Afalkoholiseringsmodul
Alfa Lavals fuldautomatiseret dealkoholiseringsmodul er en plug-in-løsning, der fjerner alkohol effektivt i et enkelt gennemløb og fremstiller øl, hvor alle smagsstoffer er bevaret. Det er designet til at hjælpe bryggerierne til at få en andel i de hurtigt voksende og rentable markeder for let- og alkoholfrit øl, idet forbrugerne søger sundere alternativer. Det modulopbyggede design gør det nemt at tilføje funktioner til alkoholfri brygning uden behov for større kapitalinvesteringer.
Mere end 25 års teknologiske fremskridt og erfaring med LAB/NAB-produktion sørger for, at du når i mål
- Stripping af alkohol i et enkelt gennemløb ved lav temperatur sikrer høj kvalitet og bevarelse af smagen i afalkoholiserede produkter
- Høje strømningshastigheder – op til 100 hl/t for øl på 0,0 % og under 0,5 %
- Let at installere og integrere i kraft af den præfabrikerede, modulopbyggede og brugsklare løsning
- Lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger (ingen roterende dele i strippingkolonnen)
- Enkelt kildeforsyning for fred i sindet
Global service
Vores moduler understøttes af den globale Alfa Laval Support Service, som omfatter opstart og træning, gennemgange og opgraderinger af produktionsstedet.
Teknologi
Alfa Laval-afalkoholiseringsmodulet er en innovativ kombination af Alfa Laval-teknologier, der arbejder sammen som et komplet integreret system. Det fuldautomatiserede modul gør det let at fjerne alkohol fra øllet ved lav temperatur og lavt tryk med et enkelt gennemløb i en lodret strippingkolonne.
Øllet bliver først afgasset, så eventuelle kondenserbare flygtige stoffer føres tilbage til ølstrømmen. Alkoholen, der findes i strømmen af foderøl, fjernes i en særlig lodret strippingkolonne, der muliggør høj desorption ved at føre en strippinggas (kulinarisk damp) op i et tårn af tæt pakket materiale (der fremstilles af Alfa Laval) under betingelser, der ligger tæt på et vakuum. Materialet optimerer strippingprocessen ved at maksimere det effektive kontaktområde mellem øl og strippinggas.
Produktionskapaciteten indstilles ved at regulere den indgående strøm af øl, inden øllet føres til væskedistributøren øverst i søjlen. Denne distributør fordeler derefter øllet i søjlen, hvor den drypper nedad mod den strøm af strippinggas, der injiceres i bunden af søjlen og stiger op gennem den.
Den damp, der fjernes fra øllet, består af damp, alkohol og andre flygtige stoffer. Den ventileres ud fra toppen af søjlen til en pladevarmeveksler, som afkøler dampen til et alkoholkondensat.
En endelig vakuumfase fjerner eventuelle resterende ikke-kondenserbare flygtige stoffer. En recirkulationspumpe baseret på glykol minimerer enhver risiko for, at den strippede dampstrøm fryser under kondenseringen.
En vigtig fordel ved dette udskilningsprincip er den usædvanligt effektive fjernelse af alkohol ved lav temperatur og tryk. Der er ikke behov for recirkulation for at opnå de krævede specifikationer for den endelige afalkoholiserede øl.
Systemet indeholder en recirkulationssløjfe, hvis der kræves yderligere stripping. Udskilningseffektiviteten kan også styrkes ved at regulere øllets temperatur, inden den føres ind i søjlen, eller ved at ændre trykket i systemet.
Dette fuldt automatiserede, energieffektive modul giver pålidelig fjernelse af alkohol ved et enkelt gennemløb og i kraft af det usædvanligt effektive udskilningsprincip ved lav temperatur og tryk, som holder driftsomkostningerne på et minimum.
Lær mere
Du kan læse mere om effektiviteten, anvendeligheden og de tekniske detaljer for vores afalkoholiseringsmoduler ved at downloade brochuren.
Lad os hjælpe dig med at få andel i et spændende og rentabelt marked
Øl med lavt eller intet alkoholindhold vil indtage en betydelig plads på det almene marked. Dette vil give anledning til vigtige valg og udfordringer med hensyn til smag, teknologiske muligheder og omkostningseffektivitet. Vi forstår den proces, der ligger bag fjernelse af alkohol fra øl. Kontakt os, og lad os tale om mulighederne for dit bryggeri.
Bliv inspireret
Der er en stabil, betydelig og global stigende interesse for øl med lavere alkoholindhold. Nogle bryggerieksperter mener, at i 2020 vil helt op til 20 % af al solgt øl falde under den såkaldte "sunde" kategori. Med "sund" skal du forstå det som "med fjernet alkoholindhold". Men hvordan kan man bruge den fjernede alkohol?