Forarbejdning af plantebaserede væsker på mejerier | Alfa Laval

Forarbejdning af plantebaserede væsker på mejerier

Mange mejerivirksomheder ekspanderer til den plantebaserede drikkevaresektor. Nogle vælger desuden at investere i greenfield-enheder med mulighed for at omdanne planteråmateriale til færdige produkter. Andre virksomheder ser plantebaserede drikkevarer som en mulighed for at udnytte ekstra kapacitet i et eksisterende mejeri- eller drikkevareanlæg. Her er hovedingrediensen enten en plantebaseret væske, købt i løs vægt, eller et plantebaseret pulver, som er hydreret, dvs. blandet med vand, så der formes en basisvæske. I begge tilfælde forarbejdes basisvæsken til slutproduktet og emballeres i den eksisterende forarbejdningslinje. Vores eksperter er her for at hjælpe dig med råd om, hvordan du opgraderer dit anlæg til at håndtere plantebaserede væsker. Med vores store udvalg af procesudstyr kan vi sikre, at du får en optimal løsning.

Effektiv pulvermix

I processer, hvor pulver er hovedingrediensen, består en af hovedudfordringerne i at få en homogen basisvæske, når pulveret blandes med vand. Proteinfraktioner er særligt langsomme til at hydrere og tilbøjelige til at forårsage klumper. Effektiv pulverdispersion er nøglen til en velfungerende proces og påvirker behandlingstid, anlægskapacitet og kvaliteten af det endelige produkt.

Hos Alfa Laval har vi stor erfaring med at støtte vores kunder med løsninger til tilberedning af drikkevarer fra rekombinerede pulveringredienser. Vores pulverblandere sikre øjeblikkelig hydrering og spredning af alle pulvertyper, herunder gummi og proteinisolater, hvilket minimere produktionstiden og sikre god smag og tekstur.

Nye ingredienser, nye udfordringer

En vigtig faktor at overveje, når man begynder at behandle en plantebaseret væske i et eksisterende mejeri, er, at den har en anden molekylær sammensætning end mælk. Både proteinerne og sukkerstofferne i plantebaserede væsker er forskellige fra dem i mælk, og reagerer anderledes på varme.

Det betyder, at varmebehandlings- og pasteuriseringstrin skal optimeres til plantebaserede væsker for at undgå problemer. Varmevekslere, der er designet til almindelig mælk, vil blive tilsmudset meget hurtigere med plantebaserede blandinger og vil som resultat have en negativ indvirkning på farven og smagen af dit produkt, og der vil være kortere drift mellem rengøringerne.

Vores serviceteknikere kan hjælpe dig med at opgradere dine eksisterende varmevekslere til at håndtere både mælk og plantebaserede væsker. Med en række forskellige pladedesigns at vælge imellem, kan vi hjælpe dig med at tilpasse dine varmevekslere til behandling af både mælk og plantebaserede drikkevarer, hvilket sikrer, at forurening holdes på et minimum.

dairy production tank 640X360

Skærpede rengøringskrav

Nye typer ingredienser øger også kravene til rengøring. Sammenlignet med forarbejdning af mælk, så er de uopløselige fibre den største udfordring når man skifter til plantebaserede væsker. Hvis du behandler planteråmateriale i dit anlæg, skal du også håndtere store mængder partikler i opstrømsdelen af udvindingsstadiet. Vi hjælper dig gerne med at analysere din proces ud fra et rengøringsperspektiv og rådgive dig om, hvordan du kan opsætte den, så der kun kræves minimal rengøring

Vi tilbyder en række rengøringsudstyr, herunder CIP og systemer til rensning af tanke. Med Alfa Laval ventiler og styresystemer, kan rengøringen i høj grad automatiseres, hvilket minimerer nedetid og muliggør mere effektive rengøringsprocedurer.

Vi udfører risikovurderinger ud fra et rengøringsperspektiv på alle dele af vores udstyr, især de dele, der kommer i direkte kontakt med produktet. På baggrund af disse vurderinger giver vi anbefalinger om rengøringsprocedurer og intervaller. Vores CIP-programmer er optimeret til både effektivitet og produktivitet, hvilket sikrer korte rengøringscyklusser og lavt forbrug af vand og rengøringsmidler.

Desuden gør Alfa Laval ventiler det nemt at opbygge parallelle systemer i dit anlæg, så du kan betjene dele af det, mens andre dele renses. Denne fleksibilitet kan øge oppetiden og produktiviteten betydeligt.

Er du interesseret i at lære, hvordan du kan optimere din produktion af plantebaserede drikkevarer eller vil du køre et forsøg på vores anvendelses- og innovationscenter?  

Udfyld venligst formularen. Vi besvarer din anmodning hurtigt.

Disse oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.