Ølfiltrering og behandling - udfordringer og løsninger
Ølfiltrering
Kieselguhr- eller tværstrøms-filtrering er almindelige filtreringsprocesser der fjerner næsten alt gær og andre uønskede stoffer, der kan ødelægge din øl.
Udfordring
- Oxidering under ølfiltrering
Løsninger
- Alfa Laval Aldox Minitil fremstilling af afluftet vand
- Alfa Laval BREW-serie centrifugalseparatorer for at øge filtreringscyklusserne
Resultat
- Afluftet vand forhindrer iltopsamling under filtrering for at bevare ølkvaliteten
- Separatorer hjælper med at reducere frekvensen af CIP og brug af forbrugsstoffer
Gasblanding, alkoholjustering, tilsætningsstoffer
Kuldioxid er naturligt for brygningsprocessen, og det er vigtigt at sikre dets koncentration på optimalt niveau for perfekt øltekstur og -smag.
Udfordringer
- Lav CO2-koncentration i fermentoren
- Behov for forskellige CO2-koncentrationer i slutprodukter
- Langsomt og upræcist udstyr
Løsning
Resultat
- Præcis CO2 inline-indsprøjtning
- Udligning af CO2-koncentration efter behov
- Individuelle indstillinger for opskrifter kan gemmes
- N2-indsprøjtning på efterspørgsel (til tyk, cremet øl)
- Justering af alkohol/Plato-indhold med afluftet vand
Blanding i tanke med klaret øl
Blanding i tanke med klaret øl (BBT) kræves til batchdosering og homogenisering, eller når du vil fremstille produkter som Shandy eller Radler.
Udfordring
- Refermentering i flaske (når gær og sukker doseres før eftergæring)
Resultat
- Hurtig blanding til aktiv tankhomogenisering
- Mobil enhed (kan flyttes mellem tanke)
Brygningsudstyr til fjernelse af alkohol
Det anslås, at op til 20% af alt solgt øl i 2020 vil falde ind under kategorien "sundt", dvs. at alkoholindholdet er fjernet, og det er et område, der bør adresseres af alle bryggerier, når de tilbyder nye produkter til forbrugerne.
Udfordring
- Behov for at adressere markedet for lavt alkoholindhold
Løsninger
Resultat
- Reduktion af skadelig termisk effekt
- Mindst muligt tab af smag
- Fremstilling af omvendt osmose (RO)-vand
- Enkel plug-in proces
Resultat
- Effektivt og forsigtigt i et enkelt gennemløb for at fremstille øl, hvor alle smagsstoffer er bevaret
- Nemt at tilføje funktioner til alkoholfri brygning uden behov for større kapitalinvesteringer
Pasteurisering af craft beer
Pasteurisering (dvs. høj temperatur) er den klassiske metode til at ødelægge mikroorganismer i sidste trin før ølemballering.
Udfordringer
- Mikrobiologisk ustabilitet
- Iltoptag under overførsel/proces
Løsning
Resultat
- Alle mikroorganismer ødelagt
- Regulerer og pasteuriserer variable strømme
- Ingen CO2-brud under højtemperaturstrin
- Hygiejnisk og kompakt
- Individuelle opskrifter kan gemmes
Steril filtrering
Mange bryggerier vælger nu steril filtrering som et alternativ til pasteurisering, fordi det gør det muligt at fjerne uønskede mikroorganismer, før øllet fyldes på flasker eller tønder.
Udfordringer
- Mikroorganismer kan påvirke ølkvalitet og smag
- Termisk behandling kan forårsage nedbrydning
Resultat
- 100% bakterietilbageholdelse uden termisk nedbrydning
- Ingen virkninger på produktets smag
- Lav iltoptagelse ved opstart og tæt på intet produkttab