2024-06-28 Product News

Årsregnskab 2023: Alfa Laval i Danmark oplever stor efterspørgsel på innovative løsninger til industrien

Alfa Lavals store fokus på løsninger, der bidrager til den grønne omstilling i industrien, har medført en tilfredsstillende udvikling i koncernens danske forretning, som i 2023 omsatte for 6 mia. kr. Med teknologier, der blandt andet reducerer udledningen af drivhusgasser og nedsætter energi- og ressourceforbruget, er Alfa Laval i Danmark godt positioneret til fremtiden.

På verdensplan er der et stigende behov for teknologier, der renser, forædler og genanvender materialer, og løsninger, der reducerer udledningen af blandt andet drivhusgasser. Det smitter af på efterspørgslen hos Alfa Laval i Danmark, som i 2023 omsatte for 6 mia. kr. i de fem selskaber, der udgør koncernens danske aktiviteter. Årets resultat på 632 mio. kr. (før skat) var en stigning på knap 10 procent i forhold til året før.

Koncernens knap 2.000 medarbejdere i Danmark arbejder både med udvikling, produktion, servicering og test af banebrydende løsninger på nogle de vigtige områder, som samfundet er afhængigt af - herunder energi, vand, energi, fødevarer og skibsfart.

Alfa Laval i Søborg oplever blandt andet en vækst inden for systemer til fødevareindustrien.

- Vi mærker et stort behov for løsninger, der kan reducere forbruget af energi ifm. fødevareproduktion. Samtidig er vi med helt i front, når det gælder udvikling af fremtidens fødevarer. Forbrugerne vil have andre kilder til protein end tidligere, og her kan vi gøre os gældende med den ekspertise, som vi har opbygget, siger Managing Director Per Lund Hansen fra Alfa Laval Copenhagen.

 

Test- og innovationscentre udvikler fremtidens løsninger

Alfa Laval har placeret flere af sine test- og innovationscentre i Danmark. For eksempel er koncernens testcenter i Aalborg, som især har fremtidens grønne brændstoffer inden for skibstrafikken som omdrejningspunkt, førende på verdensplan.

- Vi har et stort fokus på at supportere vores kunder i den energitransition, de er i gang med inden for det maritime område. Kravene til rederierne om at reducere udslip af blandt andet drivhusgasser er øget, og der er flere krav på vej. Det giver øget efterspørgsel på løsningerne til den maritime industri, siger Stig Person, der er Managing Director hos Alfa Laval i Aalborg.

Bæredygtighed spiller også en helt afgørende rolle for Alfa Laval i Kolding, som er globalt center for hygiejnisk væskehåndtering og tankrensningsudstyr, og som udvikler og producerer pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien, bryggerier, mejerier samt farmaceutiske og kosmetiske industrier. I 2023 afsluttede Alfa Laval i Kolding en omfattende fabriksflytning fra Eastbourne i England til Kolding, hvilket har optimeret produktionen og distributionen af højt specialiserede pumpeløsninger til fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. I forbindelse med flytningen blev der etableret 85 nye arbejdspladser i Kolding.

- I 2023 fortsatte vi vores succes med at imødekomme kundernes behov for miljørigtige løsninger, så de f.eks. kan spare vand og rengøringsmidler i deres processer. Vi oplever stor efterspørgsel på vores løsninger vedr. styring af ventiler og rensning af tanke, og der er stor interesse for vores overvågningssystemer til vores pumper, siger Managing Director Bjarne Søndergaard fra Alfa Laval Kolding.

Hos Alfa Laval Nordic, der står for Alfa Lavals salg og markedsføring af produkter og systemer samt salg af reservedele og serviceydelser på det nordiske marked, ser man også en positiv udvikling.

- Vi oplever en stærkt stigende interesse i vores innovative løsninger, der blandt andet hjælper vores kunder med at spare på energien og dermed sikrer et markant mindre CO2-aftryk. Derudover har vi med investeringer i vores serviceforretning sikret, at vi bedre er i stand til at servicere vores kunder på tværs af landet inden for den store portfolio af Alfa Laval-produkter, vi sælger, siger Managing Director Joachim Christensen fra Alfa Laval Nordic A/S. 

Udover Alfa Lavals selskaber i Søborg, Aalborg og Kolding består Alfa Laval i Danmark af Alfa Laval Nakskov, der er globalt center for membranfiltrering og står for udvikling, produktion og salg af membraner og avancerede væskesepareringssystemer til blandt andet den bioteknologiske og farmaceutiske industri og spildevandsindustrien. Et samarbejde mellem Alfa Laval i Nakskov og den canadiske virksomhed COMET førte i 2023 til, at COMET etablerede et anlæg til produktion af en særlig type kostfibre i Kalundborg. COMET kan isolere og oprense kostfibre fra hvedestrå i et membranfiltreringssystem, som er designet og produceret af Alfa Laval i Nakskov, der er koncernens globale videnscenter for membranfiltrering.

 

Om Alfa Laval

Evnen til at få mest muligt ud af det, vi har, er vigtigere end nogensinde. Sammen med vores kunder innoverer vi de industrier, som samfundet er afhængigt af og skaber en varig positiv effekt. Vi er fast besluttet på at hjælpe milliarder af mennesker med at få den energi, de fødevarer og det rene vand, de har brug for. Og samtidig dekarboniserer vi skibsflåden, som er rygraden i den globale handel.

Vi er pionerer inden for teknologier og løsninger, der sætter vores kunder i stand til at frigøre ressourcernes sande potentiale. I takt med at vores kunders forretninger bliver stærkere, rykker målet om en virkelig bæredygtig verden tættere på. Virksomheden er forpligtet til at optimere processer, skabe ansvarlig vækst og drive fremskridt for at støtte kunderne i at nå deres forretningsmål og bæredygtighedsmål. Sammen er vi pionerer inden for positiv påvirkning.

Alfa Laval blev grundlagt for 140 år siden, har kunder i omkring 100 lande, beskæftiger mere end 21.300 mennesker, og det årlige salg i 2023 var SEK 63,6 milliarder (5,5 EUR) i 2023. Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.  

Tags

Alle
Alfa-Laval-kontor-i-Søborg

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Joachim Christensen
Managing Director

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8620

E-mail: Joachim.christensen@alfalaval.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice:

Anders Green

Tlf: (+45) 2240 3533

E-mail: green@publicity.dk

Relateret indhold: