2022-02-09 Product News

Alfa Laval udvider dansk fabrik markant

Industrikoncernen Alfa Laval udvider nu sin fabrik i Kolding med hele 17.000 kvadratmeter gennem en lejeaftale. Udvidelsen er en del af en række investeringer i Alfa Laval Kolding, der de seneste 12 måneder er vokset med 100 medarbejdere og forventer at ansætte yderligere 70 nye medarbejdere i 2022.

Det går for alvor stærkt hos Alfa Laval i Kolding, der er del af Alfa Laval-koncernen, som i 2020 omsatte for cirka 5,6 milliarder kroner i Danmark.  

 

Alfa Laval har således gennem en årrække investeret mere end 300 millioner kroner i sine faciliteter i Kolding, blandt andet i form af et fuldautomatisk distributionscenter, et nyt kontorhus samt et nyt applikations- og innovationscenter. Men her stopper udviklingen ikke.

 

Det står klart, efter at Alfa Laval netop har indgået en langsigtet aftale om et 17.000 kvadratmeter stort fabriks- og kontorlejemål, der tidligere har huset Danfoss. Lejemålet ligger som nabo til Alfa Lavals eksisterende faciliteter i Kolding og kommer til at udvide virksomhedens samlede areal i byen markant.

 

- Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale om et nyt, attraktivt lejemål med både kontor-, lager- og produktionsfaciliteter, der udvider vores tilstedeværelse i Kolding betydeligt. Vi er vækstet massivt i løbet af 2021, hvor vi er blevet yderligere 100 nye medarbejdere i Alfa Laval Kolding. Med udvidelsen og vores øvrige store investeringer i vores site i Kolding gennem de senere år er vi nu klar til at kunne eksekvere på vores strategi, siger administrerende direktør i Alfa Laval Kolding, Ole Rudbeck Petersen.

 

Ole Rudbeck Petersen forventer, at Alfa Laval Kolding vil ansætte yderligere 70 nye medarbejdere i løbet af 2022. En del af ansættelserne vil være et resultat af en igangværende fabriksflytning, hvor Alfa Laval i løbet af 2022 og 2023 lukker produktionen på en fabrik i Eastbourne i England og flytter den til Kolding. Det er dog ikke Eastbourne-aktiviteterne, der kommer til at fylde i det nye lejemål.

 

Foto_Alfa-Laval-Kolding_640x360.jpg

 

Nye kvadratmeter giver plads til innovation og nytænkning

Det nye lejemål skal blandt andet ses i lyset af, at Alfa Laval Kolding som koncernens globale videncenter for væskehåndteringsudstyr spiller en vigtig rolle for selskabets produktudvikling inden for pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien og den farmaceutiske industri.

 

- Det er afgørende, at vi hele tiden formår at flytte og udvikle vores produkter, hvis vi skal bevare vores position som teknologiførende inden for vores kerneområder. Markedet efterspørger hele tiden mere brugervenlige, mere digitale og mere effektive samt ressourcebesparende produkter, fortæller Ole Rudbeck Petersen og fortsætter:

 

- Med de nye faciliteter skal vi ikke bekymre os om kapacitet de kommende år, hvilket giver os optimale betingelser for at arbejde videre med vores strategiske fokus på produktudviklingen inden for bæredygtighedsfremmende teknologi og digitalisering.

 

Om Alfa Laval Kolding:

Alfa Laval Kolding er Alfa Laval-koncernens globale videncenter for væskehåndteringsudstyr. Virksomhedens primære forretningsområder er produktudvikling, produktion, distribution og salg af pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien og den farmaceutiske industri.

Dronefoto Alfa-Laval-Kolding 640x360

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Ole Rudbeck Petersen

Administrerende direktør

Alfa Laval Kolding A/S

Mobil: +45 2895 4326

E-mail: ole.petersen@alfalaval.com 

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt m.v.:

Publicity, Steffen Mogensen

Mobil: +45 2845 4665

E-mail: steffen@publicity.dk

Relateret indhold: