Bryghus-udfordringer og -løsninger
Klargøring af urten
Langsom urteproduktion, stort energiforbrug, ingredienstab, stort vandforbrug og fordærvelse er nogle af problemerne ved urteproduktion og fermentering. Almindelige problemer, som vi har ekstraordinære løsninger til, for at øge bryghusets ydeevne.
Udfordring
- Oxidering under mæskning og risiko for ølældning
Løsning
Resultat
- Forøgelse af udbytte ved at skylle alle øllinjer ud med afluftet vand
- Forbedret ølsmagsstabilitet og holdbarhed
Vortex
Separation af trub, pelleteret eller hel humle fra din urt
Udfordring
- Tab af urt og betydeligt ølspild
- Høj overførsel af faste stoffer til urtkøler kan forårsage forurening
- Potentielt høje bortskaffelsesomkostninger for affaldstrub
Resultat
- Gendindvind 99% af den urt, som ellers mistes som trub, og få et større udbytte af øl
- Reduceret whirlpool-tid og mindre energi- og vandforbrug
- Bedre humleudnyttelse fra modstrømningsskylning af faste stoffer
- Reduceret bortskaffelse og reduceret forurening/tilstopning i urtekøler
- Konverter trub til værdifuldt biprodukt
Urtekøling
Afkøl din urt efter kogning
Udfordring
- Høje energiomkostninger
Løsning
Resultat
- Energibesparelse på op til 40% ved genbrug af energi fra urtekogningen til opvarmning af efterfølgende bryg