2017-10-09 Investor News

Alfa Laval øger fokus på fødevare- og spildevandsløsninger i Søborg – produktionsenheden flyttes

Alfa Laval - en af verdens førende virksomheder inden for varmeoverførsel, centrifugal separation og væskehåndtering - vil omdanne det eksisterende datterselskab Alfa Laval Copenhagen A/S i Søborg til et kompetencecenter for  teknologier til fødevareproduktion og spildevandsbehandling. Dermed bliver Alfa Laval i Søborg globalt center for virksomhedens Food & Water Division. Samtidig vil Alfa Laval styrke sin konkurrencekraft ved at samle produktionen i færre enheder.

Fokus for Alfa Laval Copenhagen A/S vil blive ændret fra at være en produktionsenhed til at blive en international forretningsenhed, der fokuserer på forskning,  udvikling og design af teknologier til fødevareproduktion og spildevandsbehandling samt salg, marketing og engineering inden for området. Virksomheden vil som en del af denne forandring også investere i et nyt testcenter i Søborg.  

Som led i ændringen vil produktionen af ballastvandløsninger til skibe (Alfa Laval PureBallast) inden udgangen af 2017 blive flyttet til Alfa Laval i Aalborg. Tilsvarende bliver produktionen af dekantere flyttet til Alfa Lavals produktionsenhed i Krakow i Polen. Denne flytning vil ske inden udgangen af 2018. Flytning af produktion til Aalborg og Krakow forventes at påvirke omkring 100 af de ca. 600 medarbejdere, der er ansat i Søborg. Alfa Laval koncernen har i alt ca. 1800 medarbejdere ansat i Danmark.

”Vi vil nu gå i gang med at forberede ændringerne, og samtidig gøre vores bedste for at mindske de negative indvirkninger forandringerne kan få for medarbejderne”, siger Per Lund Hansen, adminstrerende direktør i Alfa Laval Copenhagen A/S.

Alfa Laval arbejder løbende på at forbedre virksomhedens konkurrenceevne ved at samle produktionen på færre produktionsenheder i Europa. En plan, der blev meldt ud i forbindelse med kvartalsrapporten for tredje kvartal den 25. oktober 2016.

”Vi ønsker at styrke Alfa Lavals globale position inden for fødevareproduktion og spildevandsbehandling. Det er markeder, hvor vi ser muligheder for at øge vores forretning. Her er Danmark et oplagt sted at placere den nye high-end forretningsenhed i kraft af landets stærke traditioner på fødevare- og spildevandsområdet,” siger Nish Patel, der er President for Alfa Lavals Food & Water Division.

Alfa Laval har tidligere investeret i og opført to globale kompetence- og testcentre i Danmark. 

Tags

Alle

Kontakt

Per Lund Hansen

Adm. Direktør, Alfa Laval Copenhagen A/S

Denmark

+45 6037 5641
perlund.hansen@alfalaval.com

Kontakt

Anne Kirstine Senderovitz

Vice President, Communications, Alfa Laval Copenhagen A/S

Denmark

+45 51 23 45 56
annekirstine.senderovitz@alfalaval.com

Relateret indhold: