af ballastvand (ballast water treatment systems) nu, og alle fartøjer skal have dem inden 2023. På denne korte tid skal du finde den rette løsning – men også en leverandør, der kan støtte dig gennem installationsprocessen og derefter.

Alfa Laval har en omfattende tilgang til at imødekomme dine behov, fra i dag og ind i fremtiden. Vores totalløsninger til PureBallast sikrer både den overholdelse, du har brug for, og den nødvendige ydeevne, som kan holde din virksomhed i gang.

Service, der ikke efterlader noget til tilfældighederne

Du kan regne med Alfa Lavals ekspertise og ressourcer i alle faser af planlægning, konstruktion og brug af din PureBallast-løsning. Udover vores egen omfattende viden og erfaring har vi et verdensomspændende netværk af uddannede og dygtige tekniske partnere. Alt hvad du behøver – fra gennemførlighedsundersøgelser og finansiering til idriftsættelse, uddannelse og global service – er let tilgængelig.

For at få et klart billede af, hvad vi tilbyder, kan du downloade vores brochure om totalløsninger. Der vil du finde et kort overblik over, hvordan vi opfylder dine behov på hvert trin af vejen.

Download brochure om vores totalløsninger

Total_solution_wheel

Fordele ved PureBallast 3

En unik kombination af funktioner adskiller PureBallast 3 fra ethvert andet systemet til behandling af ballastvand.

Overlegen ydeevne i alle farvande

PureBallast 3 tilbyder uovertruffen biologisk desinfektionsevne i enhver form for vand: fersk, brak eller hav. Dette omfatter vand i flydende form ved kolde temperaturer. Selv i vand med lav klarhed og UV-transmission helt ned til 42 %, kan systemet køre med fuldt gennemløb.

Som følge heraf kan PureBallast 3 i de fleste situationer køre på kun 50 % af den potentielle drivkraft, når systemet arbejder i IMO-regulerede farvande. Systemet kan derefter køres op til fuld effekt ved de sværeste driftsscenarier.

pureballast-shiphorizon-960x480.jpg

pureballast-containership-960x480.jpg

Enkel drift uden kemikalier

PureBallast 3 er fuldstændig lukket, fuldt automatiseret og grundigt integreret med ballastvandsystemet. Med andre ord kræver dets drift ikke indgreb fra besætningen.

På samme måde behøver PureBallast 3 ingen tilsætning af salt eller kemikalier, selv når det bruges i ferskvand. Ingen dosering er involveret, og der kræves ingen tanke eller ventilationssystemer for at styre forbrugsstoffer eller rester.

Pladsbesparende inline-konstruktion

PureBallast 3 er et inlinesystem, hvor hovedkomponenterne (filter og reaktor) er integreret i rørføringen til ballastvandet. Reaktordiameteren er kun marginalt større end selve rørets diameter. Dette skaber et meget fleksibelt system med lille miljøbelastning, hvilket er særligt vigtigt ved eftermontering.

Ex-konfigurationer er også enkle, da strømforsyningen kan placeres uden for den farlige zone.

PureBallast_installed.jpg

Et fleksibelt tilbud

Alfa Lavals PureBallast 3-tilbud gør det muligt at udnytte alle muligheder for at overholde lovgivningen fra IMO og US Coast Guard (USCG).

IMO- og USCG-typegodkendelser

PureBallast 3 er typegodkendt af IMO til brug i ferskvand, brakvand og havvand. IMO-certificeret drift sikrer den mest omkostningseffektive udnyttelse af systemets strømstyring og andre funktioner og er ideel til flertallet af fartøjer.

For fartøjer, der skal udlede ballast i amerikanske farvande, er PureBallast 3-systemer med USCG-typegodkendelse tilgængelige. Disse systemer leveres i to forskellige versioner for at imødegå de specifikke fartøjers driftsbehov. USCG-certificerede standardsystemer tilbyder samme funktioner som IMO-certificerede systemer.

Opgradering til USCG-typegodkendelse

Med henblik på en fremtidssikret løsning indeholder PureBallast 3 fleksible muligheder, hvis en senere ændring i driftsmønstrene kræver, at du kan dumpe ballasten i amerikanske farvande. Fartøjer, der oprindeligt har installeret PureBallast 3 kun til brug i IMO-regulerede farvande, kan nemt opgradere til en version af systemet med typegodkendelse fra USCG.

Dette er også en vigtig faktor, når du skal afgøre, hvordan dit valg af behandlingssystem vil påvirke videresalgsværdien af dit fartøj. Et fartøj, der ikke rummer mulighed for USCG-typegodkendelse, vil være vanskeligt at sælge til enhver køber, som ønsker at operere på dette vigtige marked.


Overholdelse af kravene i alle farvande

Jo flere farvande dit fartøj har adgang til, desto flere forretningsaktiviteter kan det indebære.

Overvej alle vandforhold

Mens havene og farvande med brakvand er fokus for de fleste skibsejere, gælder certificering for tre typer farvande ikke kun floder eller Østersøen og de store søer. For mange havne, hvor vandet betragtes som brakvand, er vandets egenskaber i overgangszonen mindre som havvand og mere som ferskvand. For at omfatte disse har du brug for et system som PureBallast 3, som kan behandle ferskvand uden salt eller kemisk dosering.

På samme måde er vandet i nogle havne tæt på frysepunktet eller har lav klarhed. Selv om UV-transmissionsniveauerne i havnene normalt varierer fra 90 % til 60 %, kan de nogle gange være endnu lavere. PureBallast 3 håndterer flydende vand ved kolde temperaturer og kan køre med fuldt gennemløb, når UV-transmissionen er helt ned til 42 %.

ballast water treatment Pureballast

pureballast cleanwater 960x480

Garanteret effektivitet

Jo mindre tid og energi, du bruger til behandling af ballastvand, desto mere har du til at drive forretning.

Hold din virksomhed i bevægelse

Evnen til at indtage eller udlede ballastvand på en effektiv måde er vigtig for dit fartøj. Imidlertid må mange UV-baserede behandlingssystemer reducere deres gennemløb i havne med vand med lav klarhed. Dette skyldes, at lav UV-transmission kan blive yderligere svækket ved ineffektiv rensning gennem UV-lamperne.

I modsætning hertil kan PureBallast 3 køre med fuldt gennemløb, hvor UV-transmission er så lav som 42 %. Effektiviteten bevares gennem automatisk rengøring på stedet (CIP), som fjerner UV-svækkende aflejringer – uden besvær for besætningen eller risiko for at ridse lamperne.

Når du sejler under de fleste forhold i IMO-regulerede farvande, kan PureBallast 3 køre med kun halvdelen af sin potentielle effekt, og kun køre med større effekt i de mest vanskelige farvande med lav klarhed.


Valg på lang sigt

Dit system til behandling af ballastvand skal holde – og have varig videresalgsværdi.

Vælg pålidelighed

Hvis du vil have dit system til behandling af ballastvand til at vare så længe som dit fartøj, skal du undgå nøglekomponenter, der kan korrodere i forhold med havvand. En UV-reaktor er for eksempel en trykbeholder, der muligvis skal udskiftes om fem år, hvis den er bygget med en stålklasse som 316L. PureBallast 3-reaktorer er bygget med superaustenitisk rustfrit stål, som kan forventes at holde i 20 år eller mere.

Selvom du skal sælge dit fartøj, er dit valg af ballastvandbehandlingssystem vigtigt. Hvor skibet kan sejle vil påvirke det potentielle udvalg af købere, samt det beløb, de er villige til at betale. Derudover værdiansætter købere udstyr fra en stabil og anerkendt leverandør, hvorfra de kan regne med langsigtet support i hele verden.

pureballast waterdrops 960x480

Et årti i front

Ingen leverandør inden for behandling af ballastvand er mere engageret eller erfaren end Alfa Laval.

ballast water system

Innovation bygger på erfaring

Alfa Laval er ikke kun en global leverandør til det marine erhverv, men også den mest kvalificerede, erfarne og kyndige leverandør inden for behandling af ballastvand. PureBallast var verdens allerførste kommercielt tilgængelige system til behandling af ballastvand (ballast water treatment system), der oprindeligt blev lanceret i 2006.

Vores banebrydende arbejde med marinbiologi og UV-baseret behandling af ballastvand går meget længere tilbage. Alfa Laval er siden de allerførste debatter blevet udvalgt som konsulent i nøglepaneler, der er involveret i at udvikle standarder og uddanne markedet.

Total support i hele verden

I dag har Alfa Laval et komplet udvalg af løsninger til både nybyggede og eftermonterede løsninger, baseret på ti års erfaring med kunder, myndigheder og forskningsenheder. Efterhånden som BWM-konventionen træder i kraft, er vores allerede store produktion klar til den store opgradering i løbet af de kommende år.

Skibsværfter og ingeniørvirksomheder kan forvente klar og gennemarbejdet dokumentation samt eksperthjælp. Skibsejere vil finde omfattende hjælp i relation til ejerskab, herunder Præstationsaftaler og andre tjenester,  som sikrer omkostningseffektive løsninger og ro i sindet.

Alt Alfa Laval tilbyder – fra vejledning til reservedele og service – er let at få adgang til overalt i verden.