2016-04-25 Investor News

Dansk bryggeriudstyr fra Alfa Laval står bag verdensberømt mexicansk øl

Viden og erfaring fra mere end 100 års unik dansk bryggertradition er på vej ud i verden. Dansk bryggeriudstyr fra Alfa Laval skal nu producere den verdensberømte mexicanske Corona-øl på et nyt gigantbryggeri i Mexico.

Når øl-elskere fremover skænker en kold mexicansk Corona op i glasset, så er der sandsynlighed for, at øllen er brygget på dansk bryggeriudstyr i det latinamerikanske land. 

Et nyt gigantisk bryggeri i Mexico er fra årsskiftet klar til at brygge Corona-øl – et øl-mærke, som bliver eksporteret til 150 lande verden over, herunder Danmark. Hjertet i fabrikken er dansk udviklet bryggeriteknologi, som bliver produceret hos Alfa Laval i Søborg og Kolding. De første leverancer er netop nu i gang med at blive udskibet til Mexico. 

Udstyret fra Alfa Lavals bryggeriafdeling skal stå for den vigtige del af øl-brygningen med håndtering af gær og gæringsprocesser. Netop gæringsprocesser har historisk set været et dansk speciale indenfor ølproduktion. 

”Vi er utrolig stolte over at få lov til at levere udstyr til så berømt en øl som Coronaen, der drikkes over hele verden. Når vi kommer i betragtning til så stor en ordre, skyldes det ikke mindst, at vi står på skuldrene af mere end 100 års forskning og udvikling i dansk bryg-teknologi. Det gode renomme betyder meget, når man skal sælge udstyr til ølbrygning så langt væk som i Mexico,” siger John Kyle Dorton, Market Unit Manager for Alfa Lavals bryggeriafdeling. 

Danmark er centrum for øl-ekspansion

For at drage fordel af den store danske viden inden for ølproduktion blev Alfa Lavals aktiviteter inden for bryggerier samlet i Danmark i 2010 efter at have været spredt over flere lande, blandt andet Belgien og Sverige. 

I Danmark har Alfa Laval blandt andet opkøbt specialvirksomheden Scandi Brew Systems i 1999.

Placeringen i Danmark giver nærhed til selve produktionen af bryggeriudstyr på Alfa Lavals egne fabrikker her i landet. 

Bryggeriudstyret til Corona-bryggeriet er designet af Alfa Lavals bryggerispecialister i Søborg og bliver produceret på virksomhedens fabrikker i Kolding og Søborg. 

Aftalen med Modelo-bryggerierne, der fremstiller Corona-øl i Mexico, er på 170 millioner kroner – den største i Alfa Lavals bryggeriafdelings historie.

 

Vidste du, at verdens ølbryggere rykker på dansk udstyr?

  • Alfa Lavals bryggeriafdeling i Danmark er blandt de tre største leverandører på globalt plan, når det gælder komplette ’tank top systems’, der er afgørende i styring af gæringsprocesser i moderne ølproduktion.
  • Afdelingen har også leveret løsninger til andre berømte bryggerier som Kirin og Suntory i Japan og Westmalle i Belgien. Desuden til de nye såkaldte Craft Breweries – mikro-bryggerier – rundt omkring i verden. Mikro-bryggerier oplever i disse år meget store vækstrater – i USA tocifrede hvert år. I 2015 alene har Alfa Laval leveret udstyr til over 60 mikro-bryggerier rundt om i verden. 
  • I Danmark leverer Alfa Lavals bryggeriafdeling løsninger til de store bryggerier som Carlsberg, Royal Unibrew og Albani. Tilsvarende til de små mikro-bryggerier, der står bag det store boom i dansk specialøl – for eksempel Nørrebro Bryghus, Ørbæk Bryggeri og Amager Bryghus. 

Om Alfa Laval

Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og engineering-løsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.

Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier og petrokemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og etanol.

Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i maskinteknisk industri, olie og gas  samt mineindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.

Alfa Laval’s verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2015 en omsætning på over 31,8 mia. kr. Selskabet har ca. 17.400 ansatte verden over.

I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4,8 mia. kr., og har 1.832 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.

Tags

Alle
Corona Modelo trucks large

Kontakt

Göran Hedbys

Vice President Process Technology Division, Alfa Laval Copenhagen A/S

Denmark

+45 2777 8606
goran.hedbys@alfalaval.com

Kontakt

John Kyle Dorton

Vice President for Brewery Systems

Alfa Laval A/S

+45 2777 8521
johnkyle.dorton@alfalaval.com

Kontakt

Adina Usiewicz

Marketing Communication Manager

Food & Water Division, Alfa Laval Nordic A/S

Danmark

2844 8608
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relateret indhold: