Brændselsceller

Transformationen af verdens energisystemer vil indebære en lang række forskellige løsninger. I dag ved vi allerede, at brændselsceller vil blive en grundlæggende del af vores omstilling til ren energi. I takt med at vores globale energiforbrug fortsætter med at stige, vil vi fortsat have brug for flere – og mere kraftfulde – brændselscelleteknologier. I de kommende år forventer vi, at brændselsceller vil blive brugt til alt fra distribueret strøm til elproduktion i den altid voksende datacentersektor.

Uanset om det drejer sig om polymerelektrolytmembran (PEM), faste oxidbrændselsceller (SOFC) eller løsninger til marineindustrien, vil morgendagens brændselscelleteknologier stille høje krav til ydeevnen fra termiske overførselsteknologier. Takket være 90 års udvikling af mulighederne for pladevarmevekslere tilbyder Alfa Laval både knowhow og løsninger til at sikre stærk modstand under de høje temperaturer og termiske belastninger, der findes i disse udfordrende applikationer.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Klar til morgendagens brændselscelleudfordringer

Alfa Laval har brugt årtier på at udvikle højeffektive og robuste pladevarmevekslerteknologier. Fra vores fusionssvejsningsteknik, der leverer en pålidelig ydeevne ved meget høje temperaturer, til gas-til-væske produkt-løsninger, der kan håndtere ekstremt ujævne strømningskrav, kan vi tilbyde unikke teknologier, der er perfekte til udvikling af brændselsceller der benytter brint/hydrogen, methanol eller andre energikilder.

Kontakt os for at få mere at vide om de løsninger, vi allerede leverer i dag, til de brændselscelleudfordringer, I vil støde på i morgen. Dette inkluderer vores førende kompetencer inden for brændselscelle-staksystemer samt vores Alfa Laval AlfaNova-pladevarmeveksler, der er bygget til at håndtere materialer der er modstandsdygtige overfor høje temperaturer. Vi kan også dele noget af det udviklingsarbejde, vi har i gang, med dig, blandt andet innovationer inden for løsninger for varmeoverførselssvejsning, der vil tilbyde ideelle alternativer til brændselscelleapplikationer i Marinesektoren.

Et brændselscellesystem bygget med Alfa Laval-pladevarmevekslere – bæredygtigt, sikkert og omkostningseffektivt

Da den tyske leverandør af vedvarende energi, HEE Technologies GmbH, designede CHP-brændselscellesystemet (kombineret varme og energi), var det et klart valg at bruge Alfa Lavals pladevarmevekslere til brændselscelle-stabelkøling og udstødningsvarmegenvinding. Systemet bruger brint som energikilde, hvilket gør det bæredygtigt, sikkert og omkostningseffektivt.

The HEE fuel cell system

Her er den nye AlfaNova GL50

Den nye AlfaNova GL50 er den første Alfa Laval-varmeveksler udviklet til brændselscellebehov. GL50 er en asymmetrisk pladevarmeveksler, der omdanner gas til væske og er fremstillet i 100 % rustfrit stål. Den er så lille, at den kan holdes i én hånd, men den kan håndtere gasflows på 250 kubikmeter i timen såvel som indløbsgastemperaturer op til 750 °C, med enestående ydeevne.

fuelcell-vignette v2

Vores løsninger

Alfa Lavals loddede pladevekslere

Vores kobberloddede pladevarmevekslere er en kompakt, effektiv og vedligeholdelsesfri løsning til opvarmning, afkøling, fordampning og kondensering i adskillige anvendelser. Hver enhed er designet til driftsoptimering med en række unikke funktioner, der sikrer både overlegen termisk ydeevne og maksimal pålidelighed.


Lær mere

Alfa Laval gas-til-væske pladevarmevekslere

Alfa Lavals portefølje af gas-til-væske produkter håndterer mere end andre pladevarmevekslere – fra usædvanligt høje temperaturer til medier med ekstremt asymmetriske flowhastigheder. De er bygget med et revolutionerende "dimple"-pladedesign, der giver en effektiv varmegenvinding og meget lavt trykfald i gasapplikationer – alt sammen med et væsentligt mindre fodaftryk end rørteknologier.


Lær mere

Alfa Lavals fusionerede pladevekslere

Vores patenterede AlfaFusion-svejsningsteknologi skaber højeffektive, kompakte varmevekslere udelukkende fremstillet i rustfrit stål. De er næsten vedligeholdelsesfrie og i stand til at håndtere ekstremt høje tryk og temperaturer, hvilket gør dem til den ideelle varmeoverførselsløsning til udfordrende anvendelser, inklusive dem med temperaturer på over 600 °C.


Lær mere


cleantech_symbol_RGB_png.png

Et bæredygtigt partnerskab

Kontakt os for mere information

Kontakt os i dag for mere information om vores bæredygtige løsninger

Kontakt

Dine oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med vores privatlivs- og databeskyttelsespolitik.