Petrokemiske produkter

Petrokemiske produkter findes ikke kun i de fleste af hverdagens produkter, men er også afgørende for at øge levestandarden i udviklingslandene og bæredygtigheden i de udviklede lande. Petrokemiske produkter i solpaneler, vindmøller, batterier, isoleringsmateriale og elektriske køretøjer kan også fremstilles af vedvarende råmaterialer og genbrugsmaterialer. Alfa Laval ønsker at understøtte disse processer, mens vi øger produktiviteten og effektiviteten på vej mod CO2-neutralitet.

petrochemical plant orange purple sky

Grundlæggende udformning af et petrokemisk anlæg

Vi ved, at hvert anlæg er unikt og følger sit eget sæt af specifikke krav for varmeoverførsel. Alfa Laval kan hjælpe dig med at finde de varmevekslere, der passer bedst til din proces. Med det bredeste udvalg af løsninger til dine processer kan vi udstyre dig med det bedste produkt, alle relevante reservedele og en plan for regelmæssig service, så du bedre kan optimere ydeevnen.

1. Reaktion

Forbindelserne i blandingen gennemgår en kemisk reaktion, hvor det ønskede produkt og en række biprodukter bliver fremstillet. Afhængigt af kemien skal blandingen opvarmes eller afkøles, for at reaktionen opnår en optimal hastighed.

2. Separation

Produkterne separeres derefter fra uønskede biprodukter og uomsatte råmaterialer ved hjælp af termiske separationsmetoder som f.eks. destillation, absorptionsstripping og fordampning. Disse biprodukter kan derefter videreforarbejdes, og råmaterialerne vil blive genanvendt i nye processer.

3. Nedkøling

Separationen foregår typisk ved forhøjede temperaturer. Produkterne afkøles ofte efter separationstrinnet for at lette opbevaring og transport.

Petrochemical plant process flow chart

Udfordringerne ved varmeoverførsel i petrokemisk forarbejdning

Dette inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Outputbegrænsninger fra flaskehalse i opvarmning og afkøling
 • Lavere produktionshastigheder på grund af utilstrækkelig kølekapacitet
 • Unødvendigt brændstofforbrug og overskydende emissioner
 • Stop af hyppig produktion for at rense varmevekslere og fjerne tilsmudsning
 • Langsomme kontrolsløjfer ved opvarmning og afkøling

Sådan kan Alfa Laval hjælpe

Hvis du opdaterer til den nyeste Alfa Laval-teknologi, kan du: 

 • Bruge damp af lavere kvalitet til opvarmning
 • Reducere behovet for damp
 • Begrænse flaskehalse ved hjælp af en mere præcis temperatur
 • Reducere vandforbrug i køleprocesser
 • Bruge varmere kølevand
 • Reducere tilsmudsning med optimal flowturbulens
 • Og øge hastighed for kontrolsløjfer

        

Energieffektiv petrokemisk produktion

Vores meget effektive varmeoverførselsteknologi reducerer energi-, vand- og materialeforbruget, samtidigt med at den samlede produktions oppetid øges for selv de tungeste opgaver.

Petrochemicals 640x360

Industriudstyr

Med det bredeste udvalg af løsninger til industrien kan vi understøtte proces- og brugspositioner med verdens største pladevarmeveksler, og korrosionsbestandige Hastelloy-varmevekslere samt separatorer.

petrochemical main products image 640x360

Brug af petrokemiske produkter

Uanset om du arbejder med produktion af basiskemikalier, finkemikalier eller halvfabrikata, har Alfa Laval en serie af løsninger, som kan hjælpe dig.

column tower petrochemical 640x360

Kunders succeshistorier

Find ud af, hvor meget energi disse kunder har sparet på deres petrokemiske anlæg med støtte fra Alfa Lavals ekspertise i varmeoverførsel.

Intermediate chemicals production 640x360

Find den tjeneste, du har brug for til dit petrokemiske anlæg

Når du bestiller reservedele og tjenester hos Alfa Laval, får du parathed og pålidelighed med i købet, hvilket med sikkerhed vil spare tid, penge og CO2-emission. Det er meget enkelt.

Service 640x360

Ren energi

Klar til at opdage fremtidens løsning til grøn brintproduktion, brændselsceller, CO2-opsamling og energilagring? Klik her for at lære mere om Alfa Lavals løsninger til fremskyndelsen af omstillingen til ren energi.

cleantech clean energy spotv2

        

HEXpert

Find den mest energieffektive varmeveksler til din proces med Alfa Lavals HEXpert-udvælgelsesværktøj. Energibesparelserne er kun et klik væk.

engineers discussing industrial plant blue sky green grass

Alfa Laval energinyheder på LinkedIn

Vores showcase-side med de løsninger du behøver for at holde dig foran.

Blue sky white cloulds Linkedin logo