Pakningsforsynede pladevarmevekslere

Renovering og reparation af pladevarmevekslere

Rekonditionering - plader

Rekonditionering er service på pladerne i den pakningsforsynede pladevarmeveksler. På Alfa Lavals veludstyrede servicecentre fjerner eksperter pakninger og belægning ved hjælp af  specialværktøjer og kemikalier. Derved forhindres korrosion, og der skabes en ideel basis for udskiftning af pakninger – uden du behøver håndtere kemikalier eller affald. Derudover undersøger de dine varmevekslere grundigt, retter eventuelle tætningsproblemer eller deformiteter. Disse tjenester sikrer, at jeres udstyr fortsat leverer høj effektivitet og optimal ydelse.

En fuld renovering bliver altid nødvendig på et tidspunkt. Ved at benytte rengøringsservices regelmæssigt kan man imidlertid forlænge intervallerne mellem renovering.

 

Reparation af ramme

Reparation er service på pladevarmevekslerens stativ, og den omfatter inspektion, renovering, udskiftning af foring i forbindelsesled samt udskiftning af bolte eller andre dele af rammen. Renovering af pladerne skal finde sted i et af vores servicecentre, men visse reparationer på rammen kan udføres hos jer. Kontakt os for flere oplysninger.

Renovering foregår i trin:

1. Pakninger fjernes med flydende nitrogen 

Liquid nitrogen doesn't harm plates unlike the field methods of using propane torches or rotating wire brushes

 

 

2. Kemisk rengøring i opvarmede, omrørte tanke  

Kemiske tanke, der er opvarmede og omrørte, giver en langt bedre rengøring af pladerne end spuling med vand og/eller skrubning med håndkraft med stålbørster på stedet.

3. Udskiftning af pakninger med speciel 2-komponent epoxylim

Vores pakninger fastgøres til pladerne med en 2-komponent epoxylim og bages i ovnen i 3 - 5 timer under kompression. Denne epoxy er langt bedre end det gummibaserede kontaktklæbemiddel,der bruges ved udskiftning af pakninger på stedet. 

4. Afsluttende inspektion og hydrostatisk test af pladerne

Pladerne er inspiceret for at sikre, at pakningerne er korrekt anbragt på pladerne. Sidste step er en hydrostatisk test på alle plader for at sikre fuld integritet og god pakningstætning. Vi arrangerer også pladerne i en ordentlig pladepakke for at minimere feltets installationstid.

Risici ved at gøre det selv

“Gør det selv”-renovering eller brug af mindre kvalificerede leverandører kan muligvis spare tid og penge i starten, men hvis man ikke har det rigtige kendskab til tingene, kan man risikere at overse små fejl og skabe større problemer på lang sigt. 

Og endnu værre er det, at renovering med de forkerte værktøjer eller dele kan gøre alvorlig skade på dine pladevarmevekslere. Skrabemærker og kemikalier kan beskadige pladerne, og ukorrekt tætning kan medføre lækage. Dårlig renovering bringer ikke kun din produktivitet i fare, men også din sikkerhed.

For at illustrere det kommer her nogle eksempler på fejl, vi har oplevet:

Lækage

Hvis gammel lim og pakninger ikke fjernes komplet, resulterer det i utilstrækkelig tætning. Dette medfører stor risiko for lækage.

Ødelagte plader

Kemisk rensning kræver den rette koncentration, temperatur og rengøringsintervaller. Ellers kan pladerne blive ødelagt.

Produktionstab og sikkerhedsrisici

Deformiteter kan være vanskelige at se, hvis den fornødne erfaring og de rigtige værktøjer mangler. Selv de mindste defekter kan medføre produktionstab og sikkerhedsrisici.

Lækage og beskadigelse

Forkerte pakninger eller dårlig limning kan medføre lækage. Forkert lim kan også ødelægge pladen.

Pakningerne falder af

Hvis der bruges standardlim på en ofte åbnet pakningsforsynedtpladevarmeveksler, kan pakningerne måske falde af, hvilket gør det nødvendigt at udskifte pakningerne efter åbning.

Renoveringspakker

Alfa Lavals renoveringsserviceydelser til pakningsforsynede pladevarmevekslere er delt op i tre pakker: rød, gul og blå. Derved får du mulighed for at vælge den løsning, der bedst passer til din tid, dit budget og dit formål. 

Hver pakke håndteres af vores ekspertserviceteam og understøttes af Alfa Lavals mere end 70 års erfaring med pakningsforsynede pladevarmevekslere.

Blå – den enkle løsning

Vores blå renoveringspakke er en hurtig rengøringsservice, der kan benyttes, hvis pakningerne er ubeskadigede. Den bruges ofte til midlertidig service på tilstoppede pakningsforsynede pladevarmevekslere, der normalt renoveres med vores røde pakke.

Pakken omfatter en generel inspektion og hydrojet-rensning, samt vedligeholdelse af pakninger i begrænset omfang.

Som et supplement til vores andre pakker, giver den en omkostningseffektiv måde til at øge ydeevnen.

Gul - Få fuld valuta for pengene

Alfa Lavals gule renoveringspakke er en økonomisk løsning for pakningsforsynede pladevarmevekslere til mindre krævende formål. Den anvendes generelt sammen med pladevarmevekslere, der ikke arbejder ved ekstreme temperaturer eller tryk, eller med pladevarmevekslere i applikationer, der ikke omfatter aggressive kemikalier eller kraftig tilsmudsning.

Pakken omfatter grundig  rengøring og inspektion, men ikke kontrol af revnedannelser. Pakningerne monteres igen med limfri midler eller med forbedret gummilim til almindelige applikationer, og alle pladevarmevekslere, der renoveres på denne måde, får en garanti fra Alfa Laval.

Rød – Til krævende formål

Den røde renoveringspakke er en løsning med fuld service til pakningsforsynede pladevarmevekslere i situationer, der er meget krævende. Den anvendes generelt sammen med pakningsforsynede pladevarmevekslere, der er en del af en afgørende proces, eller med varmevekslere i applikationer, der omfatter aggressive kemikalier og kraftig tilsmudsning.

Udover rengøring og inspektion omfatter pakken kontrol af revnedannelser og montering af pakninger med limfri midler eller med lim, der er modstandsdygtig overfor varme og kemikalier. Alle pakningsforsynede pladevarmevekslere, der renoveres på denne måde, får en garanti fra Alfa Laval.