Bæredygtigt partnerskab

Hos Alfa Laval forstår vi de udfordringer, din virksomhed står over for, fordi din virksomhed vedrører også os. Din nysgerrighed er vores nysgerrighed. Og din passion er vores passion. Vi mener, at samarbejde og stærke, varige partnerskaber er nøglen til at fremskynde fremtidens bæredygtige løsninger til omformning af vores økonomi og den verden, vi deler.

Derfor arbejder Alfa Laval tæt sammen med kunder og andre partnere for at finde nye svar på de mest udfordrende spørgsmål i vores tid. I mere end et århundrede har vores nysgerrighed og lidenskab været drivkraften bag vores vedvarende innovation. I dag er det drivkraften bag udvikling inden for energieffektivitet, ren energi og cirkulær økonomi. Klar til at fremskynde rejsen til en mere bæredygtig verden? Kontakt os i dag, og lad os sammen komme i gang med arbejdet!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Et partnerskab, der fremmer bæredygtige løsninger

Behovet for at fremskynde bæredygtighed har aldrig været større. Et stærkt og langsigtet samarbejde er nøglen, hvis vi skal få det til at ske. Den gode nyhed er, at vi allerede har teknologien til det. Det er nu tid til at samarbejde om at skabe en mere bæredygtig fremtid!

I denne video kan du høre Madeleine Gilborne, Alfa Lavals forretningsudviklingschef for ren energi, fortælle mere om vores løsninger til at maksimere energieffektivitet og muliggøre omstillingen til ren energi og cirkulær økonomi.

Kontakt os i dag, hvis du er klar til at påbegynde et partnerskab, der gør en bæredygtig forskel.


Kontakt os

Vores partnerskaber

Overalt i verden arbejder Alfa Laval sammen med kunder og andre partnere for at skabe de nye løsninger til fremme af energieffektivitet, ren energi og cirkulær økonomi. Læs om vores nyeste samarbejdsprojekter her, eller kontakt os allerede i dag for at lære mere om, hvordan vi sammen kan fremme bæredygtige løsninger.

En gamechanger for vedvarende energi

I 2019 blev Alfa Laval investor og partner til Malta Inc. og udviklede en ny løsning med potentiale til at revolutionere energilagring på el-nettet. Den nyetablerede virksomhed er en spin-off af Googles X-inkubator med opbakning fra folk som Bill Gates og Jeff Bezos. Maltas elektro-termiske system kan lagre energi fra alle slags kilder – herunder vedvarende kilder såsom vind- og solenergi – hvor som helst i op til flere dage. Alfa Lavals innovative varmeoverførselsteknologi er en vigtig komponent for, at dette kan lade sig gøre.

"Vi mener, at termisk lagring vil komme til at spille en vigtig rolle i energiomstillingen", siger Susanne Pahlén Åklundh, præsident for Alfa Lavals energiafdeling. "Efter at have samarbejdet med Malta-teamet i de sidste to år om nyt design og udvikling af varmevekslere, er vi begejstrede for denne løsning og den potentielle indvirkning, løsningen kan have på klimaforandringerne. Med et samarbejde som dette kan vi nå længere, da det giver os mulighed for at udvide de tekniske grænser og skabe mere bæredygtige løsninger for fremtiden".

"Alfa Laval har været en fantastisk partner for Malta, siden virksomheden blev grundlagt i 2018, og vi ser frem til at fortsætte det vigtige arbejde, der hjælper med at få løsningen på markedet." siger Ramya Swaminathan, administrerende direktør for Malta Inc.


Lær mere

 

Cleantech-Circular-economy-intro-final.jpg

Cirkulære løsninger, der omdanner affald til værdi

Alfa Lavals ekspertise inden for mekanisk og termisk separation har ført os til et partnerskab med EasyMining. EasyMining, en del af den svenske Ragn-Sells Group, er en innovativ virksomhed, der har dedikeret sig til at muliggøre nye cirkulære løsninger. I samarbejde med Alfa Laval gør de det muligt at udvinde fosfor fra forbrændt affaldsslam og andre ressourcer fra affaldsstrømme, der dermed skaber nye værdikæder for affaldsmaterialer.

"Med disse processer vil det være muligt at omdanne affald til værdifulde produkter igen, hvilket er et vigtigt skridt i opbygningen af et mere bæredygtigt samfund," siger Susanne Pahlén Åklundh, formand for Alfa Lavals energiafdeling.

