Bæredygtig mad
Alfa Laval blev grundlagt på bæredygtig fødevareproduktion, og hver dag gør vi aktivt bæredygtig drift i alle fødevareindustrier til virkelighed. Vores innovative løsninger blev skabt som svar på fødevareproducenternes fokus på at forbedre forarbejdningen af råvarer, opnå højere udbytte og samtidig forbruge mindre vand og energi.
Vi udforsker og realiserer upcycling-potentialet ved biprodukter, som i øjeblikket ikke udnyttes fuldt ud. Den kontinuerlige udvikling af vores løsninger flytter grænserne for teknisk gennemførlighed, og giver fødevareproducenter mulighed for at lave meget mere mad med de samme eller ideelt set med endnu færre ressourcer.
Fra gård til bord
Alfa Lavals løsninger understøtter store dele af værdikæden for føde- og drikkevarer med et overvejende, men ikke udelukkende, fokus på forarbejdning, genbrug og vand.
Et globalt fremstød for mere bæredygtig mad
Om mindre end en generation vil verden kræve op til 70 procent mere sund, nærende og overkommelig mad til en voksende befolkning – og ideelt set vil den blive produceret med langt mindre energi, vand og råvarer. Men i de seneste år har FN registreret mindre end tilfredsstillende fremskridt med hensyn til at fremme bæredygtig udvikling i forfølgelsen af sit mål nummer 2, "Nul sult."
Samtidig handler globale fødevareproducenter på forbrugernes præferencer for bæredygtige fødevarer ved at minimere det miljømæssige fodaftryk fra hele deres forsyningskæder – fra jord til bord. Og siden omfanget af Science-based Targets blev udvidet fra klima til natur – med hensyn til ferskvand, jord og biodiversitet – er fødevareproducenterne kommet til at dominere gruppen af tidlige adoptanter.
Udbytte
Industrielle fødevareproduktionsvirksomheder fokuserer primært på bulkproduktion med maksimal oppetid – produktion af store mængder kvalitetsfødevarer til en overkommelig pris. Alfa Lavals kompetence inden for optimering af fødevareproduktion går tilbage til virksomhedens start, hvor det primære fokus var på separation af fløde fra mælk.
Alfa Laval er fortsat dybt involveret i mejeriindustrien og viser mange tilfælde, hvor vi har gjort det muligt for mejeriproducenter at øge deres udbytte, samtidig med at de har bidraget til upcycling af biprodukter til fødevarer, der er egnede til konsum.
Et bemærkelsesværdigt eksempel er valle – et meget proteinrigt og nærende biprodukt fra osteproduktion. Tidligere blev det fodret til grise. Nu giver vi kunderne mulighed for at genvinde protein af høj kvalitet i stedet eller bruge det til berigelse af drikkevarer.
Tilstandsovervågning forhindrede produkttab på 288.000 flasker
At sikre høj oppetid er en førsteprioritet på Britvics produktionsanlæg. På deres fabrik i Rugby, Storbritannien, forhindrede Britvic pumpesvigt, optimerede aktivers ydeevne og sikrede kontinuerlig produktion ved at bruge Alfa Laval Analytics til online tilstandsovervågning.
Resultatet: forbedring af effektivitet i brygningen af specialøl
Da et uafhængigt bryggeri i Nordeuropa ønskede at udskifte den varmeveksler, det brugte til at køle urt – en central del i bryggeprocessen – valgte de en H4 fra Alfa Lavals Hygienic-linje. De producerer nu deres signaturøl på vildgær med højere hygiejne og større effektivitet end nogensinde før.
Olivenolie Booster leverer topkvalitet, høj ydeevne og bæredygtighed
For olivenolieproducenten Sacco Oliveti er kvaliteten altafgørende. Det familieejede firma har i årtier produceret ekstra jomfru olivenolie af de karakteristiske Peranzana-oliven, dyrket på 6.500 hektar gamle olivenlunde i Puglia.
Vand
Skiftende vejrmønstre forårsaget af igangværende klimaændringer resulterer i uregelmæssig nedbør, så fødevareproducerende områder ofte påvirkes af enten for meget eller utilstrækkeligt vand. Med en generelt voksende bekymring over tilpasningen til indvirkningerne af klimaforandringer overvejer fødevareproducenter i stigende grad tilgængeligheden af den rigtige vandkvalitet, og hvordan man anvender et cirkulært vandsystem i deres forarbejdning af fødevarer.
Hos Alfa Laval tilbyder vi adskillige løsninger, der øger effektiviteten i udnyttelsen og forbruget af procesvand; for eksempel til væsentlige opgaver som køling og rengøring, der er nødvendige for hygiejnisk produktion.
Vores mangfoldige udvalg af løsninger vil også gøre det muligt for industrielle fødevareproducenter at behandle, polere og rense spildevand. Det rensede spildevand kan genbruges som procesvand eller udledes til overfladevand, hvilket bidrager til genopretning af lokale afvandingsområder.
Den globale drikkevaregigant baner vejen for bæredygtigt vandforbrug
Virksomheden anslår, at der i øjeblikket opnås en 132 procent vandgenopfyldningsrate pr. produceret flaske på dets produktions- og aftapningsanlæg på tværs af Filippinerne gennem vandforvaltningsordninger, driftseffektivitet og vandprojekter i lokalsamfundet.
Vand- og energibesparelser betaler anlægsopgraderinger tilbage på kun fire måneder
I årtier var produktionsfaciliteterne hos en førende sydafrikansk isproducent blevet udvidet, idet de brugte forskellige komponentleverandører og efterlod service- og vedligeholdelsesopgaverne ret komplekse, tidskrævende og med et kostbart lager af mange forskellige reservedele.
Opgradering af tankrensning reducerer vandforbruget med 17%
I lyset af det stigende pres på ferskvandsressourcer har en førende amerikansk-baseret[1] bryggerikoncern forpligtet sig til at øge vandeffektiviteten og reducere vandforbruget i sin drift.
Energieffektivitet
Efterhånden som temperaturerne fortsætter med at stige på planeten, intensiveres behovet for at reducere drivhusgasemissionerne i initiativet til at omvende den globale opvarmning. Med en politisk reaktion, der tager form og er ved at blive etableret på dette område, står virksomheder i stigende grad over for et krav om at overholde regler og dokumentere lavere emissioner i hele deres forsyningskæder.
Energieffektivitet har længe været en grundlæggende kvalitet ved Alfa Lavals løsninger. Vi bygger videre på arven fra vores separationsteknologi, og i dag betyder det hermetiske design af vores skivebaserede centrifuger til fødevareproduktion, at de er mere end 50 procent mere energieffektive end de førende konkurrencedygtige løsninger på markedet. Vores løsninger giver producenterne mulighed for at konvertere fra fossile brændstoffer til vedvarende energi.
Optimering af dry-rendering-processer for at opnå 40 % i energibesparelser og forbedret protein- og fedtkvalitet
Proteg SpA henvendte sig til Alfa Laval for at forbedre produktkvaliteten og samtidig reducere energiomkostninger og miljøemissioner. Anmodningen? Et højere proteinindhold for at hæve salgsprisen på proteinmel til dyrefoder og fedt af højere kvalitet til brug i biobrændstof. Løsningen? Tilføjelse af Alfa Laval Dry Rendering Optimizer, et meget effektivt og omkostningseffektivt system, til de eksisterende tørafsmeltningsproceslinjer, hvilket øger proteinindholdet i mel med 3-5 % og fedtudbyttet med mere end 10 %
Forbedre fiskemelskvaliteten med energieffektive systemer
Marine Functional Vietnam (MFC), en førende producent af proteinhydrolysater til fødevare- og dyrefodertilsætningsstoffer, satte sig for at øge sin fiskeolie- og fiskemelskvalitet og samtidig cementere en førende position inden for bæredygtighed. MFC samarbejdede med Alfa Laval, baseret på dets bæredygtighedsfokus, brede udstyrsportefølje og lokale service og support. Resultatet? En reduktion på 40 % i energiforbruget, 80 % reduktion i lugtemissioner og koncentration af inddampet vand på op til 55 %, før det kræver yderligere behandling.
Chelsea Sugar reducerer kulstofemissionerne med det nye Alfa Laval-inddampningssystem
Skift til en mere bæredygtig inddampningsløsning vil sætte Chelsea Sugar Factory i stand til at reducere kulstofemissioner og reducere energiforbruget og samtidig optimere effektiviteten af sin drift. NZ Sugar Company (Chelsea) blev grundlagt i 1884 og er en af landets 100 største virksomheder. Dens produkter er afledt af naturligt sukkerrør, og fabrikken opererer stadig fra dets oprindelige sted ved strandpromenaden i Birkenhead, en forstad til Auckland.
Biprodukter
Næsten en tredjedel af al mad – omkring 1,3 milliarder tons – går tabt mellem Farm og Fork – hvert år. Det svarer til 14 procent eller 4,9 billioner m3 vand udtaget til den meget tørstige landbrugssektor. I betragtning af den metan, der produceres af mad, der nedbrydes, anslås disse tab at udgøre 16 procent af de samlede drivhusgasemissioner.
Alfa Laval samarbejder rutinemæssigt med fødevareproducenter, som har biprodukter fra deres fødevareproduktion, som de har mistanke om kan være underudnyttede.
Talrige biprodukter fra fødevareproduktion indeholder værdifulde næringsstoffer, såsom proteiner. Disse kan genvindes og endda opgraderes og omdannes til egnede ingredienser til forbrug, bruges som foder til husdyr eller genanvendes til ikke-fødevareprodukter, såsom biobrændsel. Samarbejdet med Alfa Laval fører ofte til udvikling af nye og værdifulde indtægtsstrømme for fødevareproducenter.
Værdi fra affald/rester går i dybden med den cirkulære økonomi
Et partnerskab mellem den britiske agro-fødevareteknologivirksomhed Elemental og Alfa Laval har resulteret i genvinding af yderligere værditilvækstprodukter fra dyr, der er forarbejdet af en kødproducent. Alfa Lavals separations- og inddampningssystemer er centrale i banebrydende fødevareforarbejdningsteknologi, der genvinder værdifulde proteiner, fedtstoffer og mineraler fra kødindustriens biprodukter.
Sunde fibre med skræddersyede membransystemer
Kostfibre er afgørende for tarmsundheden, men de forekommer i virkeligheden alt for små mængder i kosten hos 90 % af befolkningen i Nordamerika. Meliora Bio, en virksomhed baseret i Danmark med fokus på innovative fødevareingredienser og andengenerationsbioethanol, søger at ændre dette sammen med sin partner COMET. COMET fremstiller en opløselig præbiotisk fiber af høj kvalitet under mærket Arrabina, som er produceret af upcyclede afgrøder ved hjælp af vedvarende energi.
BioteCH4 genvinder olie fra madaffald for at skabe en ny indtægtskilde
En britisk-baseret affaldshåndteringsvirksomhed anvender banebrydende dekantersepareringsteknologi til at udnytte en helt ny indtægtskilde – forvandling af spildolie og fedt til råmateriale af høj kvalitet til biobrændstofindustrien.