2020-06-02 Product News

Trods udfordrende tider Alfa Laval sætter produktionsrekord for ballastvandsløsninger

En hurtig omstilling af produktionsapparatet har betydet, at Alfa Laval i Aalborg trods svære vilkår som følge af coronarestriktionerne fastholder og endda overgår virksomhedens ambitiøse produktionsmål for nye ballastvandssystemer.

Mens flere dele af samfundet sagtnede farten eller gik helt i stå, efter den danske regering i starten af marts iværksatte en markant nedlukning af landet, har Alfa Laval i Aalborg formået at fastholde produktionen af virksomhedens rensesystem til skibes ballastvand, Alfa Laval PureBallast, på et højt niveau.  

Fabrikken i Aalborg fortsætter med at imødegå den globale efterspørgsel, og faktisk er virksomheden endda lykkedes med at overgå forventningerne ved at sætte rekord i både antallet af producerede systemer og antallet af leveringer i første kvartal. Og det glæder adm. direktør i Alfa Laval Aalborg, Søren Hjorth Krarup.

- Selvom meget er forandret på grund af coronakrisen, er efterspørgslen på ballastvandsystemer fortsat stigende som følge af en forestående lovstramning. Den indebærer, at alle skibe fra den 8. september 2024 skal opfylde den såkaldte D2-standard, der begrænser mængden af levedygtige organismer, skibe må udlede i ballastvand, siger han og fortsætter:

- Det er derfor afgørende, at vi trods omstændighederne formår at levere på vores ambitiøse produktionsmål, så vi forsat kan opfylde vores kunders behov. Derfor er det ekstra positivt, at vi endda har formået at overgå vores forventninger.

Det har dog ikke været uden udfordringer, at Alfa Laval har formået at sætte rekord i antal producerede ballastvandssystemer i første kvartal.

- Vi har været hurtige til både at iværksætte beskyttelsesforanstaltninger over for medarbejderne og at sikre leverancer af de nødvendige komponenter og materialer til produktionen. Siden 11. marts har vi kørt med tre skiftehold i stedet for de vanlige to, så vi på den måde arbejder i mindre grupper med bedre mulighed for at holde afstand. Derudover har vi indført stramme restriktioner – vi skal holde afstand, alt værktøj skal desinficeret hyppigt og alle de funktioner, der kan udføres digitalt, udføres digitalt, forklarer Søren Hjorth Krarup og fortsætter:

- Det har været udfordrende at ændre vores ellers faste arbejdsgange så hurtigt, som det var nødvendigt, og derfor skal der også lyde en stor ros til medarbejderne, der har håndteret omstillingen rigtig flot. Alle har en positiv attitude og taget de nye rutiner til sig, mens flere er kommet med nye idéer til, hvordan vi yderligere kan optimere arbejdsgangen under de særlige forhold. Vi vil sammen med vores kunder sørge for, at vi kommer godt igennem denne udfordrende tid, og vi tror på, at oplevelsen faktisk gør, at vores produktion bliver endnu stærkere på den anden side.

PureBallast 640x360

Kontakt

Søren Hjorth Krarup

Business Unit President, Boiler Systems

+45 28 95 22 17
soren.krarup@alfalaval.com

Kontakt

Adina Usiewicz

Marketing Communication Manager

Food & Water Division, Alfa Laval Nordic A/S

Danmark

2844 8608
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relateret indhold: