Produktion af fiskeproteinhydrolysater
Hydrolysering af protein fra fiskebiprodukter giver en række højværdiprodukter fra 100 % af dit råmateriale, samtidig med at du reducerer din plantes miljøpåvirkning. Den høje markedspris på hydrolyseret protein gør hydrolyse til et yderst attraktivt alternativ til traditionel fiskemelsproduktion.
To forskellige processer bruges til at hydrolysere fiskeprotein: enzymatisk hydrolyse og sur hydrolyse (ensilage). Alfa Laval tilbyder komplette forarbejdningsløsninger til begge.
Omdan lavværdi råvarer til højværdi fiskehydrolysater
Produktion af fiskehydrolysater ved hjælp af sidestrømme fra fiskefileteringsoperationer, såsom fiskehoveder, skind, knogler og indvolde, producerer peptider og aminosyrer af høj værdi. Processen frigiver også fiskeolie og andre værdifulde næringsstoffer fra råvaren. Hydrolyseprocessen får proteinerne til at nedbrydes til vandopløselige proteinpeptider med højere næringsværdi og kvalitet sammenlignet med traditionelle fiskemelsproteiner.
De resulterende proteinhydrolysater kan bruges i sportsernæring, kosmetik, funktionelle fødevarer og dyrefoderapplikationer. Produkterne omfatter kollagentilskud, raffinerede proteinpeptidisolater, bouillon, fiskesaucer og smagsstoffer til fiskefoder og foder til kæledyr.
Derudover reducerer hydrolyse af rester fra fiskeforarbejdning spild og tilbyder en bæredygtig løsning på den vedvarende udfordring med at håndtere affald i fiskeindustrien.
Enzymatisk hydrolyse
Forarbejdning af fiskehydrolysater ved hjælp af enzymer er den foretrukne fiskeproteinkoncentratproces for fiskebiprodukter fra fileteringsoperationer. Det bruges til at producere kollagener og peptider af høj kvalitet, smagsingredienser til bouillon og fiskesaucer og lokkemidler til fiskefoder og foder til kæledyr.
To store fordele ved enzymatisk hydrolyse i forhold til syrehydrolyse er den højere kvalitet af den resulterende olie og protein og muligheden for at finjustere smagen og funktionaliteten af det endelige proteinprodukt ved at vælge forskellige enzymer. Derudover muliggør enzymatisk behandling adskillelse af knoglerne fra olien og proteinet, hvilket giver producenterne mulighed for at skabe calciumprodukter, der kan sælges separat, og derved maksimere den samlede værdi.
Alfa Laval tilbyder komplette produktionslinjer til enzymatisk hydrolyse, og vores applikationseksperter hjælper dig gerne gennem hele processen med at designe og implementere en skræddersyet løsning optimeret til dine specifikke krav.
Procesbeskrivelse
- I den første fase af processen males råmaterialet for at forbedre enzymvirkningen. Enzymerne tilsættes den hakkede fisk, og blandingen opvarmes til den optimale temperatur for det valgte enzym. Om nødvendigt justeres pH-niveauet for at optimere fordøjelsen. For at opnå maksimal kontrol over fordøjelsesprocessen tilsættes enzymerne først, når hydrolysen er påbegyndt. Dette gør det nemt at holde styr på fordøjelsestiden og sikrer, at alt råmaterialet behandles i samme tid.
- Blandingen får lov til at reagere i en bestemt varighed, typisk 1-3 timer, afhængigt af faktorer som råmaterialet, enzymet og de ønskede resultater.
- Når først den ønskede grad af hydrolyse er opnået, inaktiveres enzymet gennem opvarmning. Det andet opvarmningstrin optimerer også temperaturen til det efterfølgende separationstrin, hvilket sikrer maksimalt olieudbytte.
- I separationstrinnet fjernes eventuelle ufordøjede knoglepartikler, inden gyllen behandles i en separator eller dekanter, hvor olien separeres fra proteinet. Valget af separationsudstyr afhænger af koncentrationen af gyllen. Separatorer bruges til gylle med mindre end 5 % faststof og dekantere, når koncentrationerne er højere. Da hydrolyseprocessen omdanner uopløselige proteiner til opløselige proteiner, befinder mere end 90 % af proteinindholdet sig i vandfraktionen, der forlader separatoren eller dekanteren. Denne fraktion kan viderebearbejdes i et membransystem ved hjælp af ultra- og nanofiltrering for at isolere specifikke peptider.
- Til sidst føres proteinopløsningen gennem et fordampningssystem og eventuelt en tørremaskine, afhængigt af kravene til vandindholdet, for at fremstille det endelige produkt.
Råvarer
- Biprodukter fra fileteringsoperationer
- Hele fisk af mindre arter, der ikke er egnet til direkte konsum
Ensilagebehandling (syrehydrolyse)
Produktion af fiskeensilage fra døde akvakulturbestande, fiskeafskæringer og biprodukter såsom hoveder, skind og indvolde gør det muligt for fiskeforarbejdningsanlæg, dambrug og fiskerier at maksimere råvareudnyttelsen og overholde stadigt strengere regler for affaldsudledning. Fiskeensilage er en ideel affaldshåndteringsløsning for mindre fisketrawlere, dambrug og anlæg til forarbejdning af fisk, hvor installation af en enzymatisk hydrolyselinje ikke er mulig.
