Forarbejdning af drikkevarer

Verden tørster i højere grad efter kommercielle drikkevarer – sodavand, juice, vand på flaske, kaffe, te, øl, cider, vin mm. Succesfuld produktion af drikkevarer kræver, at du får mest muligt ud af råmaterialerne og opretholder de ønskede karakteristika for slutprodukterne gennem sikker, omkostningseffektiv og bæredygtig forarbejdning i flere trin. Vi leverer udstyrsmoduler og komplette produktionslinjer, der er konfigureret til at overholde de særlige krav hos industrielle drikkevareproducenter

Beverage processing 640x360

Vi har fingeren på pulsen, når det gælder drikkevareproduktion og innovation

Drikkevareproducenter og bryggerier står over for en lang række udfordringer. Omkostningerne til råmaterialer, ingredienser og produktion stiger, men man skal stadig levere velsmagende drikkevarer til en overkommelig pris til stadigt mere krævende kunder.

Man  skal også overholde stadigt strengere lovgivning for  produkter og minimere miljøpåvirkningen fra  produktionsapparatet. 

Alfa Lavals drikkevareudstyr og forarbejdningsløsninger hjælper  kunder med at overvinde disse udfordringer ved at reducere produktionsomkostningerne og mindske forbruget af energi, vand og andre forsyninger samt sikre exceptionelle hygiejneniveauer.

Vores udstyr og løsninger sikrer pålidelig og hygiejnisk produktion samt effektiv CIP-rengøring (Cleaning-In-Place) af produktionslinjerne – som fuldt og helt overholder de strengeste lovkrav til hygiejniske anvendelser.

 

Og hvad der er mindst lige så vigtigt, gør Alfa Laval det muligt at:

  • Øge produktionsafkastet og opretholde lange driftstider takket være høj tilgængelighed og oppetid
  • Reducere ingrediens- og produktspild ved at få mere ud af råmaterialerne
  • Reducere forbruget af forsyninger som energi og vand og at genbruge spild.

For eksempel reducerer vores seneste serie af separatorer energiforbruget med 30 %. Og hvis man bruger den rette Alfa Laval-pumpe til dine specifikke forarbejdningsparametre, kan man reducere energiforbruget med helt op til 50 %. 

At genvinde øl

Takket være et Alfa Laval microfiltreringssystem, er det lykkedes for Oettinger Bryggeri i Tyskland at genvinde 20-25 tusind hektoliter øl fra gærhøst samt at reducere CO2 udledning.