Bryghus-udfordringer og -løsninger
Industrielt udstyr til et effektivt bryghus
Omfattende energiforbrug, ingredienstab, stort vandforbrug og fordærvelse er blot nogle af de mest almindelige problemer i urteproduktionen. Rengøring og belægninger kan også påvirke procestiden, og dertil kommer håndteringen af trub og brugt korn.
Alfa Laval tilbyder ekstraordinære løsninger på almindelige problemer, for at sikre effektivitet og fremragende resultater inden for kommerciel brygning.
Klargøring af urten
Udfordring
- Mask, der er for vådt
Løsning
- Afvanding af mark med Alfa Laval dekantercentrifuger
Løsning
- Afvandet, mask med op til 70% fugtighed
Udfordring
- Højt energiforbrug
Løsning
- Energibesparingssystem medAlfa Laval Plate-varmevekslere
Løsning
- Energibesparelse på op til 40% ved genbrug af energi fra urtekogningen til opvarmning af efterfølgende bryg
Udfordring
- Ringe varmeoverførsel på grund af belægninger i bryggekedlen og utilstrækkelig rengøring
Løsning
Resultat
- Erstatning af spraykugler med roterende strålehoveder til håndtering af partikler og rensning af alle bryggekedlernes indvendige flader øger effektiviteten og hygiejnen i bryghuset
Vortex
Udfordring
- Urtekvalitet
- Urtetab
- Ineffektiv trub-separeringssekvens
- Når trub er for våd opstår der problemer med downstream og bortskaffelse
Resultat
- Forbedret klarhed af urten inden afkøling
- Genindvinding af urt tabt som trub øger det samlede udbytte
- Kortere procestider og forbedret trub-separering
- Markant tørrere trub (som kan sælges videre som tilsætning til dyrefoder)
- Mindre risiko for belægninger ved afkøling af urten
- Reduceret behov for spuling og energiforbrug mellem brygninger