Fiskeensilage fremstilles ved at blande råvaren med en syre. Dette gøres på dambrug, om bord på fiskefartøjer eller på fiskefileteringsanlæg, hvor biproduktmængderne er begrænsede. Omdannelse af biprodukter til ensilage betyder, at de kan indsamles og opbevares i op til seks måneder før videre forarbejdning, og reducerer effektivt sæsonudsving ved mange aktiviteter. Efter forarbejdning af ensilagen kan proteinfraktionen bruges i fiskefoder og dyrefoder, som ernæringsbooster i biogasproduktion eller som organisk gødning.
Alfa Laval tilbyder komplette systemløsninger til forarbejdning af fiskeensilage og proteinudvinding fra fisk. Vores team af applikationsspecialister støtter dig gennem hele processen med at designe og implementere en skræddersyet løsning, der er optimeret til dine specifikke krav.
Råvarer
- Fiskeafskæringer og biprodukter
- Døde akvakulturbestande (til brug i gødnings- eller biogasproduktion, ikke som foder).
Procesbeskrivelse
- I det første trin af processen hakkes råvaren og blandes med syre (normalt myresyre eller en anden organisk syre) for at sænke pH-niveauet til 3,5. Dette gøres typisk i små enheder med integrerede tank- og chopperpumper.
- Efter nogle få timer er fiskematerialet blevet flydende, primært som følge af indvirkningen fra endogene enzymer i fisken. Det lave pH-niveau fremskynder nedbrydningen og bevarer ensilagen under opbevaring. Herefter kan blandingen opbevares i flere måneder, inden den samles og behandles centralt.
- Når ensilagen modtages på forarbejdningsanlægget, sigtes den for at fjerne fremmedlegemer som plastik, flis og sten.
- Før separationstrinnet opvarmes ensilagen for at bryde eventuelle fedtemulsioner op og reducere oliens viskositet. Dette optimerer betingelserne for separationen og sikrer maksimalt olieudbytte.
- I separationstrinnet separeres olien fra proteinet i en separator eller dekanter. Koncentrationen af gyllen bestemmer valget af separationsudstyr. Til opslæmninger med mindre end 5 % suspenderede stoffer anvendes separatorer, mens dekantere anvendes, når koncentrationerne er højere. Hydrolyseprocessen omdanner uopløselige proteiner til opløselige proteiner, og det betyder, at mere end 90 % af proteinet er i vandfraktionen, der forlader separatoren eller dekanteren.
- I den sidste fase opkoncentreres proteinopløsningen i et fordampningssystem eller tørres i et tørresystem.
Råmateriale til biodiesel og HVO
De blomstrende biodiesel- og HVO-markeder har forårsaget en kraftig vækst i efterspørgslen efter olier og fedtstoffer. Olien, der produceres ved forarbejdning af ensilage, er uegnet til menneskeføde, men er et attraktivt råmateriale til biodiesel- og HVO-produktion.
Ud over forarbejdningslinjer til ensilage tilbyder Alfa Laval komplette forbehandlingssystemer til råvarer, der fjerner fosfor, spormetaller, klorider, polyethylen og andre urenheder.
Kontakt vores eksperter for at lære, hvordan du kan udnytte mulighederne i biobrændstofsektoren.
Alfa Laval Foodec Oil Plus – sætter en ny standard for olieudvinding
Den nye Alfa Laval Foodec Oil Plus revolutionerer produktionen af fiskeolie. Takket være sit innovative design udvinder Foodec Oil Plus mere olie end andre løsninger, hvilket sikrer maksimal udnyttelse af råvaren.
- Maksimalt olieudbytte på grund af specielt nyt dekanterdesign
- Meget ren olie, der kræver minimal yderligere forarbejdning
- Nem betjening og vedligeholdelse
- Lave samlede ejeromkostninger og kort tilbagebetalingstid – ofte mindre end 1 år
- Fås som plug-and-play-mede
- Minimal ændring i din eksisterende proces, kun én ny komponent
Hurtig og kvalificeret service
Med Alfa Laval som din betroede servicepartner kan du regne med hurtig og kvalificeret hjælp, når og hvor som helst du har brug for det, selv på de mest fjerntliggende steder. Vores globale netværk af servicekontorer yder professionel support i alle faser af din drift, inklusive fejlfinding, regelmæssig vedligeholdelse, avancerede evalueringer af ydeevne og forebyggende vedligeholdelse.
Ved at bruge vores fjernservicer yder vi øjeblikkelig hjælp via digitale kanaler. Vores feltteknikere kan hurtigt sendes til ethvert sted eller havn i hele verden, hvis du har brug for support på stedet.
Vores stærke lokale netværk gør os til den ideelle tjenesteudbyder for virksomheder med globale aktiviteter, der fremmer tættere samarbejde og reducerer administrative byrder. Sæt din lid til Alfa Laval for at få omfattende serviceløsninger, der garanterer uafbrudt drift uanset placering.