Brygning af alkoholfri øl med samme smag, krop og aroma som originalen

I forbindelse med initiativet Smart Drinking satte Asahi Breweries, der er en af ​​Japans førende bryggerier, sig for at skabe en øl med et lavt eller endda intet alkoholindhold. Ved hjælp af afalkoholiseringsmodulet fra Alfa Laval producerer Asahi nu alkoholfri øl, der bevarer originalens smag, fylde og aroma. Afalkoholiseringsmodulet fjerner effektivt alkoholindholdet fra øllet, samtidig med at dets karakter bevares, hvormed man imødekommer skiftende forbrugerpræferencer. Det giver Asahi mulighed for at diversificere sit udbud og ekspandere til drikkevarer med lavt og uden alkoholdindhold, uden at dette kræver større kapitalinvesteringer.

DATO 2025-04-02
ASD FOOD KV PORTRAIT RGB Ret smaller

Holder trit med det hastigt voksende markedet for øl med lavt til intet alkoholindhold

Som en førende global producent af forskellige mærker imødekommer Asahi Group Holdings forbrugernes efterspørgsel ved at skabe produkter, der fremmer smarte, ansvarlige drikkevaner. Da Asahi Breweries oprindeligt startede op med udviklingen af øl med lavt til intet alkoholindhold, blev de fleste sådanne øl i Japan fremstillet ved hjælp af blandingsteknikker og ikke-fermenterede drikkevarer.

Hr. Jun Kubota, der er Global Chief Brewer hos Asahi Group Holdings og projektleder og overvåger virksomhedens afalkoholiseringsindsats, forklarede, hvordan man anvendte innovativ teknologi for at imødekomme skiftende forbrugerpræferencer, da bryggeriet fremstillede en alkoholfri blanding, der efterligner smagen af ​​almindeligt øl.

Bryggerier i Japan har reageret på sundhedsbevidste forbrugeres efterspørgsel efter alkoholfrie drikkevarer.

Jun Kubota, Global Chief Brewer hos Asahi Group Holdings

"Efterhånden som markedet modnes, vil Asahi gerne kunne tilbyde kunderne en uovertruffen alkoholfri produktportefølje", forklarer hr. Kubota.

På trods af den stigende efterspørgsel efter lav- og alkoholfri øl i Japan, lever de tilgængelige tilbud ikke op på markedets efterspørgsel og kundernes forventninger til smag, aroma og mundfornemmelse. Da disse øl er fremstillet af andre ingredienser og uden gæring, kan de ikke kopiere smagsprofilen ved øl, der er brygget på traditionel vis.

"Asahi ønskede at skabe en øl med lavt eller uden alkoholindhold, der havde den samme smagsprofil som vores almindelige øl", forklarer hr. Kubota. "Det var da, vi stødte på Alfa Laval De-alc-modulet, en væsentlig afvigelse fra vores tidligere forsøg på at reducere alkoholindholdet i vores øl."

Afalkoholiserede drikkevarer af høj kvalitet og med den fulde smag

Afalkoholiseringsmodulet fjerner effektivt alkoholen fra øllet ved lavt tryk og lave temperaturer ved hjælp af en destillationssøjle med et enkelt gennemløb. Takket være de korte opholdstider producerer denne proces smagfulde alkoholfrie drikkevarer af høj kvalitet.

Alfa Laval udnyttede sin store ekspertise inden for strippingteknologi til at fremstille lavalkoholøl af topkvalitet med mindre end 0,5 % alkohol og alkoholfri drikkevarer med 0,0 % alkoholindhold. Destillationssøjlen, som ikke indeholder bevægelige dele, sikrer minimale drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

Alfa Laval De-alc-modulet har vist sig effektivt i Europa og andre lande verden over. Hr. Kubota rejste til Danmark sammen med repræsentanter fra Alfa Laval for at indsamle førstehåndserfaring med afalkoholiseringsmodulet.

"Efter at have smagt den alkoholfri øl produceret af De-alc, var jeg imponeret over dens høje kvalitet," bemærkede han. "Prøven havde den autentiske smag af øl, som vi ledte efter.

beer case story foss

Udvidelse af porteføljen med drikkevare med lavt og uden alkoholindhold på verdensplan

Introduktion af nye teknologier til eksisterende proceslinjer kan være tidskrævende og involvere ledelsesbeslutninger, investeringsovervejelser og integrationsudfordringer. Men Asahi udnyttede Alfa Lavals årelange erfaring.

"Vi var bekymrede for opskaleringen til kommerciel produktion", siger Hr. Kubota. "Men baseret på vores langvarige forhold stolede vi på, at Alfa Laval kunne integrere De-alc-modulet problemfrit i vores behandlingslinjer. Alt forløb uden problemer".

Inkorporeringen af afalkoholiseringsmodulet i produktionslinjerne i 2024 gav bryggeriet mulighed for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter Asahi ZERO, som er bryggeriets øl med 0,00 % alkohol, ved at udvide produktionen, der dækkede et begrænset regionalt område, til tilgængelighed på landsplan.

"Vi forudser fortsat vækst på markedet for alkoholfri øl", siger hr. Kubota. "At diversificere vores produktudbud for at tilpasse sig ændrede forbrugerpræferencer og drage fordel af vækstmuligheder er afgørende for vores forretning, både nu og i fremtiden."

Asahi er forpligtet til løbende innovation og inkorporerer nye teknologier i sine produktionslinjer, der gavner mennesker, planeten og produktiviteten.

"At integrere afalkoholiseringsmodulet i vores produktionslinjer hjælper ikke kun Asahi med at nå bæredygtighedsmålene, men styrker også vores konkurrencefordel", tilføjer hr. Kubota

Investering i markedet for drikkevarer med lavt alkoholindhold

Afalkoholiseringsmodulerne fra Alfa Laval er afgørende for Asahis produktionslinjer på bryggerierne i Fukushima og Suita. I 2021 lancerede bryggeriet Asahi BEERY som Japans første læskedrik med et lavt alkoholindhold på blot 0,5 %. BEERY modtog anerkendelse for sine enestående smage, der leverer en autentisk ølsmag på trods af dets lave alkoholindhold.

Asahi-koncernen har nu integreret afalkoholiseringsmodulet i sine europæiske produktionslinjer i Italien og Tjekkiet og i Australien, hvilket muliggør et bredere produktionsfodaftryk og distribution af deres øl med lavt og uden alkoholindhold.

Fremhævede teknologier

Alfa Laval De-Alc er en innovativ kombination af Alfa Laval-teknologier, der arbejder sammen som et velintegreret system.

Dette fuldt automatiserede, plug-and-play-modul integreres problemfrit i eksisterende produktionslinjer, hvilket gør det muligt for bryggerier at producere øl med lav til ingen alkohol uden at kræve væsentlige kapitalinvesteringer.