Membranfiltreringssystem til afalkoholisering af øl

Dealkoholiser alle øl og fermenterede drikkevarer med lavt alkoholindhold på samme anlæg med det selvstændige, fuldt automatiserede Alfa Laval Lowal-dealkoholiseringssystem. Behandling ved lav temperatur bevarer øllets naturlige smag og forhindrer forringelsen af ​​ølsmagen på trods af dealkoholiseringsprocessen. Resultatet er letøl eller alkoholfri øl af en højere kvalitet og en mere energieffektiv produktion.

阿法拉伐 Lowal 脱醇系统

Dealkoholisering på en praktisk og omkostningseffektiv måde

  • Dealkoholiseseringsproces med lav opsamling af ilt
  • Fire standardstørrelser med op til 168 spiralmembraner i tre sløjfer
  • Den samme plante kan håndtere alle typer øl, herunder ufiltreret hvedeøl og mørk øl
  • Kapaciteter på mellem 300 og 1.000 hl/dagen af afalkoholiseret øl med en endelig dekoholkoncentration på <0,5 % alkohol i volumen
  • Alle rør og alt udstyr, der er i kontakt med produktet eller rengøringsvæsker, er designet på et højt sanitetsniveau
Dette standardiserede spiralmembranfiltreringssystem til afalkoholisering er en brugsklar enhed til batch-drift. Vi har udviklet det specifikt til at behandle øl eller andre fermenterede produkter med lavt alkoholindhold på en praktisk, omkostningseffektiv måde. Det er monteret på meder, hvilket giver en enkel installation, og er let at udvide i takt med din produktion. Den er udstyret med et CIP-system (Cleaning-in-Place) og automatiserede rengøringsprocedurer, der sikrer lave vedligeholdelses- og udskiftningsomkostninger i forbindelse med dealkoholiseringsprocessen.
.

Brygning af letøl eller alkoholfri øl

Systemet bruger spiralmembraner i en omvendt osmose i en opsætning med højt hygiejneniveau. Den består af fire driftstrin

  • Forkoncentration
  • Diafiltrering
  • Alkoholjustering
  • Efterbehandling

Hvert af disse trin finder sted ved temperaturer på 10-20 ºC eller mindre, hvilket resulterer i en alkoholfri øl af høj kvalitet, hvis smag ikke påvirkes af opvarmningen.

Membranerne adskiller foderølen i to strømme. Permeatstrømmen – der består af vand og alkohol – passerer gennem membranerne. Retentatstrømmen – der består af koncentrerede proteiner, farve- og smagsforbindelser – gør det ikke, og kan føres tilbage til øltanken.

Den oprindelige øl fra øltanken pumpes til dealkoholiseringsenheden. To foderpumper bringer derefter trykket op til 35 bar. På dette tidspunkt indføres øl i den første sløjfe, hvor en pumpe cirkulerer den over membranerne. Retentatet fra den første sløjfe fortsætter til anden sløjfe og recirkuleres over membranerne i sløjfe to.

Retentatet fra sløjfe to vender tilbage til øltanken via en trykudløsningsventil. Permeatet fra alle sløjfer opsamles og fører enten til afløb eller opbevaring til vandspuling i den næste CIP-cyklus.

Øllet i membranmodulet er beregnet til at strømme parallelt med membranoverfladen, hvilket holder membranerne rene (tværstrøm). På grund af det statiske tryk på 30-35 bar presses små molekyler såsom vand og alkohol igennem, mens de større molekyler såsom proteiner, smags- og farveforbindelser stoppes. Disse forbindelser forbliver i retentatet.. Disse er de grundlæggende principper for, hvordan man brygger alkoholfri øl.

Trin 1: Forkoncentration

Dette trin reducerer mængden af ​​foderøl. Efter passering gennem membranmodulerne recirkuleres foderølen i batchtanken. Permeatet fjernes, mens retentatet går tilbage i øltanken, indtil den ønskede volumenreduktion er opnået.

Trin 2: Diafiltreringsproces

Dette trin indebærer udvaskning af alkoholen ved hjælp af diafiltrering. Det er i princippet lig med forkoncentrationstrinnet, men der tilføjes nu diafiltreringsvand. Diafiltreringstrinnet reducerer alkoholindholdet til den ønskede værdi for den endelige letøl.

Trin 3: Alkoholjustering

Efter diafiltrering tilpasses øllet yderligere ved at tilsætte afluftet vand i batchtanken. Dette giver dig mulighed for at opnå det ønskede endelige alkoholindhold og ekstraktindhold til enten letøl eller alkoholfri øl og for at finjustere smagen. Mængden af tilføjet ​​afluftet vand er normalt den samme som mængden af ​​permeat i trin 1.

Trin 4: Efterbehandling

Den afalkoholiserede øl kan få sine særlige egenskaber ved at justere CO2-niveauerne, farven eller smagen.

Denne dealkoholiseringsløsning er del af et bredt udvalg inden for membranteknologien

Membranfiltrering til fjernelse af alkohol fra øl supplerer udvalget af ​​andre separationsteknologier, der tilbydes af Alfa Laval. Dette betyder, at vi altid er i stand til at give dig den ideelle løsning til lige netop din proces. Ved at anvende membranfiltrering alene eller i kombination med vores sortiment af centrifuger, dekantere eller fordampere kan du tilpasse din brygning, så den passer til dine nuværende og fremtidige kunders krav.

.

Få et tilbud

Hvilke løsninger er du interesseret i? *

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.