Innovation House herobanner

Alfa Laval Innovation House, Copenhagen

Alfa Laval Innovation House, Copenhagen er grundlagt på troen, at vi opnår mere sammen. Det er stedet, hvor Alfa Laval i interaktion med startups accelererer skabelsen af nye forretningsideer igennem vidensdeling og partnerskaber. Det er et økosystem hvor synergi og innovation er i centrum, og hvor kulturen karakteriseres af nysgerrighed og ønsket om at lære og udvikle.

Alfa Laval investerer globalt ressourcer, ekspertise og sit netværk i gensidig fordelagtige partnerskaber. Vi tror på, at dette kan hjælpe til at accelererer innovation og udviklingen af vores produkter og teknologier indenfor vores nøgle forretningsområder, der dækker marine-, føde- og drikkevareindustrierne såvel som spildevand og energi.  

Alfa Laval Innovation House, Copenhagen har som formål at styre udviklingsretningen i forhold til to fyrtårne: Digitalisering og bæredygtighed. Dermed lever vi op til vores overordnede vision om at skabe bedre hverdagsbetingelser for mennesker. Alfa Laval er fokuseret på at spare energi og beskytte miljøet ved at optimere vores egne og vores kunders brug af naturens ressourcer.

Vi er verdensledende indenfor tre nøgleteknologier: Varmeoverførsel, separation og væskehåndtering. Med mere end 2.500 patenter yder vi globale løsninger på områder, der er vitale for samfundet både i dag og i fremtiden.

Klik her for at se siden på engelsk.

.

Start-ups i Alfa Laval Innovation House, Copenhagen

MediaMedic

MediaMedic specialiserer sig i at skabe professionelle løsninger til alle type virksomheder; for eksempel demonstration af produkt via 2D / 3D-animation, visualisering, illustration, avanceret væskesimulering. Altid i High Definition (HD) kvalitet op til 8K. Interaktive virtual reality-løsninger til træning, messer, begivenheder og meget mere. Flere brugere kan mødes i realtid via Desktop eller Virtual Reality headset.

Copenhagen Atomics

Copenhagen Atomics arbejder på udvikling af fremtidens energiforsyning baseret på grundstoffet thorium. Thorium-energi kan levere CO2- og emissionsfri energi samtidig med, at det kan indgå i samspil med fremstilling af syntetiske brændsler, sol og vind. Thorium findes naturligt overalt på jorden, og reserverne kan dække klodens globale energibehov de næste 1.000 år. Copenhagen Atomics er etableret i 2015 og beskæftiger i dag 10 personer, og har samarbejdspartnere over hele verden.

SiOx

SiOx har udviklet en beskyttende belægning, der forhindrer tilkalkning af varmevekslere. Deres belægning danner en meget tynd, glat og tæt barriere, der bevarer varmevekslerens effektivitet. Belægningen består udelukkende af silicium og oxygen.

Hymeth

Hymeth har to produktlinjer til to forskellige applikationer, Hyaeon ™ og Hynace ™. På nuværende tidspunkt har Hymeth 8 banebrydende teknologi patenter under behandling, der producerer bæredygtig og omkostningseffektiv hydrogen, oxygen og metan - tre store industrielle gasser.

Kaffe Bueno

Kaffe Bueno er den første cirkulære økonomi omkring kaffe. Gennem proprietær bioteknologisk innovation udtrækker vi forbindelser med høj værdi fra brugt kaffe (kaffegrums) til produktion af ingredienser til kosmetik, funktionelle fødevarer og ernæringsmidler.

Heliac

Heliac's solfangere fanger og fokuserer sollys på samme måde som forstørrelsesglassene, og når således temperaturer over 350°C. Høj effektivitet og enkelt design nedbringer omkostningerne til varmeproduktion. Høje temperaturer gør det muligt at målrette industrier inden for mad og drikke, afsaltning, kemikalier, papirmasse og papir, minedrift og mange flere.

