2023-07-12 Product News

Fokus på grøn omstilling løfter omsætning til rekordniveau hos Alfa Laval i Danmark

Alfa Lavals danske forretning kom styrket ud af 2022. Omsætningen landede på 6,4 mia. kr., hvilket var rekord for Alfa Laval i Danmark. Den markante fremgang skyldes især Alfa Lavals mange aktiviteter inden for den grønne omstilling.

Det øgede fokus på klimaet og den grønne omstilling var hovedårsagen til, at Alfa Laval i Danmark sidste år øgede omsætningen med over 11 procent i forhold til året før. Omsætningen steg til 6,4 mia. kr., hvilket var rekord for de fem danske selskaber, der udgør Alfa Laval i Danmark.

Væksten skyldes primært større efterspørgsel på miljøløsninger, der kan reducere udledningen af drivhusgasser og effektivisere energiforbruget. Årets resultat endte på knap 507 mio. kr.

 - Vi er meget tilfredse med omsætningsfremgangen, og der er ingen tvivl om, at 2022 var et godt år for os. Der er stigende opmærksomhed på klimaet og CO2-udledninger samt energieffektiviseringer, og det smitter af på os, fordi vi kan tilbyde en lang række løsninger, der taler ind i den grønne omstilling, siger Managing Director Per Lund Hansen fra Alfa Laval i Danmark.

 

Førende test- og innovationscentre i Danmark

Alfa Laval i Danmark vil være førende inden for energieffektivisering, det maritime område, føde- og drikkevarer samt spildevandsindustrien, og flere af koncernens løsninger udvikles i Danmark.

- Vi har flere state-of-the-art innovations- og testcentre i Danmark. For eksempel er vores testcenter i Aalborg, hvor vi arbejder med fremtidens grønne brændstoffer inden for skibsfarten, førende på verdensplan, siger Per Lund Hansen.

Alfa Laval i Danmark foretager løbende store investeringer, og det resulterede blandt andet i indvielse af et nyt innovations- og testcenter i Søborg sidste år. Her tilbyder Alfa Laval blandt andet bryggerier at teste koncentrater af deres øl med den patenterede Revos-teknologi, der gør det muligt at trække vand ud af færdigbrygget øl og tilsætte vandet igen, når øllet skal bruges, uden at hverken smag, aroma eller alkoholprocent påvirkes.

- Ved at trække vandet ud og tilsætte det igen, når øllet skal bruges, sparer bryggerierne en meget betydelig del af transporten, hvilket naturligvis nedbringer udledningen af CO2. Samtidig nedsættes behovet for lagerplads på barer eller restauranter, hvor øllet sælges, hvis de benytter vores dispenseringssystem. På vores anlæg i Søborg kan bryggerierne teste, hvordan det virker, og de ikke kan smage forskel. Vi har store forventninger til teknologien, siger Per Lund Hansen.

Investeringer i de danske selskaber førte også til ansættelse af flere medarbejdere. For eksempel steg antallet af medarbejdere på sitet i Kolding med 121 medarbejdere. En stor del af forklaringen var flytningen af aktiviteter fra Eastbourne i England til Alfa Laval i Kolding, som fremstiller pumper, ventiler og tankudstyr til blandt andet fødevareindustrien samt den famaceutiske og kosmetiske industri. Flytningen var et udtryk for, at Alfa Laval i Danmark har fået større betydning i koncernen, og at den forfølger en strategi om at reducere miljøaftrykket fra produktionen.

 

Styrket bæredygtig profil

Opkøb er også et led i Alfa Lavals strategi, og i 2022 opkøbte Alfa Laval de to virksomheder Scanjet og Desmet Group. Scanjets intelligente tankstyringsløsninger er et godt bidrag til Alfa Lavals bæredygtige løsninger til skibsfarten, mens Desmet Group er førende inden for procesanlæg og teknologier til forarbejdning af spiseolier og biobrændstoffer. De to opkøb styrker dermed Alfa Lavals position inden for de kerneteknologier, som koncernen besidder.

I 2022 var der blandt andet også stor interesse for Alfa Lavals teknologier til spildevandsbehandling i kommunale rensningsanlæg og hos industrivirksomheder. Samtidig er der øget opmærksomhed på, at spildevand kan være en værdifuld vandressource.

Alfa Lavals fokus på at udvikle fremtidens produkter og teknologier i Danmark inden for en række områder betyder, at der er grund til fortsat optimisme.

- Vi har en bred vifte af aktiviteter, som bidrager til den grønne omstilling, og der er stor interesse for vores løsninger, hvilket gør Alfa Laval godt positioneret til fremtiden, siger Per Lund Hansen.

 

Om Alfa Laval

Alfa Laval driver forretning inden for energi-, marine-, føde- og drikkevare- såvel som spildevandsindustrien, og vi tilbyder vores ekspertise, produkter og service til et bredt udvalg af industrier i omkring 100 lande. Vi stræber efter at optimere processer, skabe ansvarlig vækst og drive udviklingen fremad – og vi er altid parate til at gøre en ekstra indsats for at hjælpe vores kunder med at nå såvel deres forretningsmål som deres bæredygtighedsmål.

Alfa Lavals innovative teknologier gør det muligt at rense, forædle og genanvende materialer, hvilket fremmer en mere ansvarlig brug af naturressourcerne. De bidrager til at sikre bedre energieffektivitet og genvinding af overskudsvarme, bedre spildevandsbehandling og færre udledninger. På den måde skaber Alfa Laval ikke alene øget succes for vores kunder, men også for det enkelte menneske og for planeten. Og gør verden til et bedre sted, hver eneste dag. Det handler om Advancing better™.

Alfa Laval har 20.300 medarbejdere. Den årlige omsætning i 2022 var SEK 52,1 mia. (ca. EUR 4,4 mia.). Selskabet er noteret på Nasdaq OMX.

Tags

Alle
Alfa-Laval-kontor-i-Søborg

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Per Lund Hansen

Managing Director

Alfa Laval Copenhagen A/S

Mobile: +45 6037 5641

E-mail: perlund.hansen@alfalaval.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil : +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt mv :

Publicity, Trine Kristensen

Tlf : (+45) 29 80 40 21

E-mail: trine@publicity.dk

Relateret indhold: