Entusiasme som vækstingrediens

Den kolde centrifugeringsproces med Brew 80 resulterer i mere ensartet øl med en konsistent kvalitet og gør det muligt for Amager Bryghus at få 6-10 % mere slutprodukt ud af hver brygning.

DATO 2023-11-28

Amager Bryghus er et lille dansk uafhængigt mikrobryggeri, der de sidste otte år er blevet rangeret blandt de 100 bedste bryggerier i verden. Hvilket er ret bemærkelsesværdigt, i betragtning af at denne lille virksomhed først blev etableret i 2007.

Virksomheden blev startet op af to venner, der begge var passionerede bryggerientusiaster – Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm. De to besluttede at gøre deres passion til deres levebrød. Brygning af øl på Amager Bryghus handler om passion og entusiasme sammen med grundlæggernes ønske om at udvikle og perfektionere specialøl/aromatiserede øl for at imødekomme den voksende internationale efterspørgsel efter specialøl af høj kvalitet. Idéen bag dette enestående danske bryggeris vej mod dets bemærkelsesværdige succes bygger på, at de har udviklet en stadig strøm af karakteristiske, interessante smage i form af premium-øl og ale-produkter.

I 2016 installerede Amager Bryghus en lille medemonteret Brew 80-centrifuge fra Alfa Laval, der skulle bruges som en klaringsenhed og fjerne humlepartikler fra
humleholdig øl, der udgør ca. 80 % af produktionen. Denne kolde centrifugeringsproces gav mere ensartede øl med en konsistent kvalitet.

Det har også været med til at booste produktionen betydeligt, hvilket gør det muligt for Amager Bryghus at få 6-10 % mere slutprodukt ud af hver brygning – hvilket betyder, at Brew 80-klaringsenheden betaler sig selv ind på bare 24–30 måneder.

    

Produkter

Brew-80

Separationsmodulet er særligt velegnet til klaring:

  • Øl efter gæring
  • Øl efter modning
  • Tæt på lyse typer

Alfa Laval-bryggeriserien

Kundernes tilbagemelding

Med blot én kompakt Brew 80-enhed kan du tillade dig at være mere kreativ. Nu er det kun din fantasi, der sætter grænserne for at eksperimentere med smage.
Dette udstyr har vist sig at være mere alsidigt, end vi havde forestillet os, og det giver et stort løft til vores kreative, ukonventionelle tilgang til brygning og produkter, der virkelig bliver bemærket på et ellers overfyldt marked.

Grundlægger Morten Valentin Lundsbak, Amager Bryghus, København

Alfa Laval Brew 80: Få det helt rigtige match til din passion

Alfa Laval Brew 80 er et plug and play-centrifugemodul til en kapacitet op til 50 hl/time. Selv små bryggeri kan få adgang til innovationerne fra Alfa Laval inden for separation. Disse er med til at øge udbyttet og kvaliteten af deres øl – inklusive den unikke aksiale hermetiske tætning til minimering af iltoptagelse. Brew 80 giver dig en kraftfuld og effektiv ydeevne med den kapacitet, du har brug for, i takt med at dit bryggeri vokser.

brew80 vignette