Forarbejdning af plantebaseret protein

En voksende offentlig bevidsthed om de sundheds- og miljømæssige fordele ved planteprotein er årsag til et stort skift på proteinmarkedet. Alfa Laval spiller en aktiv rolle i udviklingen af ​​den vegetabilske proteinindustri og støtter globale fødevarevirksomheder, iværksættere og forskningscentre med ekspertrådgivning og markedsførende forarbejdningsløsninger. Takket være en lang historie fælles med traditionelle protein- og stivelsesproducenter skaber vi bæredygtige, sikre fremtidsløsninger.

plant-based-mainpage-small

One-stop-shoppen for systemer til forarbejdning af planteprotein  

Vi er en af ​​verdens førende leverandører af forarbejdningssystemer til plantebaseret protein. Vi tilbyder også systemer til vallebehandling/vandgenvinding og varmebehandling samt komplette stivelsesforarbejdningsanlæg, der sikrer, at ingen værdi går tabt. Gennem samarbejdet med vores partnere kan vi også levere formalings- og tørresystemer, hvilket gør os til en single-source leverandør af komplette forarbejdningsanlæg. 

Vores systemer leveres med vores procesgaranti. De er fuldt tilpasset og optimeret på systemniveau til højt udbytte og lav driftsomkostning. De er bygget til fleksibilitet og er derfor nemme at opskalere, hvilket gør udvidelser og overgangen fra pilotanlæg til fuldskalaproduktion forudsigelig og helt problemfri. Alle vores komponenter er designet og bygget til høj produktrenhed, enestående hygiejne og nem rengøring. Som et resultat heraf er vores udstyr det perfekte valg til at producere proteinisolater af fødevarekvalitet, der opfylder de højeste fødevaresikkerhedsstandarder.  

Skræddersyede løsninger, inklusive valsning, vådproces og tørring

.
2 Plant based process chart

Alle vores procesløsninger er unikke, men omfatter normalt følgende processtadier:

Proteinudvinding

Produktionsprocessen for planteprotein starter med proteinekstraktion. Først blandes råmaterialet med vand, så der dannes en opslæmning, og ved hjælp af metoder som alkalisk ekstraktion, syreekstraktion eller enzymassisteret ekstraktion opløses proteinet i vandet.

Dernæst adskilles proteinet fra de øvrige komponenter i opslæmningen, hovedsageligt fibre og stivelse, ved hjælp af centrifugeringsteknologier såsom dekantere, hydrocykloner og separatorer. Centrifugering har mange fordele sammenlignet med traditionelle løsninger baseret på filtrering, herunder høj separationseffektivitet, lavt energiforbrug og minimal affaldsgenerering. Dette bidrager til en mere bæredygtig og effektiv proteinekstraktionsproces og sikrer samtidig høj produktkvalitet.

4 Protein extraction plant based

Proteinoprensning 

Efter ekstraktion fjernes urenheder, der påvirker kvaliteten og funktionaliteten af ​​det endelige produkt. Dette er et afgørende skridt, når der skal produceres proteinprodukter af høj kvalitet, og der kan anvendes flere metoder, f.eks. udfældning og ultrafiltrering.  

Udfældning er en enklere og mere omkostningseffektiv metode og involverer tilsætning af syre til proteinopløsningen for at fremkalde udfældning af proteinet. De udfældede proteiner separeres derefter fra procesvandet ved hjælp af dekantere og separatorer. Ultrafiltrering er en anden almindeligt anvendt metode. Denne teknik bruger en membran med en defineret porestørrelse, der tillader mindre molekyler at passere igennem, hvorimod større proteiner tilbageholdes. 

 

Varmebehandling 

Varmebehandling eller pasteurisering udføres for at reducere risikoen for mikrobiel kontaminering i de endelige plantebaserede proteiner. Proteinproduktet opvarmes til en bestemt temperatur i et defineret tidsrum for at ødelægge skadelige mikroorganismer, samtidig med at man undgår overdreven opvarmning og bevarer proteinets ernæringsmæssige og funktionelle egenskaber. Proteinpasteurisering kan også forbedre produktets holdbarhed og stabilitet.  

heat treatment plant based

 

Forarbejdning af stivelse/fibre 

Plantebaserede råvarer kan ud over protein også indeholde værdifulde komponenter som fibre og stivelse. Under proteinekstraktionsprocessen kan disse komponenter adskilles og genvindes som en sidestrøm, så du kan udnytte dit råmateriale til dets fulde potentiale. Dette giver ikke kun en ny indkomststrøm, men det reducerer også affaldshåndtering og -behandling. 

Få mere at vide om vores komplette forarbejdningssystemer

.

 

Stop med at spilde ressourcer – installer et vallebehandlingssystem 

Tilføjelse af et vallebehandlingssystem (procesvand) til dit anlæg har en betydelig positiv effekt på udbytte, vandomkostninger og bæredygtighed. Et vallebehandlingssystem lader dig genvinde vand, proteiner og kulhydrater i stedet for at sende disse værdifulde ressourcer til et spildevandsrensningsanlæg. 

Ud over at reducere spildevandsmængderne kan genvinding af vand reducere vandforbruget betydeligt. Det genvundne vand kan bruges til rengøringsformål eller forædles yderligere til potentiel genbrug i anlægget. Cirkularitet er vejen til en bæredygtig verden. 

Find ud af, hvordan du kan genbruge dit procesvand

.

Råmaterialernes fleksibilitet

Vi har forarbejdningsløsninger til en bred vifte af afgrøder. I takt med at nye produkter udvikles, er interessen for nye proteintyper med forskellige egenskaber i form af smag, ernæring og/eller tekstur stigende. Tilføjelse af det rigtige protein kan også forbedre tekniske funktionaliteter, herunder evnen til at stabilisere flerfasesystemer såsom skum og emulsioner. Desuden kan proteinsammensætningen og kvaliteten udvise variationer på daglig basis. Som et resultat heraf er vores systemer blevet omhyggeligt konstrueret til at sikre tilpasningsevne og opretholde et konstant output.


Kontakt os, hvis du gerne vil udforske potentialet i at udnytte forskellige råvarer og få yderligere indsigt i vores fleksible designs.

wheat plant based C
greenbeans plant based c
soybean plantbased c
seaweed plantbased c

Korn 

Hvede 
Havre 
Ris 
Majs 

Stivelsesafgrøder

Gul ært
Kikært 
Favabønne
Mungbønner 
Kartoffel 

Oliefrø 

Sojabønner
Solsikke 
Raps/Canola 
Lupin

Vandplanter 

Kelp
Tang 
Dulse 
Spiselige alger 

Øg rentabiliteten ved at udvinde fibre og stivelse 

Ud over protein indeholder planter også fibre og stivelse i varierende grad. Ved at udvinde disse værdifulde fraktioner fra dine sidestrømme kan du udnytte dit råmateriale til dets fulde potentiale. Fordelene omfatter: 

  • Mindre affald at håndtere og behandle 
  • Nye indkomststrømme. Stivelse kan sælges til fødevarer, foder eller biogas.  

Alfa Laval har stor erfaring med at udvinde disse værdifulde komponenter fra forskellige råmaterialer og kan levere højeffektive, skræddersyede løsninger baseret på teknologier som dekantere, hydrocykloner, sigter og separatorer. Ved at bruge disse teknologier bliver udvindingen af ​​stivelse og fibre en bæredygtig proces, hvilket bidrager til din fabriks cirkularitet. 

12 shutterstock 1433953580

Upcycling af bæredygtigt protein fra bryggeriets brugte korn 

EverGrain™, et helejet datterselskab tilhørende den globale bryggerigigant Anheuser-Busch InBev, har udviklet en banebrydende proces til at udvinde proteinisolat af høj kvalitet fra brugt korn, et affaldsprodukt fra ølbrygningsprocessen.  Det, der tidligere blev tørret og solgt som dyrefoder af lav værdi, er nu forvandlet til en bæredygtig kilde til højkvalitets, meget nærende, plantebaseret protein.  

Alfa Laval har leveret separations- og væskehåndteringsteknologi til EverGrains nye anlæg i St. Louis. Dette omfatter seks store dekantere, systemer med omvendt osmose, ventiler, pumper og tankrensningsudstyr. 

Læs hele historien

. .

Få pålidelige data, før du opskalerer

14 reliable data plant based

Pilotskala-test på dit anlæg...  

Alfa Laval tilbyder en komplet portefølje af kerneforarbejdningskomponenter i pilotskala til produktion af vegetabilsk protein. Vores kompakte, plug-and-play pilot skids gør det lettere at få proof of concept og indsamle værdifulde testdata. Vores pilotmodeller har de samme driftsegenskaber som fuldskalamodellerne, hvilket gør opskalering let og forudsigelig.

Få mere at vide om vores løsninger til pilotskala-test

… eller i vores anvendelsescenter  

Vi inviterer dig til at udføre testkørsler i pilotskala i vores test- og anvendelsesfaciliteter. Her har vi et komplet setup, der dækker en række processtadier, så du kan afprøve nye idéer og bekræfte ydelsen af forskelligt udstyr. 

Kontakt os

.
Different types of beans

Webinar – Introduktion til produktion af planteprotein 

Få mere at vide om det voksende marked for plantebaserede proteinprodukter, og hvordan du optimerer produktionsprocesser for at få maksimalt udbytte, produktkvalitet og råvareudnyttelse.   

Du vil få mere at vide om følgende: 

  • Almindeligt brugte og nye råvarer 
  • Forbehandlingsprocesser 
  • Den våde fraktioneringsproces 
  • Sådan genvindes vand, proteiner og kulhydrater samt biprodukter fra valle  
  • Alfa Lavals udvalg af systemer og komponenter til plantebaseret proteinforarbejdning 

Se webinaret

.

Komplette serviceløsninger 

Ved at kombinere en systemtilgang til service med omfattende procesekspertise optimerer vi ydelsen af ​​hele din proces ved at identificere og adressere de grundlæggende årsager til dine problemer.

Vi tilbyder et komplet udvalg af services, der dækker hele dit anlægs levetid. Vores globale servicenetværk dækker næsten 100 lande, hvilket betyder, at hurtig og professionel support altid er tæt på.

For at få maksimalt afkast af din investering anbefaler vi, at du indgår en Alfa Laval-serviceaftale. Denne fuldt tilpassede serviceløsning forenkler din budgetlægning og sikrer maksimal ydeevne og oppetid. Mens du fokuserer på din daglige drift, klarer vi planlægning, indkøb og udførelse af de nødvendige serviceforanstaltninger.

Find ud af, hvordan vi kan hjælpe med service

.

Nøgleprodukter