2023-10-02 Product News

Alfa Laval fragter nu gods mellem Sverige og Danmark med el-lastbil

Endnu et vigtigt skridt mod nuludledning er netop taget i et partnerskab mellem Alfa Laval og Scan Global Logistics, som introducerer deres første elektriske lastbil til godsfragt mellem Sverige og Danmark.

Et mangeårigt og tæt samarbejde mellem industrikoncernen Alfa Laval og logistikvirksomheden Scan Global Logistics er netop blevet yderligere udbygget med lanceringen af deres første elektriske lastbil til grænseoverskridende transport. Lastbilen er fremstillet i tæt samarbejde med Scania, og alle tre virksomheder er medlemmer af The Exponential Roadap Initiaitve, der via banebrydende projekter har en mission om at halvere CO2-udledninger før 2030.

- Alfa Laval har ambitiøse bæredygtighedsmål, og for at indfri vores målsætninger er vi nødt til at samarbejde med de rigtige partnere på tværs af branchediscipliner. Dette samarbejde er et glimrende eksempel på, hvordan vi med en fælles indsats kan reducere CO2-udledningen fra transport, som er en vigtig del af vores samlede omstilling til CO2-neutralitet, siger Per Sandberg, Vice President Operations, Head of Parts Distribution and Logistics i Alfa Laval.

El-lastbilen, som skal fragte gods fra Alfa Laval mellem Sverige og Danmark, muliggør en CO2-besparelse på 5,3 tons årligt. Alfa Laval har et mål om at blive CO2-neutral med en netto-nuludledning i scope 1 og 2 og en reduktion på 50 procent i scope 3 i 2030. Både Alfa Laval og Scan Global Logistics har forpligtet sig til at opnå netto-nuludledninger på tværs af alle tre scopes inden 2050.

alfa-laval-el-lastbil-2.jpg

- Vi er meget glade for at drage ud på rejsen mod yderligere CO2-reduktion i tæt samarbejde med en af vores nøglekunder, Alfa Laval. Med vores stærke partnerskab er den elektriske lastbil et naturligt næste skridt til at udvikle vores forretning, da vi deler det fælles mål om CO2-reduktion, siger Steen Søgaard, Regional CEO Nordics i Scan Global Logistics.

I første halvår af 2023 udgjorde Alfa Lavals godstransport på ruten mellem Sverige og Danmark mere end 100 tons gods. Foruden CO2-reduktionen reduceres støjniveauet også ved at udskifte diesellastbilen med en eldrevet lastbil, som samtidig kan holde samme hastighed som en dieseldrevet lastbil.

- El-lastbiler er et vigtigt skridt på vejen mod CO2-reduceret transport for Alfa Laval, og projekter som dette er et rigtig godt afsæt for yderligere udvikling på området, siger Anna Celsing, VP Group Sustainability i Alfa Laval.

Afhængig af vejrforhold og last kan den elektriske lastbil køre mere end 150 km pr. opladning, hvilket i Alfa Lavals tilfælde er tilstrækkeligt til at køre frem og tilbage mellem oprindelsessted og destination. Den elektriske lastbil vil blive opladet med certificeret vedvarende energi.

 

Om Alfa Laval

Alfa Laval driver forretning inden for energi-, marine-, føde- og drikkevare- såvel som spildevandsindustrien, og vi tilbyder vores ekspertise, produkter og service til et bredt udvalg af industrier i omkring 100 lande. Vi stræber efter at optimere processer, skabe ansvarlig vækst og drive udviklingen fremad – og vi er altid parate til at gøre en ekstra indsats for at hjælpe vores kunder med at nå såvel deres forretningsmål som deres bæredygtighedsmål.

Alfa Lavals innovative teknologier gør det muligt at rense, forædle og genanvende materialer, hvilket fremmer en mere ansvarlig brug af naturressourcerne. De bidrager til at sikre bedre energieffektivitet og genvinding af overskudsvarme, bedre spildevandsbehandling og færre udledninger. På den måde skaber Alfa Laval ikke alene øget succes for vores kunder, men også for det enkelte menneske og for planeten. Og gør verden til et bedre sted, hver eneste dag. Det handler om Advancing better™.

Alfa Laval har 20.300 medarbejdere. Den årlige omsætning i 2022 var SEK 52,1 mia. (ca. EUR 4,4 mia.). Selskabet er noteret på Nasdaq OMX.

 

Om Scan Global Logistics

Scan Global Logistics’ (SGL) formål er at gøre logistik enkelt og ukompliceret i hverdagen, og resultaterne på globalt plan taler for sig selv. SGL er en full-service logistikvirksomhed, som tilbyder en kombination af end-to-end transport- og logistikløsninger indenfor luft-, sø-, togfragt, vejtransport og lagerløsninger.

Dybt i virksomhedens DNA ligger en løsningsorienteret tilgang til at se enhver udfordring som en mulighed for at lære, forbedre og levere ekstra service. Med et integreret globalt netværk, der spænder over seks kontinenter og mere end 3.500 medarbejdere fordelt over +160 kontorer, tilbyder SGL kundetilpassede løsninger over hele verden. Samtidig insisterer SGL på at skabe en meningsfuld arbejdsplads fast forankret i virksomhedens dyder: Respekt, Integritet, Entreprenørånd og Arbejdsglæde. Læs mere på www.scangl.com eller LinkedIn.

Tags

Alle
alfa-laval-el-lastbil-1

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Per Sandberg

Vice President Operations

Head of Parts Distribution and Logistics

Alfa Laval A/S

Mobil: +46 72 22 40 304

E-mail: pera.sandberg@alfalaval.com  

 

Anna Celsing

VP Group Sustainability

Alfa Laval A/S

Mobil: +46 43 05 54 800

E-mail: anna.celsing@alfalaval.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 28 44 86 58

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt mv :

Publicity, Trine Kristensen

Mobil: +45 29 80 40 21

E-mail: trine@publicity.dk

Relateret indhold: