2022-04-01 Product News

Alfa Laval lander en trecifret millionordre til USA’s største bryggeri

Over de kommende to år skal Alfa Laval som led i et gennemgribende renoveringsprojekt levere et helt nyt bryggerisystem til Molson Coors’ bryggeri i Golden, Colorado. Ordren er blandt de absolut største nogensinde for Alfa Lavals fremadstormende bryggeriafdeling, der er placeret i Søborg.

USA’s største bryggeri, Golden Brewery, der er en del af bryggerikoncernen Molson Coors Beverage Company, står overfor en gennemgribende renovering. Hele produktionsapparatet til gæring, lagring og færdiggørelse – den såkaldte cold-block-proces – skal moderniseres, hvilket indebærer indkøb og implementering af nyt og tidssvarende udstyr. I den forbindelse har Alfa Laval vundet en kæmpe ordre på omkring 500 millioner kroner på et komplet nyt cold-block-bryggerisystem. Virksomhedens globale bryggeriafdeling, der er placeret i Søborg, er blandt de førende og største leverandører af bryggeriudstyr på internationalt plan:

 

- Vi er meget tilfredse med at være blevet valgt til et så stort projekt for et af USA's største og mest kendte ølmærker. Det er et kæmpestort projekt, der har til formål at modernisere bryggeriets produktion samt gøre den mere effektiv, hvilket skal gøres ved at reducere forbrug af vand og energi samt spild af produkt og ekstrakt. Vi skal levere hele den del af produktionen, der vedrører modning, gæring og filtrering, så den lever op til de højeste internationale standarder inden for eksempelvis produktivitet og bæredygtighed, forklarer John Kyle Dorton, der er Vice President i Brewery Systems, Alfa Laval Copenhagen.

 

Bryggeriet, der ligger ved foden af Rocky Mountains, er USA’s største bryggerifabrik og den andenstørste på verdensplan med en årlig ølproduktion på hele 15 millioner hektoliter, hvilket er næsten seks gange mere end eksempelvis Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Og med en udskiftning og opgradering af hele produktionsapparatet er der tale om et projekt i en størrelsesorden, som man langt fra ser hvert år, forklarer John Kyle Dorton.

 

Danske Alfa Laval-sites spiller afgørende rolle

Ifølge Alexander Stogniy, som er Head of Global Sales i Brewery Systems hos Alfa Laval, er det en yderst kompleks opgave, fordi det nye udstyr skal integreres i det eksisterende, og fordi den tilgængelige fysiske plads ved bryggeriet er begrænset:

 

- Typisk moderniserer man løbende og dermed over en lang årrække, men her kommer hele moderniseringen til at finde sted inden for ganske få år. På den tid skal en stor del af de eksisterende forældede installationer pilles ned, og derefter bygges en ny produktion op, alt imens der stadig skal produceres store mængder øl for at holde gang i forretningen. Det gør projektet helt unik, fortæller han.

 

Alexander Stogniy forventer, at Alfa Laval i perioder vil have helt op til 20 ingeniører udstationeret i Colorado, mens opgaven kommer til at skabe aktivitet hos både Alfa Laval Kolding og Alfa Laval Copenhagen:

 

- Langt størstedelen af opgaven ligger hos vores danske sites. Dels hos Alfa Laval Copenhagen, der er vores globale center for vores Food & Water Division, hvor Brewery Systems hører under, og hvor hele knowhow og ingeniørdelen er forankret. Og dels hos Alfa Laval Kolding, der er førende inden for udstyr til væskehåndtering som ventiler og pumper, siger Alexander Stogniy.

 

De første dele skal leveres i løbet af 2022, mens det nye system ventes at være fuldt implementeret i slutningen af 2024.

 

Om Alfa Lavals bryggeriafdeling:
Alfa Lavals bryggeriafdeling i Danmark leverer også løsninger til andre berømte bryggerier som fx Asahi og Suntory i Japan samt til de nye såkaldte Craft Breweries – mikrobryggerier – rundt omkring i verden. Mikrobryggerier oplever i disse år store vækstrater.

 

I Danmark leverer Brewery-afdelingen i Alfa Laval udstyr til de store bryggerier som Carlsberg, Royal Unibrew og Albani og også til de små mikrobryggerier, der står bag det store boom i dansk specialøl – fx Nørrebro Bryghus, Ørbæk Bryggeri og Amager Bryghus.

Alfa Laval i Søborg er hovedkvarter for Alfa Lavals globale Food & Water Division, hvori centeret for Brewery Systems indgår. Food & Water Division i Søborg beskæftiger specialister fra hele verden. Centeret sælger allerede i dag udstyr til det globale marked. Blandt leverancerne er eksempelvis bryggeriudstyr for 440 millioner kroner til det berømte Corona-bryggeri i Mexico. Andre store aftagerlande er – foruden Danmark – USA, Japan, Belgien og Tyskland. Bryggeriudstyret er baseret på den mere end 100-årige historiske tradition og store viden, der findes i Danmark, når det gælder ølbrygning.

 

Brewery-afdelingen i Søborg beskæftiger 15 ølspecialister med 8 forskellige nationaliteter.

Tags

Alle
John Kyle Dorton, Alfa Laval

alexander_stogniy_640x360.jpg

På øverste billede: John Kyle Dorton

På nederste billede: Alexander Stogniy

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Alexander Stogniy

Head of Global Sales, Brewery Systems, Business Unit Food Systems

Alfa Laval Copenhagen A/S

Mobil: +45 2777 8694

E-mail: alexander.stogniy@alfalaval.com

 

John Kyle Dorton

Vice President, Head of Brewery Systems, Business Unit Food Systems

Alfa Laval Copenhagen A/S

Mobil: +45 2777 8521

E-mail: johnkyle.dorton@alfalaval.com

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-mail: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt mv.:

Publicity, Trine Kristensen

Mobil: +45 2980 4021

E-mail: trine@publicity.dk

Relateret indhold: