2023-06-15 Product News

Første startup fra Alfa Laval Innovation House flyver fra reden: Kaffe Bueno klar til at stå på egne ben

Knap fire år efter Alfa Laval slog dørene op til væksthuskonceptet Innovation House i Søborg er første iværksættervirksomhed nu flyvefærdig. Kaffe Bueno, som blandt andet udvinder olie af kaffegrums til brug i kosmetik og fødevarer, er i fuld gang med at opføre verdens første bioraffinaderi til kaffe og er netop flyttet ind i deres nye lokaler i Rødovre.

Efter knap fire år som en del af det innovative væksthuskoncept Alfa Laval Innovation House, der som en af de allerførste private aktører i Danmark har taget spirende iværksættervirksomheder under sine vinger og givet dem mulighed for at vokse og udvikle sig, har virksomheden Kaffe Bueno nu nået en modenhed og skala, der gør dem i stand til at fortsætte i egne rammer uden for Innovation House:

- Hele ideen med Innovation House er netop at skabe rammerne for, at startups kan udvikle deres virksomhed og produkter, så det med tiden kan skaleres. At den første startup nu har vokset sig stor og dermed er klar til at rykke ud og drive virksomhed i egne lokaler er derfor virkelig positivt, da det understreger hele formålet med at hjælpe iværksættere godt i gang via Innovation House, forklarer Henrik Jarl Røssel, Head of Innovation House & Senior Project Manager hos Alfa Laval Copenhagen.

Kaffe Bueno var blandt de allerførste startups, da Alfa Laval Innovation House blev indviet i september 2019. Virksomheden bruger biprodukter fra kaffe, som fx kaffegrums, og omdanner det til ingredienser til blandt andet personlig pleje, kosmetik og funktionelle føde- og drikkevarer.

- Som industriel startup findes der ikke mange steder, hvor man kan udvikle sin virksomhed fra et tidligt stadie. Derfor var Innovation House helt oplagt for os, fordi der både var den nødvendige fysiske plads og adgang til blandt andet laboratoriefaciliteter og -udstyr og ikke mindst støtte og sparring fra Alfa Lavals medarbejdere og divisioner, siger Juan Medina, medstifter og CEO hos Kaffe Bueno, og fortsætter:

- Samarbejdet med de øvrige startups i Innovation House har ligeledes været meget værdifuld i vores udvikling af virksomheden, hvor vi har kunnet udveksle erfaringer om fx onboarding af investorer og helt lavpraktiske, tekniske udfordringer med udstyr.

 

Juan-Medina_CEO_KaffeBueno.jpg

Juan Medina, CEO, Kaffe Bueno

 

Alfa Laval lærer af startups

Fra starten i 2019 var der otte startups i Innovation House, som siden da er vokset støt i både kvadratmeter og antal startups, hvor der i dag er i alt 22. Alle virksomheder er relateret til Alfa Lavals egne kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskehåndtering samt ikke mindst digitalisering og bæredygtighed. Netop det bæredygtige element hos Kaffe Bueno var en af hovedårsagerne til, at Alfa Laval inviterede dem inden for i Innovation House:

- Som en stor industrikoncern kan vi lære rigtig meget af de små startups, som har gode og ofte anderledes ideer og en anden tilgang til produktudvikling, og faktisk samarbejder vi allerede kommercielt med flere virksomheder i Innovation House. Det er både inspirerende og udfordrende at gå ind i som industriel partner, hvor vores force blandt andet er at kunne hjælpe med at opskalere en produktion, så den når en volumen, der gør virksomheden interessant for markedet, siger Henrik Jarl Røssel.

Arbejdet med at etablere Kaffe Buenos nye lokaler i Rødovre, hvor der blandt andet skal bygges verdens første bioraffinaderi til kaffe, er i fuld gang, og virksomheden er netop rykket ind i de nye lokaler. Men selv om virksomheden dermed er fløjet fra innovationsreden, er linjen mellem Alfa Laval og Kaffe Bueno stadig varm:

- Der bliver ved med at være en åben dør her hos os. Det vil ganske enkelt ikke give mening at understøtte en virksomheds udvikling i fire år for så at slippe den fuldstændig. Samtidig har ambitionen helt fra start været, at forretningsideer og snitflader fra de mange startups i Innovation House gerne skal kunne udnyttes og omsættes i Alfa Lavals egne ydelser og services, siger Henrik Jarl Røssel, som suppleres af Juan Medina:

- Vi vil stadig gerne samarbejde om viden- og erfaringsudveksling, og på sigt kan det sagtens være, at det udvikler sig til et reelt, kommercielt samarbejde, fx med investeringer i udstyr til større projekter.

 

Kort om Alfa Laval Innovation House:

Alfa Laval Innovation House blev indviet i september 2019, hvor otte iværksættervirksomheder var en del af det 1.000 kvadratmeter store hus fra starten. Blot ét år senere, i efteråret 2020, udvidede Alfa Laval konceptet med etableringen af Innovation Factory, som består af 3.000 kvadratmeter fordelt på både kontor, fælles laboratorie og flere maskinområder. Det er blandt andet tidligere produktionslokaler, der danner rammen om væksthuskonceptet.

Formålet med både Innovation House og Innovation Factory er at understøtte iværksættervirksomheder, som først og fremmest beskæftiger sig med løsninger, der kan relateres til Alfa Lavals aktiviteter inden for varmeoverførsel, separation og væskehåndtering samt de overordnede temaer digitalisering og bæredygtighed.

Alfa Laval samarbejder med både Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Erhvervsby, Copenhagen Business Hub, DTU og DTU Skylab i forbindelse med Innovation House. Der er aktuelt 22 iværksættervirksomheder i Innovation House.

Læs mere om Alfa Laval Innovation House her: https://www.alfalaval.dk/innovation 

Tags

Alle
Kaffe-Bueno-team-picture
KAFFAGE1

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:   

Henrik Jarl Røssel

Head of Alfa Laval Innovation House

Mobil: +45 2777 8563

E-mail: henrik.rossel@alfalaval.com

 

Juan Medina

CEO, Kaffe Bueno

Mobil: +45 7133 9759

E-mail: juan@kaffebueno.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt mv.:

Publicity, Trine Kristensen

Mobil: +45 2980 4021

E-mail: trine@publicity.dk   

Relateret indhold: