PureBallast
.
ballast system
ballast system
 

Alfa Laval PureBallast 3 i detaljer

Alfa Laval PureBallast 3 er en effektiv løsning til alle aspekter af behandling af ballastvand, fra biologisk desinfektion til miljøbeskyttelse og strømstyring. Dens inline-konstruktion og fleksible design er velegnet til næsten ethvert fartøj. Enkle systemer håndterer ballastvandstrømme på 32-3000 m3/t, og flere systemer kan bruges til endnu større kapaciteter.

Solution overview

PureBallast 3 combines initial filtration with enhanced UV treatment in a specially designed reactor. PureBallast 3 Compact Flex, shown here, is the ideal system for most vessels due to its minimal footprint and high installation flexibility.

PureBallast 3_1 Compact Flex w EC and CIP transparent.jpg

Treatment technology.jpg

Behandlingsteknologi

Alfa Laval PureBallast 3 bruger en forbedret form for UV-behandling, der er udviklet i samarbejde med Wallenius Water. Det virker uden tilsætning af salt eller kemikalier, selv når man arbejder i ferskvand.

Biologisk desinfektion

Biologisk desinfektion, som er den vigtigste behandlingsproces, foretages i en forbedret UV-reaktor. Reaktoren har en flowoptimeret opbygning, der sikrer høj turbulens og koncentrationen af ​​UV-dosis.

Reaktorens UV-lamper til mellemtryk anvender specialdesignede lamperør af syntetisk kvarts. Disse unikke lamperør understøtter transmission af et bredere bølgelængdespektrum og giver mere UV-lys under desinfektionsprocessen. Kombineret med reaktorens indvendige design sikrer dette en optimal dosering af UV-lys og et lavt energiforbrug.

Filtrering

Som støtte til reaktoren anvendes et filtreringstrin, hvor eventuelle større organismer og partikler fjernes forud for den biologiske desinfektion. Dette forbedrer kvaliteten af ​​det vand, der skal behandles, især når der arbejdes ved uklart kystvand og ferskvand.

I kombination med reaktoren muliggør det effektive kurvfilterdesign fuldstrømsbehandling af ferskvand, brakvand og havvand med UV-transmission helt ned til 42 %.

PureBallast 3 Compact Flex

PureBallast 3 Compact Flex er svaret på dine bekymringer om pladsbehov og fleksibilitet. Egner sig ideelt til de fleste fartøjer, da det leveres som løse komponenter, som giver optimal frihed i installationen.

PureBallast 3 Compact Flex er tilgængeligt til gennemløb på 32-1000 m3/t og leveres som løse komponenter, der gør installationen nem og pladsbesparende Med sit kompakte design og optimale fleksibilitet er dette system svaret på mange installationsudfordringer – især ved eftermontering og situationer, hvor pladsbehovet er afgørende.

Behandlingstrinene er integreret i rørledningerne til ballastvandet som inline komponenter. Simple plug-and-play-kontakter reducerer tidsforbruget og omkostningerne til teknisk opsætning og installation, hvilket gør PureBallast 3 Compact Flex til den perfekte løsning for langt de fleste projekter.

Behandlingskomponenter (inline) 

 • Filter
 • UV-reaktor

Supportkomponenter (fleksibel placering)

 • Elkabinet
 • Lysdrevkabinet (1 eller 2) til gennemløb på >300 m3/t
 • Kompakt enhed til rengøring-på-stedet (CIP)

Et bredt udvalg af hjælpeudstyr er tilgængeligt som støtte for integrationen i ethvert fartøj, herunder tilbageløbspumper, prøveudtagningspunkter, ventilpakker og fjernbetjeningspaneler.

PureBallast 3 Compact Flex fås med typegodkendelser fra både IMO og US Coast Guard (USCG).

PureBallast System small.jpg


compact-system-white.jpg

PureBallast 3 Compact

PureBallast 3 Compact er en praktisk løsning til mindre gennemløb af ballastvand. Systemet er integreret i et brugsklart modul med lille miljøbelastning.

Medemonterede løsninger

Alfa Laval PureBallast 3 Compact kan leveres som et medemonteret modul, som ikke kun gør det kompakt, men også er let at installere på grund af det minimale antal rørledninger. Meden belaster miljøet mindst muligt og tilsluttes via enkle plug-and-play-kontakter. Til gennemløb på 32-300 m3/t.

Alle komponenter er indbygget i meden, bortset fra et elkabinet med fleksibel placering. Dette kabinet er en kombination af lampedrevkabinettet og kontrolkabinettet i større systemer.

Følgende komponenter er indbygget i det medemonterede PureBallast 3 Compact-system:

 • Filter
 • Reaktor
 • Kompakt enhed til rengøring-på-stedet (CIP)
 • Elkabinettet placeres fleksibelt 30 m fra UV-reaktoren

En bred vifte af hjælpeudstyr er til rådighed til støtte for integration i ethvert fartøj, herunder tilbageløbspumper, prøveudtagningspunkter, ventilpakker og fjernbetjeningspaneler.


PureBallast 3 Std & Ex

PureBallast 3 Std-systemer håndterer effektivt store gennemløb af ballastvand med en reaktorstørrelse på 1500 m3/t, hvilket muliggør strømlinede og omkostningseffektive systemopsætninger. I potentielt eksplosive omgivelser kan de konfigureres som PureBallast 3 Ex-systemer, som kan udstyres med et dækshus på tankskibe.

Store gennemløb med PureBallast 3 Std

PureBallast 3 Std-systemer kan konfigureres til store gennemløb og har de bredeste installationsparametre[, inklusive fri placering af lampedrevkabinetter inden for en radius på 150 m. Individuelle systemer kan håndtere gennemløb på 250-3000 m3/t, med dobbelte systemer, der kan håndtere op til 6000 m3/t. Fordi reaktorstørrelsen på 1500 m3/t betyder, at der kun er brug for en eller to reaktorer, holdes omkostningerne og kompleksiteten af ​​systemer til stort gennemløb på et minimum.

Behandlingskomponenter

 • Filter
 • Reaktor

Supportkomponenter

De ekstra komponenter er støttesystemer, der kan placeres fleksibelt for at opnå et optimalt design.

 • Lampedrevkabinet
 • Enhed til rengøring på stedet (CIP)
 • Kontrolkabinet

De samme behandlings- og støttekomponenter anvendes i PureBallast 3 Ex-systemer (se nedenfor).

En bred vifte af hjælpeudstyr er til rådighed til støtte for integration i ethvert fartøj, herunder tilbageløbspumper, prøveudtagningspunkter, ventilpakker og fjernbetjeningspaneler.

system-overview-3-white.png


Ex system image.jpg

Ex-systemer

PureBallast 3 egner sig til fartøjer med stort gennemløb og Ex-design, konfigurationer med kapacitet til 250-3000 m3/t, og fartøjer med endnu større gennemløb fordelt på flere systemer.

Sikkerhed med PureBallast 3 Ex

PureBallast 3 Ex-systemer fås til gennemløb på 250-3000 m3/t med dobbelte systemer, der dækker op til 6000 m3/t. De kan leveres med forskellige konfigurationer i henhold til ATEX og IECEx, Zone 1, IIC og T4. Designet er forenklet i kraft af den fleksible placering af lampedrevkabinetterne, som kan placeres uden for den farlige zone og op til 150 m væk fra de reaktorer, de tjener.

Redundante sikkerhedsfunktioner som f.eks. tilslutning af temperatur- og niveausensorer i reaktoren ved hjælp af relæer, der omgår PLC'en, øger sikkerheden under drift.


Dækshus til PureBallast 3 Ex

Dækshusløsning til tankskibe

Mange tankskibe bruger undervandspumper for at undgå behovet for et pumperum og maksimere pladsen til produktet. Dette efterlader ofte utilstrækkelig intern plads til systemet til behandling af ballastvand. Af denne grund kan formonterede PureBallast 3 Ex-systemer leveres i et standardiseret dækshus, komplet med alle indvendige rørsystemer.

De flowrelaterede komponenter i PureBallast 3 Ex-systemet (UV-reaktor, filter og CIP-enhed) er indeholdt i dækshuset, mens lampedrevkabinettet og kontrolkabinettet er installeret uden for dækshuset og inden for fartøjets sikre zone.

PureBallast 3 Std- and Ex-systemer fås med typegodkendelser fra både IMO og US Coast Guard (USCG).

Alfa Laval PureBallast 3 Deckhouse left facing.jpg


Driftssekvens

 PureBallast 3 kører i baggrunden og i IMO-regulerede farvande med kun 50 % af sin potentielle drivkraft i de fleste situationer. Systemet kan køres op til fuld effekt ved de sværeste driftsscenarier.

Ballasting.jpg

Ballastning

PureBallast 3 er et fuldt automatiseret system. Når det startes, gennemgår det en kort opstartssekvens.

Når ballastningen begynder, passerer det indkommende ballastvand først gennem filtreringstrinnet. Dette fjerner alle større organismer og partikler, hvilket forbedrer kvaliteten af ​​vandet til behandling. Filtreringstrinnet er til gavn for drift i uklart kystvand og ferskvand.

Efter filtreringen fortsætter vandet gennem reaktortrinnet, hvor det desinficeres ved hjælp af forøget UV, før det føres ind i ballastvandstankene.

Når først ballastningen er gennemført, udføres reaktorrengøringen gennem en automatisk CIP-cyklus. Denne cyklus bliver startet umiddelbart efter ballastningen og skal udføres inden for 30 timer. Reaktortrinnet skylles med ferskvand, når CIP-cyklen begynder, og fyldes med ferskvand efter færdiggørelsen.

Filtreringstrinnet fylder også systemet med ferskvand, når ballastningen er fuldført.

 

Dumpning af ballast

Dumpningsprocessen er grundlæggende den samme som ballastningsprocessen. Filtreringstrinnet springes dog over under dumpning af ballasten, da vandet allerede er filtreret.

Efter at have forladt ballastvandstanken, passerer det udgående ballastvand gennem reaktortrinnet for at eliminere enhver genvækst af mikroorganismer, der måtte have fundet sted under transit. Efter at være blevet desinficeret ifølge de etablerede grænser, udledes ballastvandet i det modtagende vand på dumpningsstedet.

Der anvendes samme opstarts- og nedlukningssekvens, herunder CIP, under både ballastning og dumpning.

Deballasting.jpg

Dokumentation

Omfattende dokumentation til PureBallast 3 er tilgængelig til understøttelse af systemevaluering, design, installation og drift.

Til installatører

PureBallast 3-dokumentation til skibsværfter og andre installeringsparter er opdelt i:

 • En del er specifik for installationsproblemer, herunder "bedste praksis"
 • En del indeholder mere detaljerede oplysninger til brug som løbende reference
 • Tegninger og 3D-modeller sikrer nem integration i designprocessen

Direkte assistance fra Alfa Laval er også tilgængelig som hjælp i design- og planlægningsfasen samt under installations- og idriftsættelsesprocesserne.

For at få design- og installationsdokumentation eller mere information skal du kontakte Alfa Laval.

Yderligere ressourcer

Download Alfa Lavals ressourcer for håndtering af ballastvand for at lære mere om PureBallast 3, og hvordan det klarer sig sammenlignet med andre tilgængelige behandlingsteknologier.

Produktbrochure til Alfa Laval PureBallast 3 Compact Flex

Baseret på løse komponenter, plug and play, med stor fleksibilitet i installationen.

Download PDF


Alfa Laval PureBallast 3 Compact-produktbrochure

Kompakte systemer til opsætning som brugsklart modul.

Download PDF


Produktbrochure til Alfa Laval PureBallast 3

PureBallast 3 til stort gennemløb og Ex-design.

Download PDF