Green liquor treatment

Grønludshåndtering er som pulpmøllens nyre, hvor non-proceselementer fjernes. Samtidig sikrer det, at proceskemikalier kan genvindes og genbruges igen og igen.

Pump power plant 640x360

Effektiv og kontinuerlig separation

  • Minimal fast affald til deponering
  • Intet behov for præ-belægning med kalkslam
  • Høj kemisk genvinding
  • Kompakt design og lille miljøaftryk
  • Lavt energiforbrug og lave vedligeholdelsesomkostninger

Alfa Laval P2 fast skål til dekantercentrifuger er en gennemprøvet, effektiv løsning til afvanding af grønlud-restprodukter i papirmassemøller. Sammenlignet med traditionelle roterende vakuumtromlefiltre, tilbyder Alfa Lavals teknologi en yderst effektiv genvinding af kemikalier samtidig med, at mængden af restprodukt og dermed omkostningerne til losseplads/bortskaffelse minimeres.

Procesoversigt

Smelteværket fra genvindingskedlen blandes med svag vask og danner grønlud, der hovedsageligt indeholder natriumcarbonat og natriumsulfid. Inden ætsning fjernes urenheder i grønluden i en klaringstank. Restprodukt fra tanken afvandes kontinuerligt (præ-belægning med kalkslam er ikke nødvendig) i dekantercentrifugen, inden det sendes til bortskaffelse.

Chemical recovery Process overview 521x389

Sådan fungerer P2 dekanteren

Alfa Laval P2 dekantercentrifuger separerer grønlud fra affald, og gør det til en flydende og fast fase. Separationen finder sted i en vandret cylindrisk skål, der er udstyret med en snegletransportører. Slam føres ind i tilførslen i en skålen gennem et stationært indløbsrør, og accelereres derefter jævnt i foderzonen. Centrifugalkræfter på op til 3.500 G adskiller de faste partikler fra væsken med de faste stoffer, der samler sig på den indvendige overflade af skålen.

Transportbåndet roterer i samme retning som skålen, men med en anden hastighed. Dette tilfører aksialt tryk til de faste partikler, og disse partikler tareres, og ledes derefter mod den koniske ende af skålen. De faste stoffer forlader skålen gennem udledningsåbningerne for faste stoffer, og føres ind i huset, mens den klarede væske forlader skålen ved at flyde over justerbare pladedæmninger eller kraftrør og ind i huset.


Kundehistorier 

Afvanding grønlud-restprodukt

Södra Cell er en af verdens førende producenter af markedsmasse. Lær mere om, hvordan de anvender en Alfa Laval dekantercentrifuge til at reducere kemisk tab i grønlud-restprodukt.

Sdra Cell Tofte 640x360px

 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål angående Alfa Lavals løsninger til bæredygtig optimering af grønlud-restprodukter eller andre vitale pulpmølleprocesser.

 

leaf_640x360.png

Oplysningerne gemmes og behandles i overensstemmelse med vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger.

.