Vandrensning til produktion af grøn hydrogen

I produktionsprocessen for grønt hydrogen er rent vand lige så afgørende som vedvarende elektricitet, ift. at generere hydrogengas. Men rent vand er stærkt på vej til at blive en knap ressource, så kan vi virkelig kalde det 'grønt'? Da en væsentlig del af fremtidens efterspørgsel efter rent hydrogen afhænger af elektrolysatorproduktion, har vi har fundet metoder til at optimere vandproduktion og elektrolysatorlevetid på en bæredygtig måde. Vores mål er at sikre udviklingen af ​​effektiv grøn hydrogenproduktion med vandmangel i tankerne.

Hyduo 640x360

Hvor meget vand er der brug for til elektrolyse?

For hver 10 MW elektrolysatorkapacitet kræves 50-60 m3 rent vand pr. dag. Så behandlingen af vandet er afgørende, hvis vi ønsker at skabe bæredygtigt grønt hydrogen. Anvendelse af saltvand med den korrekte afsaltningsteknologi er fx ideelt til bevaring af knappe ferskvandsforsyninger. Med støtte fra Alfa Laval er denne løsning både energieffektiv og begrænser samtidig enhver påvirkning af miljøet.

 

 

 

 

cleantech water savings
hyduo

 

Brug af overskudsvarme til at producere rent vand

Vidste du, at 20-40 % af elektrolysatorkapaciteten frigives som overskudsvarme? Med den rigtige teknologi kan vi udnytte denne varme til at generere den rigtige mængde vand af høj kvalitet, samtidig med at vi nedkøler hydrogenproduktionsprocessen.

Det hele handler om energieffektivitet ...

Den kombinerede proces med genbrug af overskudsvarme til vandproduktion og elektrolysatorkøling kan øge den samlede effektivitet af en grøn hydrogenproces med helt op til 30 %.

Vandrensning og termisk afsaltning med Alfa Laval HyDuo

Alfa Laval HyDuo kombinerer elektrolysatorkøling og vandrensning med:

  • Højeste vandkvalitet
  • Det mindste miljøaftryk
  • Minimeret kemikalieforbrug
  • Minimeret elforbrug
  • Lavt vedligeholdelsesbehov
  • Variabel produktion 

Se videoen og lær mere! 

 

 

AQUA hyduo 2 640x360
MEP Hyduo 640x360

Alfa Laval AQUA HyDuo

Kapacitet på op til 60 m3/dag

Alfa Laval AQUA ferskvandsgeneratorer omdanner havvand til ferskvand af høj kvalitet ved hjælp af en optimeret proces, der anvender en enkelt pladepakke.

Velegnet til elektrolysatorkapaciteter på op til 12 MW pr. modul.

 

Alfa Laval MEP HyDuo

Kapacitet på op til 2.000 m3/dag 

Med Alfa Laval Multi-effekt pladefordamperen (MEP) produceres ferskvand med en høj renhedsgrad i barske miljøer med variable ydre forhold.  

Velegnet til elektrolysatorkapaciteter på op til 400 MW pr. modul.

Hvad er forskellen på en ferskvandsgenerator og omvendt osmose?

Sammenlignet med traditionelle omvendt osmose-processer giver en ferskvandsgenerator dig mulighed for at køle elektrolysatoren ned og producere den rigtige vandkvalitet i ét trin. Dette reducerer behovet for yderligere køling f.eks. med et køletårn eller en lignende løsning og minimerer det samlede strømforbrug.

Konkurrerende løsninger, der anvender havvand til køleformål, kræver ofte også en ekstra pumpe, hvilket øger energiforbruget i hele systemet. Alfa Laval-udstyr, der udfører to dele af den samme proces, eliminerer behovet herfor, hvilket sparer omkostninger på længere sigt og på den oprindelige investering.

Whitepaper (på engelsk): Den mest bæredygtige løsning til vandrensning i grøn hydrogenproduktion

Energieffektivitet og vandknaphed er to kritiske udfordringer, som kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Løsningen af disse problemer er afgørende for bæredygtig udvikling og for vores planets velfærd. Download vores whitepaper, og lær mere om den mest bæredygtige løsning til vandrensning i grøn hydrogenproduktion. 

 

HyDuo whitepaper 640x360

Ja, jeg ønsker at modtage whitepaperet!

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.

Energieffektive rene hydrogenløsninger

Vil du vide mere om, hvordan Alfa Laval understøtter udviklingen i hele hydrogenværdikæden? Udforsk vores tilbud inden for alt fra produktion til slutbrug.

MicrosoftTeams-image (30)

Optimering af elektrolysatorens køleprocesser

Vidste du, at 20-40 % af elektrolysatorkapaciteten går tabt i form af varme? Effektiv elektrolysatorkøling og balancering af anlæg er afgørende for at maksimere effektiviteten og levetiden af ​​grøn hydrogenproduktion. Udforsk, hvordan Alfa Laval hjælper med at optimere elektrolysatorens køleprocesser.

banner-640-glacier-cooling

Der er et hav af muligheder derude!

Kontakt os i dag, og lær mere om den mest bæredygtige løsning til vandrensning i grøn hydrogenproduktion.

production-hydrogene-vert.jpg

Kontakt

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med samt vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.