Mad til fremtiden: styrkelse af innovation til den næste fødevarerevolution i Singapore
Det presserende behov for at udvikle et bæredygtigt, modstandsdygtigt og robust fødevaresystem for fremtiden er et centralt fokus for den globale fødevareteknologiindustri. Dette er en topprioritet i Singapore, hvor faktorer som klimaforandringer og geopolitisk turbulens er altid tilstedeværende trusler mod et land, der importerer 90 procent af sit nationale fødevarebehov.
DATO 2025-08-11
Den medfølgende risiko, der er forbundet med denne afhængighed af importerede fødevarer, har påvirket virksomheder i Singapores hastigt voksende alternative fødevaresektor, hvor det fælles mål er at transformere landets landbrugsfødevareindustri i overensstemmelse med regeringens 30 i 30-mål – at kunne producere 30 procent af næringsbehovet inden 2030.
En af virksomhederne i spidsen for denne udvikling er ScaleUp Bio. ScaleUp Bio blev grundlagt i 2022 som et jointventure mellem en førende global virksomhed inden for ernæring og forarbejdning af fødevarer og en virksomhed med fokus på kommercialisering og udvikling af nye bæredygtige fødevarekilder. ScaleUp Bio er en kontraktudviklings- og produktionsorganisation i pilotindustriel skala (CDMO).
ScaleUp Bio har taget to præcisionsfermenteringsfaciliteter til fødevarebrug i brug i Singapore med højhastighedsseparation og membranteknologi fra Alfa Laval.
Med kunder i USA, Europa, Australien og Asien, der allerede har indgået kontrakter om deres kapacitet, tilbyder ScaleUp Bio topmoderne faciliteter, ekspertise, erfaring og essentielle tjenester til startups og etablerede virksomheder, der søger at udvikle nye fødevareinnovationer fra laboratorie- til kommerciel skala.
Den globale chef for næste generations fødevarer, VP Johan Agrell, og et team af kolleger på tværs af Alfa Laval har arbejdet tæt sammen med ScaleUp Bio i design- og udbudsprocessen på begge projekter . Til det første projekt, foreslog Alfa Laval en tilpasningsdygtig separationsløsning i form af PureFerm 250 højhastighedsseparatoren, som har fleksibiliteten til at køre i forskellige konfigurationer.

"Vi ønskede at vise en differentiering og værdi af Alfa Lavals løsning for at demonstrere, at vi er proceseksperter – nogle, de kan arbejde sammen med og stole på til at hjælpe dem med at udvikle denne applikation i en fremadstormende industri," forklarer Johan. "PureFerm-separatoren havde flere fordele: Den er fuldt hermetisk lukket, energiforbruget reduceres med op til 40 %, og den kan anvendes til kontinuerlig eller intermitterende fjernelse af faste stoffer, afhængigt af hvordan den konfigureres."
Denne fleksibilitet var en væsentlig faktor, da diskussionerne drejede sig om den potentielle inkorporering af membranteknologi i processen.
"ScaleUp Bio har brug for alsidighed i downstream-processen, og de så potentialet i Alfa Lavals MultiSystem-membranfiltreringssystem til at levere en enhed, der kan fungere fra pilotskala og op til kommerciel skala afhængigt af kravene," siger Johan. Disse to enheder, plus en CIP-mede, er monteret og har gennemgået præ-operativ testning i Singapores første kommercielle fermenteringsanlæg i fødevarekvalitet.
De indledende bekymringer om, hvordan Singapores fødevaresikkerheds- og hygiejnestandarder skulle opfyldes, blev adresseret under installationen og idriftsættelsen.
"Partnerskabet med Alfa Laval for at accelerere udviklingen af denne dynamiske og lovende industri har været uvurderligt i forhold til at løse problemet med flaskehalse i den kommende fødevarerevolution via nedsænket mikrobiel fermentering." "Jeg ser frem til vores fortsatte partnerskab," siger Aaron Yeo, administrerende direktør hos ScaleUp Bio.
Anlægget, der er beliggende i det nye, højteknologiske produktionsdistrikt Tuas på den vestlige side af Singapore Island, tilbyder kunderne nedsænket fermenteringskapaciteter på mellem 100 og 10.000 liter med fokus på downstream-behandling – hvilket muliggør en gnidningsløs overgang fra pilot- til kommerciel skala.
Det andet anlæg er et forsknings- og udviklingsanlæg i laboratorieskala, der vil understøtte innovation inden for nye fødevarer med udstyr og tjenester, der er specifikt designet til at opfylde kravene i den nye alternative fødevareindustri.

Med dette projekt vil Alfa Laval levere et MBPX404 separationssystem og to PilotUnit Multi-systemer, hvor sidstnævnte har alsidighed til at teste alle slags produkter til mikrofiltrering, ultrafiltrering, nanofiltrering og omvendt osmose i batch- eller semi-batch-tilstand.
"Nøglen til at vinde denne ordre var vores forhold til kunden," siger Johan. "Vi havde arbejdet med dem i de foregående tre år for at forstå præcis, hvad de ledte efter, så da udbuddet blev offentliggjort, bad de om vores udstyr, og alt, hvad vi skulle gøre, var at finde den bedste pris og leveringstid."
Disse projekter har leveret vigtig læring til begge parter i spidsen for en hastigt voksende branche. Der er et enormt potentiale for ScaleUp Bio, da virksomheden slutter sig til en lille, men voksende gruppe af specialiserede B2B-virksomheder, der tilbyder kontraktudvikling og -produktion samt end to end-løsninger til understøttelse af innovation i den globale fødevareteknologiindustri. Alfa Laval viser, at virksomheden har det rette udstyr i sin globale portefølje og er klar til at støtte ved at løfte nye ideer fra laboratorieskala til kommerciel produktionsskala.
"Vi vidste, at disse projekter var et must-win for os," siger Johan. "Dette er de første projekter af denne art i Asien, og de vil tjene som en utrolig indgang til markedet for Alfa Laval, så vi kan promovere vores separations- og membranteknologi, samtidig med at vi indsamler meningsfuld indsigt i nye præcisionsfermenteringsprocesser og -applikationer." Det smukke ved denne branche er, at der er så meget potentiale. Vi kender endnu ikke det fulde omfang af, hvad det kan opnå, men det er spændende at være en del af denne indsats for at øge stabiliteten og bæredygtigheden af fremtidens fødevareproduktion."
Fremhævede teknologier

På mindre end en generation har vi brug for op til 70 procent mere næringsrig og sund mad til en voksende befolkning – og ideelt set, samtidig med at der forbruges mindre energi, vand og råmaterialer til at producere den. Præcisionsfermentering er nøglen til at nå dette mål.

Fødevareproduktion er ansvarlig for omkring en tredjedel af alle drivhusgasemissioner. De fleste udledninger sker i den landbrugsmæssige ende af forsyningskæden. Ved at eliminere behovet for opdræt af levende dyr, kan udledningsaftrykket for oksekød reduceres med 90 procent med præcisionsfermentering (FNEP, 2023).

Landbrugssektoren er ansvarlig for 70 procent af det globale ferskvandsforbrug. Igen, ved at reducere behovet for dyrkning af foder til husdyr og opdræt af husdyr, kan vandforbruget i landbrugssektoren reduceres med mere end 90 procent (UNEP, 2023).