Marineudstyr og -løsninger til metanol som brændstof

Brændstof til en ny fase i kampen mod CO2

Metanol er det næste sandsynlige skridt på marineindustriens rejse mod en bæredygtig fremtid uden kulstof. Metanol lover at reducere CO2-udledningen med 95 %, samtidig med at andre fartøjsemissioner reduceres eller elimineres. Hvis det produceres fra vedvarende grønne kilder, kan det bringe os til et niveau af CO2-neutralitet. Metanol vil dog kræve nye teknologier og energibalancen ombord, vil se anderledes ud. Alfa Laval er på forkant med metanolløsninger – og er klar til at samarbejde med dig om overgangen.


Kontakt


Metanolbrændstof-linje og -forbrænding

Metanol er et brændstof med lavt flammepunkt, der stiller nye krav, hvad angår brændstofforsyning og forbrænding. Alfa Lavals løsninger er på forkant med disse aspekter.

Brændstofforsyningssystem

Alfa Laval FCM Metanol er et brændstofforsyningssystem med lavt flammepunkt (LFSS), der kan tilpasses til enhver form for marinemotor og fartøjsdesign. Det er en gennemprøvet teknologi, der har fungeret på metanoldrevne skibe, der sejler rundt i verden siden 2015.

FCM methanol x-press Left blue2

Muliggør overgangen til metanol som brændstof

Find ud af, hvorfor Alfa Laval FCM Metanol er det førende valg af brændstofforsyningssystem med lavt flammepunkt (LFSS) i nutidens metanolprojekter. Denne korte video beskriver, hvorfor der er brug for mere end en pumpe, og den viser, hvordan FCM Metanol lever op til udfordringen – fra fleksibel installation til tryghed i driften.

Marineudstyr og -løsninger til metanol som brændstof.

Alfa Lavals kedler i Aalborg er bygget på termisk ekspertise over et århundrede. De er klargjort til at køre på metanol, takket være vores fremtidssikre MultiFlame brænderkoncept. Ud over vores allerede omfattende forbrændingsviden udfører vi nu metanoltest i stor skala på Alfa Laval Test & Training Centre.

Alfa Laval Aalborg OS-TCi Burner MFSA 640x360 BBG

Opvarmning og afkøling

Alfa Lavals halvsvejsede varmevekslere er ideelle til håndtering af metanol, som har en ætsende karakter. Deres unikke Alfa Laval RefTight™ tætningssystem sikrer en levetidsforsegling mellem de lasersvejsede kanaler, mens den glatte overflade producerer en tæt ensartet tætning over hele pakningsringen.

Methanol HEX group-blue02

Strøm fra spildenergi

Alfa Laval E-PowerPack bruger ORC-teknologi (Organic Rankine Cycle) til at skabe elektrisk strøm fra enhver varmekilde om bord. Ved at lade dig drage fordel af al tilgængelig spildenergi, selv når dampbehovet er minimalt, kan det hjælpe dig med at bevare brændstoføkonomien på trods af de højere omkostninger ved metanol.

Alfa-laval-e-powerpack-200kW-waste-to-electricity orc product 640x360

Metanol og energibehov

Udover at have andre egenskaber sammenlignet med traditionelle brændstoffer vil metanol ændre energidynamikken ombord. Alfa Laval leverer løsningerne til at holde energibalancen, efterhånden som skibe bevæger sig mod større bæredygtighed.


Strømproduktion

Metanol indeholder mindre energi end traditionelle brændstoffer, hvilket betyder, at der er behov for yderligere energi. Alfa Laval og førende partnere udvikler højtemperatur protonudvekslingsmembran (HTPEM) brændselsceller, som er tilpasset til skibsbrug, for at fuldende energibalancen.

Power generation

Genvinding af overskudsvarme

Alfa Laval Aalborg Micro udstødningskedler understøtter energieffektivitet på flere måder. Tilsluttet en fyret kedel leverer den damp til en fælles damptromle, hvilket reducerer behovet for at bruge brænderen. Brugt sammen med E-PowerPack og en pladevarmeveksler leverer den vandbåren varmeenergi ved en temperatur, der maksimerer effektudgangen.

Alfa-laval-aalborg-micro-marine-boiler 640x360

Alfa Lavals Test & Training Centre

Den innovation, der er nødvendig for at arbejde med metanol om bord, er godt i gang i Alfa Laval Test & Training Centre. Med sine 2800 m2 testplads giver denne unikke R&D-facilitet dybere indsigt i metanolhåndtering, metanolforbrænding og brændselscelleteknologier. Indsatsen skal sikre sikkerhed og effektivitet på morgendagens mere bæredygtige metanoldrevne skibe.

Alfa Laval Test & Training Centre

Alfa Laval leverer verdens første methanol-drevne dampkedelløsninger, der forbedrer brændstoffleksibiliteten ved at bruge methanol

Alfa Laval spiller en central rolle i at drive marineindustriens overgang til kulstofneutral grøn methanol med sine methanol-drevne løsninger. Virksomheden har udvidet sin portefølje af alternative brændstofløsninger med introduktionen af methanol-drevne Aalborg marinekedelsystemer, der tilbyder enestående brændstoffleksibilitet, og som kan rumme en bred vifte af brændstoftyper, herunder methanol. Denne tilføjelse markerer en væsentlig milepæl i marineindustrien, da det vil være første gang, at en metanolkedel vil blive installeret ombord på et skib.

Methanol boiler in the TTC 640x360

Alfa Laval Aalborg Kedelløsninger - brændstoffleksibel og fremtidssikret

Et århundrede med ekspertise i at opfylde behov for damp og varmt vand ved hjælp af traditionelle brændstoffer. Banebrydende dekarbonisering med LNG og methanol, og lavet til biobrændstoffer. Førende inden for bæredygtig marinekedelteknologi.

Jeg vil gerne vide mere

Disse oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.