2016-06-28 Investor News

Alfa Laval vinder en ordre på 43 mio. kr. inden for fødevarebranchen i Rusland

Alfa Laval – der er markedsledende på verdensplan inden for varmeoverførsel, centrifugalseparation og væskehåndtering – har vundet en ordre på levering af en løsning, der omfatter forskelligt udstyr til en fabrik i Rusland, der producerer vegetabilsk olie. Ordren, der er bestilt inden for fødevareteknologi- og life science-segmentet, har en værdi på 43 mio. kr., og leveringen er planlagt til 2017.

Ordren omfatter levering af udstyr, såsom high speed separatorer, varmevekslere og pumper. Alfa Laval-udstyret vil blive anvendt til at forarbejde solsikke-, rapsfrø-, sojabønne- og majsolie til raffineret olie og spiselig lecitin med henblik på yderligere brug inden for landbrugs- og fødevareindustrierne. 

”Det glæder mig meget at kunne annoncere denne store ordre på udstyr til vegetabilsk olieproduktion i Rusland,” siger Svante Karlsson, direktør for Process Technology-divisionen hos Alfa Laval.  “Ordren omfatter en lang række produkter, hvilket er udtryk for vores stærke position som en pålidelig leverandør til fødevareindustrien.” 

Vidste du, at… Rusland – jf. ISTA Mielke GmbH – er verdens største forbruger af og verdens andenstørste producent af solsikkeolie? 

Om Alfa Laval

Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og engineering-løsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.

Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier og petrokemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og etanol.

Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i maskinteknisk industri, olie og gas  samt mineindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.

Alfa Laval’s verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2015 en omsætning på over 31,8 mia. kr. Selskabet har ca. 17.400 ansatte verden over. 

I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4,8 mia. kr., og har 1.832 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.

Alfa Laval blue flag waving in the wind

Kontakt

Peter Torstensson

Vice President Corporate Communications

+ 46 46 36 72 31
peter.torstensson@alfalaval.com

Kontakt

Johan Lundin

Investor Relations Manager

Sweden

+46 46 36 65 10
johan.lundin@alfalaval.com

Relateret indhold: