Forarbejdning af fødevarer
Producenter af fødevarer, sojabaserede produkter, olier og kødprodukter anvender Alfa Lavals forarbejdningsteknologier til at holde fingeren på pulsen på deres markeder. Uanset fødevareapplikationen giver vores udstyr til fødevareforarbejdning, moduler og komplette forarbejdningslinjer mulighed for at levere produkter til forbrugerne til konkurrencedygtige priser – og samtidig overholde de højeste standarder for hygiejne og ønsket smagskvalitet.
Fingeren på pulsen af innovative løsninger og fødevareproduktionsindustrien
For at leve op til ønskede krav til smag, opbevaringstid og upåklagelig hygiejne, kræves der stram kontrol af processens tider og temperaturer samt omhyggeligt udvalgte og korrekte råingredienser og materialer.
Succes begynder med en forståelse for, hvordan man får mest muligt ud af hver ingrediens og råmateriale – fra tørt mel til klæbrigt sukker, viskose væsker til tryk- eller varmefølsomme ingredienser som aromaforstærkere og essenser. Præcis håndtering, dosering og blanding af ingredienser holder produktionsomkostningerne nede ved at minimere spild og affald.
Alfa Lavals løsninger sikrer hygiejnisk produktion samt effektiv CIP-rengøring (Cleaning-In-Place) af udstyr og proceslinjer – som fuldt og helt overholder de strengeste lovkrav til hygiejniske anvendelser.
Og hvad der er mindst lige så vigtigt, gør Alfa Laval det muligt at:
- Forøge produktionsafkastet og opretholde lange driftstider takket være høj tilgængelighed og oppetid
- Reducere ingrediens- og produktspild ved at få mere ud af råmaterialerne
Reducere forbruget af forsyninger som energi og vand og genbruge spildmaterialer. For eksempel kan vores membranfiltre hjælpe med at skabe et produktionssted, der ikke udleder spildevand. Og hvis man bruger den rette Alfa Laval-pumpe til specifikke forarbejdningsparametre, kan man reducere energiforbruget med helt op til 50 %.