2016-05-20 Product News

Banebrydende ordre på Alfa Laval PureNOx Prime på fem VLEC-skibe

PureNOx Prime, Alfa Lavals nye PureNOx-løsning til vandbehandling i udstødningsgasrecirkulation (EGR), vil være en del af EGR-systemer på fem meget store ethanskibe (VLEC'er), der skal drives af United Ethane Carriers (UEC). Denne større ordre fra MAN Diesel & Turbo kommer kun kort tid efter, at PureNOx Prime blev introduceret på markedet.

UEC, et joint venture mellem Jaccar Holdings og Hartmann Group for den handelsmæssige ledelse af ethanskibe, skal være operatør af fem VLEC-skibe, der skal bygges for skibsejeren JHW Engineering & Contracting. I disse nybygninger vil der blive anvendt EGR som middel til at reducere NOx-emissioner. Til vandbehandling i EGR-kredsløbet har motorleverandør MAN Diesel & Turbo valgt PureNOx Prime, en banebrydende udvikling af Alfa Laval PureNOx-teknologi. 

"Det bekræfter os i, at vi har nået vores mål, når vi modtager denne banebrydende ordre så hurtigt efter introduktionen af Alfa Laval PureNOx Prime", siger Kristina Effler, Alfa Laval Global Business Manager, Water Treatment Exhaust Gas Emissions. "PureNOx Prime leverer den dokumenterede PureNOx-ydelse, men det mindre fodaftryk, slankere design og lavere investeringsomkostninger er alle tilpasset markedskravene. Det er tydeligt, at markedet reagerer." 

En integreret del af EGR-motoren

De fem VLEC-skibe vil blive bygget i Kina af Dalian Shipyard. De skal, som alle skibe bygget fra januar 2016, overholde de strenge Tier III NOx-grænser, når de sejler i emissionskontrolområdet ud for den nordamerikanske kyst. 

Hvert skib vil være udstyret med et PureNOx Prime 100-system, som er den mindste af de tre PureNOx Prime-kapaciteter og består af én centrifugalseparator. PureNOx Prime vil blive integreret i skibenes EGR-motorer, som vil blive fremstillet for MAN Diesel & Turbo af Hyundai Heavy Industries Engine & Machinery Division (HHI-EMD). 

Du kan få flere oplysninger om Alfa Laval PureNOx Prime og Alfa Lavals tilgang til EGR-vandbehandling ved at besøge www.alfalaval.com/purenox 

 

 Om Alfa Laval

Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og engineering-løsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.

Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier og petrokemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og etanol.

Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i maskinteknisk industri, olie og gas  samt mineindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.

Alfa Laval’s verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2015 en omsætning på over 31,8 mia. kr. Selskabet har ca. 17.400 ansatte verden over.

 I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4,8 mia. kr., og har 1.832 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart. 

purenox 640x360

Kontakt

Kristina Effler

Global Business Manager PureBallast, Marine & Diesel Division, Alfa Laval

+46 702 69 50 28
kristina.effler@alfalaval.com

Kontakt

Adina Usiewicz

Marketing Communication Manager

Food & Water Division, Alfa Laval Nordic A/S

Danmark

2844 8608
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relateret indhold: