2020-02-24 Product News

70-års jubilæum: Global grøn agenda skaber vækst hos Alfa Laval Kolding

I 70 år er der blevet produceret maskiner og udstyr til særligt fødevareindustrien hos Alfa Laval Kolding, der har udviklet sig fra lille maskinfabrik til Koldings største virksomhed med en omsætning på 1.7 milliarder kroner. Og vækstkurven er opadgående, hvilket især er drevet af en global efterspørgsel på klimavenlige løsninger og kvalitetsfødevarer.

Industrieventyret om Alfa Laval Kolding har været til at tage at føle på, siden virksomheden i 1950 startede som en mindre maskinfabrik med fire ansatte under navnet Lavrids Knudsens Maskinfabrik. Siden opkøbte den svenske industrikoncern Alfa Laval virksomheden, og i år kan det der nu med 700 medarbejdere er Koldings største arbejdsplads så fejre sit 70-års jubilæum.

Virksomheden indledte med at producere løsninger i rustfrit stål til fødevareindustrien - en industri, der også den dag i dag er blandt virksomhedens vigtigste målgrupper.

- Vi er Alfa Laval-koncernens globale center for flowteknisk udstyr, og vores primære forretningsområder i dag er pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien, bryggerier, mejerier, farmaceutiske - og kosmetiske industrier, forklarer adm. direktør i Alfa Laval Kolding, Ole Rudbeck Petersen.

I disse år fortsætter Alfa Laval Koldings udvikling og modsat de spæde år, er det nu i høj grad det vækstende globale marked, som virksomheden fokuserer på. Ifølge de seneste eksporttal fra Danmarks Statistik var eksporten af maskiner og instrumenter i de første 11 måneder af 2019 hele 40 procent større end i hele 2009, og den udvikling mærkes også tydeligt hos Alfa Laval i Kolding. Ifølge Ole Rudbeck Petersen er væksten særligt drevet af en stigende efterspørgsel på teknologier og udstyr, der kan minimere ressourcespild og forbedre levevilkår:
- Vi eksporterer langt hoveddelen af vores produktion, og det vidner om, at der på globalt plan er brug for løsninger, som kan ressourceoptimere produktion. Det gælder både vand- og strømforbrug samt forbrug af råvarer, og det er ikke alene vigtigt for bundlinjen, men også for miljøet og ikke mindst i forhold til den ressourceknaphed, vi ser i mange af verdens lande. Vi kigger desuden særligt mod markeder som Kina og Indien, hvor landenes voksende middelklasser øger efterspørgslen på kvalitetsfødevarer, lyder det fra Ole Rudbeck Petersen.

Udviklingen kan også ses på forretningen, hvor Alfa Laval Kolding alene fra 2017 til 2018 formåede at løfte omsætningen med 11 procent til 1.7 milliarder kroner.

- Vi er generelt inde i en positiv udvikling, som vi meget gerne ser fortsætte. Vi er selvfølgelig ikke immune overfor de ting, der foregår i verden. Politisk uro og handelssanktioner spiller en stor rolle for verdensøkonomien, men det samme gør den skærpede opmærksomhed omkring løsninger, der kan nedbringe ressourceforbruget og spild og generelt bidrage til den grønne omstilling af verdens produktionsapparat. Her har vi opbygget en god position i markedet, og den skal vi fortsætte med at udvikle og udnytte, siger Ole Rudbeck Petersen.

Han siger supplerende, at Alfa Laval løbende styrker tilstedeværelsen i Kolding, hvor der over de seneste år er investeret mere end 300 millioner kroner i faciliteter, der skal sikre vækst fremadrettet.

Læs også artiklen i JydskeVestkysten om Alfa Laval i Kolding 

Kolding site 2

Kontakt

Ole Rudbeck Petersen

Adm. direktør

Denmark

+45 7932 2291
ole.petersen@alfalaval.com

Kontakt

Adina Usiewicz

Marketing Communication Manager

Food & Water Division, Alfa Laval Nordic A/S

Danmark

2844 8608
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relateret indhold: