Valg af system til behandling af ballastvand

Se vores 11-punkts vejledning, der hjælper dig med at vælge det system, der passer bedst til dig.

1. Er din valgte systemtype godkendt af både IMO og US Coast Guard?

Overholdelse af den nyligt ratificerede Ballast Water Management (BWM)-konvention fra IMO er et must. Det er også vigtigt at se efter et IMO typegodkendelsescertifikat.

Evalueringen af ​​systemerne har udviklet sig siden BWM-konventionen blev vedtaget i 2004. Certifikater, der er udstedt af autoriserede tredjepartsmyndigheder, giver nu flere detaljer om testning samt oplysninger om systemets driftsbegrænsninger, saltholdighed, temperatur og UV-transmittansniveauer.

Vær opmærksom på nationale og regionale bestemmelser. For at kunne smide ballast i de amerikanske farvande, skal et fartøjs system til behandling af ballastvand være typegodkendt af USCG.

Et fartøj, der overholder USCG-lovgivningen, øger videresalgsværdien. Uden det, er det usandsynligt, at købere, der ønsker at operere på dette vigtige marked, investerer.

Med alle typegodkendelser skal du kigge efter certifikater udstedt af en autoriseret tredjepart for at sikre større gyldighed og øget gennemsigtighed.

2. Har vand med naturligt forekommende organismer været anvendt til certificering?

Typegodkendelsescertifikater udstedt af en autoriseret tredjepart sikrer et kontrolleret testmiljø og realistiske testbetingelser.

For eksempel er organismer, der lever tæt på vandets overflade, mere modstandsdygtige over for UV-lys og behandles bedst med UV-lamper med et bredt spektrum af bølgelængder (medium-pressure).

Ved at anvende en ensartet blanding af udvalgte og dyrkede organismer under prøver, kan resultaterne vise, at de fjernes. Dette svarer ikke til virkelige situationer, hvor vand ikke reguleres, og organismer er mere hårdføre og mere varierede.

Seriøse leverandører forstår de virkelige konsekvenser af manglende overholdelse. De vælger robust UV-teknologi, søger tredjeparts gennemsigtighed og presser deres systemer proaktivt for at sikre modstandsdygtighed.

Naturligt vand med ikke-dyrkede organismer såsom børsteorme, hjuldyr og rejer bør anvendes, helst hvor vanskeligheder såsom algevækster er tilstede.

3. Er dit system specielt designet til marin brug?

Overraskende nok har de fleste systemer til behandling af ballastvand deres rødder i behandling af drikkevand på land. I stedet for at være udviklet til formålet, er deres teknologi blevet tilpasset for at forsøge at imødekomme det marine miljøs behov.

Landbaserede UV-behandlingssystemer beskæftiger sig med mindre komplekse vandmiljøer og andre renseprocesser køres, inden behandlingen begynder.

Systemer til behandling af ballastvand er oppe imod vanskelige organismer, uregelmæssig vandkvalitet, højere temperaturer og lange perioder med stilstående saltvand i dem. Kun et system, der er specielt designet til marine forhold, er ordentligt udstyret til disse udfordringer.

4. Vil dit systems nøglekomponenter kunne modstå korrosion i havvand?

Mange systemer til behandling af ballastvand fremstiller nøglekomponenter af lavkvalitetsmaterialer som f.eks. 316L-stål. Selvom 316L er et almindeligt konstruktionsmateriale, korroderer det når det kommer i kontakt med havvand.

En UV-behandlingsreaktor lavet af 316L-stål, som er fyldt med havvand gennem hele behandlingsprocessen, kan korrodere og kræve udskiftning inden for fem år.

254 SMO og AL6-XN Super-austenitisk rustfrit stål modvirker havvandskorrosion. Nøglekomponenter fremstillet af disse materialer holder meget længere. UV-reaktorer lavet af AL6-XN kan holde op til 20 år eller mere.

5. Udnytter dit valgte system det producerede UV-lys optimalt?

For at gøre UV-behandling biologisk effektiv og energieffektiv, skal UV-lyset, som lampen producerer, nå de målrettede organismer.

Reaktorens indre konstruktion skal distribuere høje niveauer af UV-lys jævnt og skabe høj turbulens i vandet, der passerer igennem det, for at sikre, at en koncentreret dosis når alle organismer.

Farvande med ringe klarhed, hvor UV-transmittansen er lavere, kræver endnu kraftigere foranstaltninger. Specialdesignede lampemuffer af syntetisk kvarts understøtter transmission af et bredere bølgelængdespektrum og giver mere UV-lys til desinfektion. Ethvert pålideligt system har brug for denne evne.

6. Tilbyder dit system effektiv strømstyring?

Både biologisk desinfektionspræstation og energieffektivitet er vigtige ved strømstyring. Et system til behandling af ballastvand anvender den mindste mulige mængde strøm for at sikre overholdelse af kravene.

For at håndtere vanskelige scenarier som lav UV- transmittans, uden at gå på kompromis med fartøjets funktioner, skal de også have strøm i reserve. Kompromitterede funktioner risikerer at reducere strømmen af ballastvand eller helt stoppe den.

7. Har dit system en automatisk Cleaning-In-Place (CIP)-cyklus?

Uden regelmæssig rengøring opbygges aflejringer af calciumcarbonat og metalioner på UV-lampernes kvarts-muffer. Dette blokerer noget af UV-lyset og hæmmer behandlingen.

Mekanisk aftørring er ineffektivt mod opbygningen af ​​metalioner, som skal fjernes med en væske med lav pH-værdi og andre processer. Aftørring renser ikke UV-sensoren, der måler UV-transmittans og regulerer strømforbruget, hvilket kan føre til for stort strømforbrug og lav ydelse.

Mekanisk og manuel rengøring af enhver art fører til ridser på muffer, hvilket forringer behandlingsevnen.

Prøver viser, at CIP hjælper med at opretholde den biologiske desinfektionsevne af systemer til behandling af ballastvand. I et UV-baseret system er virkningerne mærkbare efter en enkelt rengøringshandling.

8. Er omfattende overvågning og indbyggede sikkerhedsfunktioner tilstede?

Sikkerheden er afgørende ombord. UV-baserede systemer er sikrere end dem, der er afhængige af kemikalier, men ethvert system skal sætte sikkerhed først for at forhindre alvorlig skade på udstyr.

Alfa Laval PureBallast 3 har temperatur- og niveaufølere, der omgår PLC, så selv om der opstår PLC-fejl, vil signalerne ikke overses. Kontrolpanelet overvåger hovedkomponenter, giver feedback for at vise ventilpositioner og er bygget til at lukke ned ved overophedning eller lavt vandniveau. Uanset hvad der går galt, er din besætning og dit udstyr sikret.

9. Er dit system til behandling af ballastvand automatisk og nemt at betjene?

Da antallet af systemer ombord øges i antal og kompleksitet, mindskes antallet af kompetente besætningsmedlemmer. Dette gør automatisk betjening afgørende for dit system til behandling af ballastvand.

En start og stop-knap, hvor manuelle indgreb under drift er unødvendige, sparer tid og betyder øjeblikkelig nedlukning, hvis det er nødvendigt.

En intuitiv grafisk brugergrænseflade giver et klart overblik, så din besætning hurtigt kan træffe velinformerede beslutninger. Og grafisk kommunikation, i stedet for tekststrenge, gør det lettere for internationale besætninger rundt om i verden at bruge panelet, med mindre risiko for menneskelig fejl.
Et styresystem, der kan stå alene eller integreres i skibets styringssystem, giver øget fleksibilitet.

Sørg for, at dit system kan levere på disse punkter.

10. Har din systemleverandør bevist sine evner?

Installation af et system til behandling af ballastvand er en kompleks opgave, især i eftermonteringsscenarier. Mange leverandører og underentreprenører er involveret, og forsinkelser på grund af dårlig projektstyring eller mangel på erfaring kan være ekstremt dyre.

Ratificeringen af ​​BWM-konventionen betyder, at alle fartøjer skal installere et system til ballastvand inden for få år; tusindvis af fartøjer vil konkurrere om begrænsede ressourcer.

En pålidelig leverandør vil være i stand til at bevise sin evne til at levere til tiden, arbejde med mange leverandører og have et stort antal systemer i brug allerede. Lige så vigtigt som installation i nybyggerier, er dokumentation for ekspertise i eftermontering, hvilket er mere komplekst og udfordrende.

Din leverandør skal være en tilstrækkelig stor spiller til at få produktionsevnen til at stige i de kommende år og være i stand til at bevise sine akkreditiver i projektledelse.

Lad ikke din installation være et trænings-forsøg for en uerfaren leverandør.

11. Bliver dit system ledsaget af et stærkt, verdensomspændende servicetilbud?

Foretag dit valg med fremtiden i tankerne. Et godt system til behandling af ballastvand skal holde i hele dit fartøjs levetid.

Enhver leverandør du overvejer skal være i stand til at forsyne dig med reservedele af god kvalitet og ekspertise og tilgængelighed til at levere hurtigt, hvor som helst i verden.

Et verdensomspændende netværk af erfarne og veluddannede ingeniører, compliance-ekspertise og evnen til at rådgive om optimerings- og ekspansionsspørgsmål er altafgørende. Et serviceudbud specielt til behandling af ballastvand forhindrer generaliseret rådgivning og dyre fejl.

Dokumentation for en anerkendt leverandør med verdensomspændende support kan også påvirke videresalgspriserne og antallet af potentielle købere positivt.
Hvis skibet sælges hen ad vejen, kan et system fra en anerkendt leverandør med verdensomspændende support også have en positiv indflydelse på salgsprisen og antallet af potentielle købere.