Forarbejdning af fisk

Alfa Laval er en anerkendt leverandør af udstyr og løsninger, der bruges til forarbejdning af fiskeprodukter, som forvandler dem til værdifulde forbrugsprodukter som f.eks. Omega 3 til menneskers forbrug eller til foder til kæledyr, gelatine eller kollagenpeptider, fiskefoderproteiner eller koncentrerede fiskeproteiner til foder til kæledyr.

Hurtigt, hygiejnisk og pålideligt

Forarbejdning af fisk, skaldyr og andre havdyr til forbrugsprodukter eller andre former for brug af mennesker eller dyr kræver enestående hastighed, pålidelighed og hygiejne.

Bedre kombinationer

En af de enkleste måder at opnå de bedste og mest profitable resultater ved forarbejdning af fisk, skaldyr og krill er at sikre, at alle komponenter og systemer fungerer problemfrit og pålideligt sammen, så de forstærker hinandens effektivitet i stedet for at hindre den. 

Systemer, moduler eller udstyr

Alfa Laval kan levere en komplet vifte af færdigheder, lige fra komplette procesinstallationer til forbyggede moduler og enkeltdele til specialudstyr.

Man kan også udnytte Alfa Lavals uforlignelige praktiske viden og erfaring til at hjælpe med at udbygge, forbedre og fintilpasse ethvert anlæg til forarbejdning af fisk, skaldyr eller krill.

Store forbedringer af ydelsen

Alfa Lavals færdigheder gør det muligt for os at udføre en sådan forarbejdning på industriniveau med mindre spild, lavere energiforbrug og brug af avancerede tekniske løsninger, som hjælper med at forbedre kvalitetsstandarder og øge fortjenesten.

Fra spild til indtægt

Mange sådanne fiskeforarbejdningsprocesser skaber ofte mange biprodukter samt “levninger”. De fleste af disse bruges til komponenter med lav fortjeneste i andre produkter eller som dyrefoder.

Men med teknologi fra Alfa Laval kan man forvandle sådanne levninger og andre råmaterialer til kilder for spiselige proteiner med høj værdi, der har betydeligt kommercielt potentiale. Alfa Laval er en af pionererne på dette felt, der er i hastig vækst.

Surimi-muligheden

Fiskeforarbejdning giver mange biprodukter, som ved hjælp af Alfa Lavals teknologi kan forvandle til nye indtægtskilder.

"Et af disse er surimi, et populært fiskebaseret fødevareprodukt, som er specielt beregnet til at efterligne strukturen, konsistensen og farven i kød fra hummer, krabber og andre skaldyr.