"Med Alfa Laval ser vi muligheden for at fremskynde udviklingen og kommercialiseringen af vores processer, hvilket er vigtigt for innovationsvirksomheder," siger Jan Svärd, administrerende direktør for EasyMining.

Se hvordan vi fremmer cirkularitet

Et banebrydende partnerskab mellem to bæredygtige ledere

Alfa Laval og Stena Recycling har i samarbejde skabt en smart, bæredygtig og brugervenlig løsning, der forbedrer bæredygtighed i vores branche. Dette nye "udvekslingsprogram" kaldes Re-Made to matter, og gør det muligt at genvinde op til 100% af værdifulde metaller, der findes i gamle varmevekslere. Ved at erstatte dem med mere moderne udgaver, kan vi også muliggøre effektivitetsforbedringer for energibesparelser samt et reduceret CO2 aftryk.

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Et partnerskab for vedvarende produktion af rent brændstof

I 2021 blev Alfa Laval investor og partner til Liquid Wind, en Power-to-Fuel-virksomhed, der udvikler kommercielle e-methanol-anlæg. Hvert anlæg opfanger og fusionerer biogene kuldioxidemissioner fra industrien med brint fremstillet af vedvarende elektricitet og vand. Resultatet er produktion af grøn methanol. Alfa Laval tilslutter sig Carbon Clean, Siemens Energy og Haldor Topsoe og bidrager til dette unikke konsortium med sin varmeoverførselsekspertise, der bidrager til at forbedre proceseffektivitet og den samlede energiintegration af anlæggene.

"Dette er et vigtigt partnerskab, da vi - sammen med andre store aktører - vil være en del af det voksende Power-to-X marked og derved drive udviklingen af tekniske løsninger, der vil få indflydelse på fremtidige brændstofmuligheder," siger Susanne Pahlén Åklundh, formand for energiafdelingen i Alfa Laval. "Med et samarbejde som dette udvider vi de tekniske grænser og bidrager til et mere bæredygtigt samfund".

"Vi er meget glade for at styrke Liquid Wind-konsortiet med en svensk industriel aktør i verdensklasse med enestående erfaring," siger Claes Fredriksson, administrerende direktør og grundlægger af Liquid Wind. "Deres værdifulde viden vil øge effektiviteten og bidrage med yderligere fælles værdi".


Læs mere

Alfa Laval Innovation House

Med hovedsæde i København, Danmark, blev Alfa Laval Innovation House grundlagt med troen på, at vi kan opnå mere gennem samarbejde. Det er netop her, at Alfa Laval fremmer skabelsen af nye forretningsidéer gennem partnerskaber og deling af viden.

I vores innovationshus samarbejder Alfa Laval med nystartede virksomheder for at muliggøre overgangen til ren energi og en cirkulær økonomi. Sammen arbejder vi på innovative elektrolysecelleteknologier til brint, højeffektive solfangere, produktion af bioolie, genbrug af plast og meget mere.

Vil du vide mere om disse virksomheder, og om vores samarbejde for at fremme innovative løsninger som er bæredygtige? Klik her, hvis du kunne tænke dig at læse nogle af vores historier.


Lær mere

Partner til 1,5° C Business playbook

Alfa Laval er en støttepartner til "1.5° C Business Playbook", som er et forsøg på at fremskynde kulstofneutralitet inden 2030. Initiativet, der blev lanceret i januar 2020 i Davos, Schweiz, er en spin-off af projektet Exponential Roadmap. Playbook er en guide til klimastrategi og handling, og den har til formål at omstille økonomien ved at skifte forretningsfokus til kulstoffattige løsninger. Alfa Laval vil anvende drejebogen i sit eget strategiarbejde for at støtte leverandører, kunder og partnere i deres bestræbelser på at reducere kulstofemissioner.

"Hvis vi er enige om, at verden skal omstilles til en kulstofneutral økonomi, så skal vi gøre vores del i værdikæden," siger Tom Erixon, præsident og administrerende direktør for Alfa Laval. ”I Alfa Laval har vi ambitioner om at blive kulstofneutrale inden 2030. Hvis vi skal nå dette mål kræver det samarbejde gennem partnerskaber. Derfor er vi glade for at støtte dette initiativ, der er baseret på den nyeste videnskab og fokuserer på enkelte og hurtige metoder".


Lær mere


cleantech_symbol_RGB_png.png

Et bæredygtigt partnerskab

Kontakt os for mere information

Kontakt os i dag for mere information om vores bæredygtige løsninger

Kontakt

Oplysningerne gemmes og behandles i overensstemmelse med vores databeskyttelsespolitik.