Marineudstyr og -løsninger til methanol som brændstof.

Brændstof til en ny fase i kampen mod CO2

Methanol er det næste sandsynlige skridt på marineindustriens rejse mod en bæredygtig fremtid uden kulstof. Methanol lover at reducere CO2-udledningen med 95 %, samtidig med at andre fartøjsemissioner reduceres eller elimineres. Hvis det produceres fra vedvarende grønne kilder, kan det bringe os til et niveau af CO2-neutralitet. Methanol vil dog kræve nye teknologier og energibalancen ombord, vil se anderledes ud. Alfa Laval er på forkant med methanolløsninger – og er klar til at samarbejde med dig om overgangen.


Kontakt


Methanolbrændstofledning og -forbrænding

Methanol er et brændstof med lavt flammepunkt, der stiller nye krav, hvad angår brændstofforsyning og forbrænding. Alfa Lavals løsninger er på forkant med disse aspekter.

Løsninger til brændstofbehandling

Alfa Laval FCM Methanol er et brændstofforsyningssystem med lavt flammepunkt (LFSS), der er blevet afprøvet i over 100.000 timers drift. Det blev oprindeligt udviklet til totaktsmotorer drevet af methanol, men kan nu også betjene firetaktsmotorer og Alfa Lavals kedler i Aalborg. At have en enkelt LFSS-løsning til deres forskellige behov sparer plads og energi i maskinrummet.

Fuel conditioning solutions

Aalborg kædelløsninger

Alfa Lavals kedler i Aalborg er bygget på termisk ekspertise over et århundrede. De er klargjort til at køre på methanol, takket være vores fremtidssikre MultiFlame brænderkoncept. Ud over vores allerede omfattende forbrændingsviden udfører vi nu methanoltest i stor skala på Alfa Laval Test & Training Centre.

Aalborg boiler solutions

Methanol og energibehov

Udover at have andre egenskaber sammenlignet med traditionelle brændstoffer vil methanol ændre energidynamikken ombord. Alfa Laval leverer løsningerne til at holde energibalancen, efterhånden som skibe bevæger sig mod større bæredygtighed.

Strøm fra spildenergi

Alfa Laval E-PowerPack bruger ORC-teknologi (Organic Rankine Cycle) til at skabe elektrisk strøm fra enhver varmekilde om bord. Ved at lade dig drage fordel af al tilgængelig spildenergi, selv når dampbehovet er minimalt, kan det hjælpe dig med at bevare brændstoføkonomien på trods af de højere omkostninger ved methanol.

Power from waste energy

Genvinding af overskudsvarme

Alfa Laval Aalborg Micro udstødningskedler understøtter energieffektivitet på flere måder. Tilsluttet en fyret kedel leverer den damp til en fælles damptromle, hvilket reducerer behovet for at bruge brænderen. Brugt sammen med E-PowerPack og en pladevarmeveksler leverer den vandbåren varmeenergi ved en temperatur, der maksimerer effektudgangen.

Aalborg Micro blue background 640x360

Strømproduktion

Methanol indeholder mindre energi end traditionelle brændstoffer, hvilket betyder, at der er behov for yderligere energi. Alfa Laval og førende partnere udvikler højtemperatur protonudvekslingsmembran (HTPEM) brændselsceller, som er tilpasset til skibsbrug, for at fuldende energibalancen.

Power generation

Varmeveksling

Alfa Lavals halvsvejsede varmevekslere er ideelle til håndtering af methanol, som har en ætsende karakter. Deres unikke Alfa Laval RefTight™ tætningssystem sikrer en levetidsforsegling mellem de lasersvejsede kanaler, mens den glatte overflade producerer en tæt ensartet tætning over hele pakningsringen.

Heat exchange

Alfa Lavals test- og træningscenter

Den innovation, der er nødvendig for at arbejde med methanol om bord, er godt i gang i Alfa Laval Test & Training Centre. Med sine 2800 m2 testplads giver denne unikke R&D-facilitet dybere indsigt i methanolhåndtering, methanolforbrænding og brændselscelleteknologier. Indsatsen skal sikre sikkerhed og effektivitet på morgendagens mere bæredygtige methanoldrevne skibe.

Alfa Laval Test & Training Centre

Jeg vil gerne vide mere

Disse oplysninger gemmes og behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.