2020-05-19 Product News by Alfa Laval

Banebrydende separatorsystem fra Alfa Laval skal sætte yderligere fart på medicin- og vaccineproduktion

Ny medicin og nye vacciner skal hurtigere og mere sikkert på markedet. Det er blandt udgangspunkterne for Alfa Lavals nye og banebrydende produkt Alfa Laval CultureOneTM, der er markedets første separatorsystem i premium-klassen til engangsforarbejdning i lægemiddelindustrien. Potentialet er kæmpestort, vurderer Jesper Holm, der er division manager for Food & Water i Alfa Laval Nordic.

Mens helbred og hygiejne sjældent har været højere på dagsordenen, foregår der i disse år en større omstilling i lægemiddelindustrien, der netop har til formål at bringe medicin og vacciner hurtigere og mere sikkert på markedet. Omstillingen går i retningen af en mere fleksibel produktion af cellekulturer, hvilket indebærer et skift mod mindre anlæg samt hyppigere anvendelse af engangsprocesudstyr – de såkaldte single-use-systemer.

Dog har fabrikanterne længe haft udfordringer med selve høsten af proteiner, hvor single-use-systemer ikke har været en mulighed før nu. I den forbindelse har den globale industrikoncern Alfa Laval nu udviklet en ny og fleksibel løsning ved navn Alfa Laval CultureOneTM, der er markedets første separatorsystem i premium-klassen til engangscellekultursforarbejdning.

- Vi har set adskillige bevægelser mod engangsudstyr i industrien, fortæller Jesper Holm, der er division manager for Food & Water i Alfa Lavals nordiske salgsselskab Alfa Laval Nordic A/S, og fortsætter:

- Det gør det lettere for vores kunder at designe og etablere nye anlæg, og det giver dem større fleksibilitet i forhold til at komme på markedet hurtigere. Og ligesom det er tilfældet med brugen af engangssprøjter hos lægen, styrker brugen af engangsudstyr i produktionen patientsikkerheden, da man eliminerer risikoen for krydskontaminering mellem forskellige produktionsbatches.

Det nye produkt hører under Alfa Lavals Food & Water-division. Alfa Laval i Søborg er koncernens globale center for Food & Water-divisionen og hovedsædet for det nordiske salgsselskab, og her er man overbevist om, at man er nået frem til et produkt, der rammer en central efterspørgsel i markedet.

- Potentialet er kæmpestort. Efterspørgslen på komplekse, proteinbaserede lægemidler er kraftigt stigende – særligt i lande som Danmark med en stærk lægemiddelindustri – og fremstillingen af virusvacciner, glykoproteiner, monoklonale antistoffer og terapi- samt andre lægemidler kræver specialkonstruerede systemer. Til denne type opgaver vinder de mindre anlæg med single-use-systemerne frem, og her har man virkelig manglet et engangsprodukt til den fase, hvor man høster proteinerne, siger Jesper Holm og fortsætter:

- Det betyder, at separatorer i rustfristål som vores egen Alfa Laval Culturefuge-seperator stadig er det foretrukne valg for mange producenter. Disse enheder tilbyder en yderst effektiv og pålidelig separation med et højt udbytte, men de er typisk designet til produktioner med meget højere kapacitetsbehov. Derudover kræver de en høj grad af rengøring og sterilisation mellem de forskellige portioner, hvilket ikke er ideelt til lige præcis de mindre samt mere komplekse, proteinbaserede produktioner. Det er CultureOneTM til gengæld, da alle produktkontaktflader udskiftes efter brug, hvilket reducerer behovet for samt tidsforbruget ved rengøring og sterilisation markant. På den måde opnår man en betydelig besparelse på både vand, kemikalier og ikke mindst energi.

Produktkontaktfladerne i CultureOneTM er produceret i 100 procent genanvendeligt materiale. 

 

Tags

Alle
Alfa-Laval-CultureONE-640x360

Kontakt

Jesper Holm

Division Manager, Food & Water

Alfa Laval Nordic A/S

Denmark

+45 2844 8668
jesper.holm@alfalaval.com
+45 7932 2580

Kontakt

Adina Usiewicz

Marketing Communication Manager

Food & Water Division, Alfa Laval Nordic A/S

Danmark

2844 8608
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relateret indhold: