2022-08-30 Product News

Verdens første produktionsanlæg til udvinding af særlig type kostfibre fra afgrøderester bygges i Danmark

Et innovativt produktionsanlæg med Alfa Laval-udstyr i Danmark bliver det første af sin slags i verden, som udvinder såkaldte arabinoxylan kostfibre fra rester af plantemateriale. Produktionsanlægget bygges i Kalundborg og består af skræddersyede membranfiltreringssystemer, der fortrinsvis er produceret af Alfa Laval i Nakskov. Den canadiske virksomhed Comet har udviklet en patenteret upcycling-teknologi til udtræk af plantemateriale, og en investering fra RE Energy muliggør opførelsen af det nye produktionsanlæg.

Rester af plantemateriale fra lokale landmænds produktion af fx korn, majs, hvede og ærter bliver til sunde, præbiotiske kostfibre på et nyt produktionsanlæg i Kalundborg. Den canadiske virksomhed Comet vil med sin patenterede upcycling-teknologi producere deres præbiotiske kostfibre Arrabina på anlægget.

 

Til produktionsanlægget skal Alfa Laval levere membranfiltreringssystemer, som bruges til at genvinde og rense planteresterne. Det vil være det første dedikerede anlæg i verden til at udvinde arabinoxylan kostfibre ved hjælp af den patenterede upcycling-teknologi, forklarer Jesper Engsig, Market Area Manager i Alfa Lavals Food & Water Division:

 

- Anlægget er skræddersyet til netop dette projekt og er designet fra bunden. Teknologien i vores membranfiltreringssystem bruges blandt andet til medicinal- og mejeriindustrien, men til dette anlæg er teknologien sammensat på en helt ny måde, der giver nye anvendelsesmuligheder for Comets patenterede proces.

 

Det er klinisk bevist, at Arrabina fremmer væksten af gavnlige tarmbakterier, som hjælper med at opretholde blodsukkerniveauet og understøtte immunforsvaret. Comet skal producere omkring 4000 tons Arrabina kostfibre om året på det nye anlæg i Kalundborg.

 

- Vi er begejstrede for at bygge dette specialudviklede produktionsanlæg med udstyr fra Alfa Laval. Det nye produktionsanlæg gør det muligt for os at imødekomme vores kunders behov for præbiotiske kostfibre, som er opløselige og nemme at tilføje til fx ernæringsbarer, bagværk, drikkevarer og andre produkter, som forbrugerne efterspørger for at understøtte en sund og velfungerende tarmflora, forklarer Rich Troyer, CEO for Comet.

 

Hovedparten af udstyret til Comets nye produktionsanlæg er fra Alfa Laval i Danmark, hvor fabrikken i Nakskov spiller en væsentlig rolle. Alfa Lavals globale center for membranfiltrering og avancerede væskesepareringssystemer ligger i netop Nakskov, som har udvidet sine produktionsfaciliteter til denne opgave.

 

- Alfa Lavals membranfiltreringssystemer lever i forvejen op til høje hygiejnekrav, da de blandt andet bruges til forarbejdning af fødevarer samt til den farmaceutiske industri. Spildevand fra produktionen renses desuden i vandhåndteringsanlæg, hvor kemikalier trækkes ud af vandet, så begge dele kan genanvendes, forklarer Jesper Engsig.

 

Udstyret til Comets anlæg er netop nu i fuld gang med at blive bygget hos Alfa Laval i Nakskov. Det er planen, at produktionsanlægget skal være i drift til november 2022.

 

Om Comet

Comet er en prisvindende fødevareingrediensvirksomhed med base i London, Ontario og Schaumburg, Illinois. Comet er det eneste selskab med den IP og ekspertise, der er nødvendig for at perfektionere naturens bedste fiber, arabinoxylan, en FDA-anerkendt fiber med overlegen tolerance i tarmen og klinisk dokumenterede sundhedsmæssige fordele. Comets proprietære linje af Arrabina arabinoxylan kostfibre er upcycled-certificeret og kan nemt tilføjes til enhver type føde- og drikkevare. Læs mere på comet-bio.com og følg @cometbio på Twitter.  

Tags

Alle
Arrabinas-on-Spoons

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Jesper Engsig

Market Area Manager, Food & Water Division

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8633

E-mail: jesper.engsig@alfalaval.com  

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt m.v.:

Publicity, Trine Kristensen

Phone: +45 29 80 40 21

E-mail: trine@publicity.dk

Relateret indhold: