2022-03-15 Product News

Digital hjælp til mindre madspild hos Alfa Laval

Startup-virksomheden FoodOp er vokset og har udviklet sig markant i løbet af det seneste års tid som en del af det unikke iværksættermiljø i Alfa Lavals Innovation House i Søborg. Virksomheden har udviklet en digital løsning til at mindske madspild og forbedre menuplanlægning, og den tages nu i brug i Alfa Lavals egen kantine.

En digital vægt under hver enkelt ret på frokostbuffeten er et nyt syn for medarbejderne hos Alfa Laval i Søborg. Det samme er en skærm på væggen i kantinen, hvor alle kan følge med i udviklingen af, hvor meget mad der går til spilde, og hvor stort CO2-aftrykket er for de enkelte retter. Begge dele er de synlige beviser på samarbejdet mellem startup-virksomheden FoodOp og Alfa Laval, som har til formål at reducere madspild og forbedre menuplanlægningen.

 

FoodOp’s løsning giver unik data og indsigt i, hvor meget mad, der rent faktisk går til spilde og hvilke menuer kunderne foretrækker. Omkring 30 køkkener, blandt andet kantiner, centralkøkkener og cateringvirksomheder, gør i dag brug af løsningen, som har potentiale til at reducere madspild med 40-70 procent.

 

- Som Alfa Laval-koncernens globale center for fødevareteknologi er det helt oplagt, at samarbejdet med FoodOp starter på siten i Søborg. Vi udvikler hele tiden vores produkter og services, som gør kunderne mere energi- og ressourceeffektive, men også i vores egen drift har vi fokus på at reducere vores klimaaftryk. Det visuelle element i FoodOp’s løsning med løbende overblik over populære retter, CO2-aftryk og udviklingen i madspild er med til at skabe et fælles fokus på vores målsætning om at være CO2-neutral i 2030, siger Per Lund Hansen, administrerende direktør i Alfa Laval Copenhagen.

 

FoodOp har i løbet af det seneste år haft kontor- og produktionsfaciliteter i Alfa Lavals Innovation House, som huser en lang række forskellige iværksættere, særligt inden for bæredygtighed og digitalisering.

 

FoodOp_PR_2_640x360.jpg

 

- Det har betydet rigtig meget for vores vækst og udvikling, at vi har været en del af det unikke iværksættermiljø i Innovation House. Vi gennemgår alle de samme faser i opstarten af vores virksomheder, og sparringen med de andre startups er meget værdifuld. Derudover har Alfa Laval været gode til at facilitere møder med eksterne rådgivere og investorer og mulige kunder. Samlet set har det betydet, at vi langt hurtigere er blevet en professionel virksomhed, forklarer Nichlas Saul, administrerende direktør i FoodOp.

 

Siden 2019 har Alfa Laval åbnet dørene for iværksættere, som har brug for både sparring og fysiske faciliteter til at teste og udvikle deres ideer. I dag holder over 20 iværksættervirksomheder til i de i alt 3000 kvadratmeter kontor- og fabriksfaciliteter, der udgør Alfa Laval Innovation House.

 

- En virksomhed som FoodOp rammer plet i forhold til både bæredygtighed og digitalisering, som er vores fokusområder i Innovation House. Med samarbejdet i vores kantine fungerer vi som et stort laboratorium for både udviklingen af FoodOp’s produkt og koncept og for vores eget arbejde med at reducere klimaaftryk og madspild – både konkret i vores egen kantine, men også i forhold til fødevarehåndtering generelt, som vi leverer løsninger til, forklarer Per Lund Hansen.

Tags

Alle
FoodOp PR 640x360

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Per Lund Hansen

Managing Director

Alfa Laval Copenhagen A/S

Mobil: +45 6037 5641

E-mail: perlund.hansen@alfalaval.com

 

Nichlas Saul

CEO

FoodOp

Mobil: +45 61 64 10 84

E-mail: nichlas.saul@foodoptimize.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt m.v.:

Publicity, Trine Kristensen

Mobil: +45 29 80 40 21

E-mail: trine@publicity.dk

Relateret indhold: