Komplet anlæg til Indiens største producent af ikke-GMO sojaproteinisolat

Et komplet anlæg blev designet, konstrueret, installeret og bestilt af Alfa Laval til en større fødevareproducent i Indien. Som veletableret kunde hos Alfa Laval har virksomheden i mange år købt adskillige separatorer, varmevekslere og flowkomponenter til virksomhedens mejeridel samt inden for olie og fedt. Som et resultat, da de besluttede at tage dette strategiske skridt ind på markedet for sojaproteinisolat, var Alfa Laval det oplagte valg.

DATO 2024-09-12
Soy plant protein

"I dette anlæg bruger vi næsten alle vores kerneprodukter, og i et betydeligt antal - 9 dekantere, 4 separatorer, 3 membransystemer og 1 fordamper, samt flowkomponenter som pumper og ventiler og Alfa Lavals hygiejniske fittings," siger Pankaj Maheshwari, VP Alfa Laval Food Systems, Indien. "Dette er et komplet sojaforarbejdningsanlæg på et nyt marked og åbner nye muligheder i Indien og globalt. Vi samarbejdede med vores kunde og udviklede det gennem test i vores testcenter, og det er en viden, vi vil anvende i vores arbejde med andre kunder fremover med Alfa Laval-teknologi." 

Sojaproteinisolat er en meget raffineret og oprenset form for ikke-GMO sojaprotein. Den er lavet af affedtet uristet sojagryn, hvor de fleste ikke-proteinkomponenter, fedtstoffer og kulhydrater er fjernet. På grund af dette har det en meget neutral smag og bruges hovedsageligt til at øge proteinindholdet, forbedre fugtretentionen og forbedre teksturen af ​​kød, vegetariske og veganske produkter.  

"Dette projekt er et godt eksempel på, hvad der kan opnås med godt samarbejde og åbne samtaler", siger Sumit Pingle, Alfa Lavals brancheleder for protein. ”Lige fra starten har det været et konstruktivt samarbejde. Det har været spændende at være involveret i noget nyt og at blive sådan en succes – til fælles gavn." 

Sustainable Feedstock fir tree CMYK

I 2022 havde det globale marked for sojaproteinisolat en værdi på 20,02 mia. DKK eller 2.724 mio. EUR. Sojaproteinisolat er et centralt tilsætningsstof til at øge proteinindholdet i plantebaserede fødevarer i en tid med stigende forbrugerpræference for mere bæredygtige fødevaremuligheder.  

Markedet forventes at nå en værdi på 27,83 mia. DKK eller 3.787 mio. EUR i 2033 med en sammenlagt årlig vækstrate (CAGR) på 3 procent i prognoseperioden mellem 2023 og 2033.  

Sojaproteinisolat spiller en stigende rolle i produktionen af modermælkserstatning og spædbørnsmad, tilberedte måltider og fødevarer, helsedrikke og plantebaserede køderstatninger. Derudover stiger efterspørgslen efter økologisk sojaproteinisolat igen på baggrund af forbrugernes bevidsthed og præferencer for bæredygtige fødevaremuligheder.  

Væksten på markederne i Asien-Stillehavsområdet er primært drevet på baggrund af præferencer for rene etiketter og overvejende på baggrund af udvikling i de mere velhavende forbrugersegmenter. (Kilde: Future Market Insight, 2023)

Fremhævede processer

Emissionsbesparelser

Tæt på nul kulstofemissioner i dekanterenheder fra Alfa Laval, fordi alle Alfa Lavals lokaliteter til fremstilling af dekantere udelukkende drives på vedvarende energikilder

cleantech emission savings

Udledningen af drivhusgasser fra dyrebaserede fødevarer er typisk dobbelt så stor som fra plantebaserede fødevarer (FAO, 2021).

Bæredygtig mad

Højere ekstraktionsudbytte

Sustainable Food

Mere protein bidrager til at lukke hullet for de ekstra 70 procent mere mad, der er nødvendig i 2050.