Alfa Lavals Test & Training Centre

Alfa Laval Test & Training Centre er et springbræt ind i fremtiden. Efterhånden som havindustrien forfølger vitale nye mål, er det her energi- og miljøteknologier der skal bruges for at opfylde dem, tager form. Her tester vi idéer, udstyr, anvendelser og proceslinjer på skalaen af et oceangående skib – med kontrol og bekvemmelighed, der er umuligt til søs.

Udrustet til at finde fremtidens løsninger

Med sine 2800 m2 testplads tilbyder Alfa Lavals Test & Training Centre en bred vifte af faciliteter. Den ene del er en maskinrumssimulering i fuld størrelse med Alfa Laval-produkter integreret i store proceslinjer omkring en 2 MW marinedieselmotor. Andre områder har et meget specifikt fokus, såsom forbrændingsforskning. Limfjorden, der forbinder Kattegat med Vesterhavet, giver centeret en direkte tilførsel af havvand.

Inden for centrets fokusområde er hele udvalget af skibsbrændstoffer og relaterede anvendelser. Ligesom selve branchen, arbejder centret med traditionelle og svovlfattige brændstoffer samt LNG. Den mest bemærkelsesværdige innovation sker imidlertid med nye alternativer, såsom metanol og andre biobrændstoffer. Ligeledes er centret involveret i at udvikle kritiske nye energiteknologier, såsom brændselsceller og Organic Rankine Cycle-systemer.

 

Koordineret arbejde i mange konstellationer

Et enkelt integreret kontrolsystem forbinder centrets udstyr med kontrolrum og træningskompleks. Vi kan således bruge dele af eller hele centret til definerede mål, fra evaluering af kundespecifikke konfigurationer, til at lægge fundamentet for nye løsninger inden for energibesparelser, sikkerhed og miljøbeskyttelse.

Som følge heraf har centret en nøglerolle i Alfa Lavals mange forskningspartnerskaber, herunder projekter gennem Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og dem, der er finansieret af danske EUDP (Energy Technology Development and Demonstration Program).

Uanset om det omhandler læring til nutiden eller nyskabelser for fremtiden, gør Alfa Lavals Test & Training Centre muligheder virkelige.

Alfa Laval Test and Training Centre collage
Test and training centre logo

Seneste nyt