TEGnology

Spildvarme er en af de største uudnyttede energiressourcer i verden. Men indtil nu har materialer til opcykling af spildvarme til elektrisk energi enten været meget dyre, anvendte blyforbindelser eller kunne ikke fungere over 200°C. TEGnology har løsningen med hensyn til to økonomiske, effektive og renere materialer til konverteringsprocessen - så du kan vinde noget af den mistede energi tilbage. Dette betyder, at nogle meget overbevisende mål kan nås, såsom bedre brændstoføkonomi, mindre CO2-emission og lavere produktionsomkostninger.

KiteX

Udvikling af drone-vindenergi for at skabe en fremtid, hvor vedvarende energi er den mest omkostningseffektive løsning. Billigere energi vil hjælpe samfundet med at reducere den gennemsnitlige mængde af "hårdt" arbejde, der kræves for at opretholde en given levestandard, og frigøre tid til mere værdifulde aktiviteter.

UpFood

UpFood er en dansk startup virksomhed, der udvikler tekniske løsninger til reduktion af madspild på tværs af forsyningskæden. UpFood udvikler og markedfører, energieffektive tørreprocesser baseret på solenergi (hybrid) til konkurrencedygtige priser.

Kvasir Technologies

Kvasir Technologies arbejder med udviklingen af en ny og patenteret teknologi til omdannelse af ikke-spiselig restbiomasse til en bio-olie der kan erstatte fossil olie. Kvasirs olie kan enten benyttes direkte som drop-in brændstof i den maritime sektor eller den kan omdannes yderligere til højere værdi flydende brændsler og kemikalier. Teknologien er simpel og yderst skalerbar da restprodukter af lav værdi fra fx landbrug og skovbrug kan omdannes.

atSpiro

atSpiro forbedrer bioteknologisk forskning og udvikling ved at levere autonom kontrol af eksperimenter og kontinuerlig data indsamling. Dette hjælper biotech virksomheder til at forkorte tiden, det tager, at bringe nye produkter til markedet der leverer mere nøjagtige og værdifulde resultater med en mindre indsats og mere viden som følge.

Nature Preserve

Nature Preserve producerer fødevarer, der er næringsrige og lækre. For at kunne fremstille disse produkter bruges dehydrering, som hjælper på holdbarheden og samtidig reducerer madaffald. Produkterne er 100% plantebaserede uden tilsætningsstoffer eller sukker, og er egnede til alle aldre og demografi.

Blue Benu

Forestil dig en verden uden plastikforurening! Blue Benu er inspireret af naturen. Hermed forestiller de sig affald som et hovedstof, der kan konverteres til værdifulde produkter, og kan reintegreres yderligere i systemet. Blue Benus tilgang til affaldshåndtering er den via cirkulær økonomi. På denne måde, er hensigten at lukke materiale- og affaldscyklusser, og fremme bæredygtighed.

Chromologics

Naturlige farver for en bedre verden. Chromologics er en dansk biotek spinoff fra Danmarks Tekniske Universitet. Vi har udviklet en biotek platform på svampe til produktion af nye, naturlige farvestoffer.

Second Circle

Second Circle hjælper virksomheder med at blive klimaneutrale ved at omdanne deres CO2 udledning til nye værdifulde produkter. På den måde kan virksomhederne reducere deres omkostninger, undgå CO2 afgifter og understøtte den cirkulære økonomi.

Vil du vide mere?

Alfa Laval Innovation House, Copenhagen er lokaliseret i Søborg  og er del af:

Alfa Laval Copenhagen A/S

Maskinvej 5

2860 Søborg

Tlf. +45 39 53 60 00

 

Partnerskaber for målene

Alfa Laval Innovation House, Copenhagen har indgået en partnerskabsaftale med Gladsaxe Kommune, DTU Skylab, DTU, Copenhagen Business Hub og Gladsaxe Erhvervsby..

Det overordnede mål med partnerskabet er at opnå Verdensmål for bæredygtighed nr. 17.

Dette gøres ved at støtte udviklingen af Alfa Laval Innovation House, Copenhagen som et sted, hvor vækst og udvikling er skabt på basis af, at Alfa Laval indgår i partnerskaber med start-ups.